Nejste přihlášen/a.
Ze svého okolí znám spoustu kluků ve věku kolem 20 let, kteří jsou prostě dlouhodobě nezadaní, většinou bych řekl snad i panicové. Nezadaných holek znám minimum, snad jen jednu nebo dvě. Často mě trochu i překvapí, jaké na první pohled neatraktivní holky partnera mají - např. jedna, ze které jsme si ve škole občas utahovali kvůli jejímu vzhledu i chování. A ten její ani nevypadá na nějakého zoufalce, prostě normální chlap. Seznamky jsou plné chlapů, kterým nikdo neodepisuje, zatímco když si podá inzerát žena, tak okamžitě dostane desítky odpovědí. Znám i staré mládence, kteří jsou skoro celý život sami, nikdy nebyli ženatí a maximálně měli jen pár krátkodobých vztahů. Kolik znáte takových žen? Tak kde je zakopaný pes? Co mi uniká? Poměr počtu mužů a žen je asi jen 51:49, takže tím se to vysvětlit nedá. To jsou jako někteří muži schopní obhospodářovávat třeba 2 a víc žen najednou? (aniž ty by o tom věděly, nebo s tím i souhlasily?) Zní to stupidně, ale mě jiné vysvětlení nenapadá...
Na druhou stranu kolik znáte svobodných matek? Já celkem dost. I dlouhodobě nezadaných. Znám i spoustu dlouhodobě nezadaných bezdětných slečen. Ne že by to byly nějaké tragédky,ale prostě to mají v hlavě srovnané a neberou prvního chlapa co jim nadbíhá a vypadá trochu k světu. V dnešní době najít vhodný protějšek není opravdu jednoduché.
Byt vami, asi bych zmenil lokalitu nebo spolecnost ve ktere zijete. Ja znam pomerne hodne nezadanych slecen a serednych je jen minimum. Nektere to maji dobrovolne (vybiraji si, nebo jsou asexualni), z jinych cisi zoufalost, ktera kohokoli normalni odradi... a to je s velkou pravdepodobnosti problem take te spousty nepolibenych kluku, ktere znate vy.
gismo:
Pedro, pravdu má i ta profesorka i vy. Navíc, nemusí být vůbec žádné vysvětlení. Nejen dobou, nejen výdělkem a já nevím čím vším. Vždycky, v každé době, byli staří mládenci i staré panny. Bývala i šťasná i nešťastná manželství. Všechno už tu bylo, všechno se opakuje. Snad jen nepamatuji, že by tolik lidí žilo "na hromádce", "na psí knížku". Tolik dětí nikdy nebylo nemanželskými, parchanty, levobočky. Omlouvám se, ale je to tak. Stále zůstává veliká pravda: Největší problém, stejně tak, jako největší bolest, je ta vlastní. Tazatel tenhle problém evidentně má.
Možná se to nezdá ale po delší době, velmi dobrý, zajímavý dotaz, chválím. Pracovat na sobě a zdokonalovat se, jak tu někdo radí je univerzální rada, proti tomu nic. Na straně druhé s tazatelem naprosto souhlasím a troufám si tvrdit, že vidím dál než na čtvercový metr. Bohužel jednoznačnou odpověď pro tazatele nemám. Můj názor je, že ve věci je příliš mnoho proměnných, nelze generalizovat. Před několika lety jsem se na podobné téma bavil s profesorkou didaktiky, už dosti zkušenou ženou. Podle jejího názoru, dnešním mužům vůbec nezávidí. Dochází k prolínání takové té staré doby, kdy chlap zůstává pro většinu žen tím hlavním živitelem. Jinak řečeno plat pod 30k není platem. Na straně druhé dochází k velké emancipaci, vzdělanosti a rostou požadavky také třeba na mužský zevnějšek. S tímto jejim názorem jsem v podstatě ve shodě. Skutečně doba ve které žijeme je nejen ze sociálního hlediska poměrně náročná na pochopení. Alespoň pro mnohé. Slyšel jsem také názor, že žena do 30ti let má nad mužem dosti navrch. Potom je to opačně. Filozofie vztahu se motá možná také kolem myšlenky, že žena může snadno chlapa dostat, obtížně udržet(samoživitelky). Opačně chlap ženu obtížněji získá, následně snáze udrží. Pokud chlap je tedy nějaký ňouma, plachý typ člověka, může být problém. Sám si rád přečtu názory zdejších diskutérů a diskutérek.
Problém dle mne spočívá v tom, že dnešní lidé jsou oproti dřívějším dobám více "individualizovaní" "egoizovaní" příčinou je doba, která nevyhnutelně takové "povahy" v lidech pěstuje a "vynucuje" pod tlakem "přežití". Tím pádem se dnes muži a ženy vidí více než kdy jindy jako "úplně rozdílná, nesourodá a vzájemně si konkurující individua", což je ve výsledku příčinou "sociálního rozkladu" (myslím tím tradiční rodina, tradiční role atd.) Vychází-li se ze "špatných vzájemných předpokladů" (pěstovaných součas. dobou) nutně se dojde ke "špatnému výsledku". Vtip je v tom, že otázka nezní "kdo z koho" je lepší muž nebo žena, a všimněte si kolik diskuzí se tady objevuje na "toto" téma, čili "vadný pohled" a tím i vadné deformované sociální výsledky...
Do toho ti ale vůbec nic není jestli někdo je panic nebo panna nebo ne a kolik mu je let. Radši se starej sám o sebe a nestrkej nos kam nemáš. Napadlo tě že někomu vyhovuje být sám? Někdo nemá na ženský čas a někdo po špatných zkušenostech na ženský zcela zanevře. To platí i o ženských. Některé ženské mohou zůstat dobrovolně sami, protože čekají na muže svých snů (na vysněného prince). Nabídky měly, ale odmítly a pak si stěžují že nemůžou najít. Ve srovnání s minulými dobami jsme na tom stále dobře. Osobní důvody jsou každého věc.
Jednoduše na mužích to lze lépe poznat(testosteron dělá divi),na ženách to tak lehce poznat nejde jsou ve větší pohodě než muž alespoń na oko, jsou to hrdé budoucí maminky vííííš trumbero,muž prostě pro svůj sexsepíl musí udělat mnohem víc než žena,té vpodstatě stačí že se narodí.A nesmíme zapomenout že jsou společensky automaticky na jiné úrovni i když na oko jsme silní a víc viděláváme a neustále soutěžíme jeden před druhým atd.Ženy jsou prostě nositelky života a to mluvý za vše i když má 120 kg má to stále lehčí než 120kg chlap který dělá v továrně za 16 tisíc .), jednoduchý příklad, je lehčí aby znemožnil muž ženu a nebo žena muže .) je snažší ženě vrátit facku před lidma a nebo rači ustoupíš i když jsi byl napaden scela cizí ženou kterou ani neznáš třeba v nalejvárně? můžeš ale ryskuješ že jí bude bránit 5 trupců kterým se budeš muset postavit paradox je že ona je nebude třeba ani znát .).Ženy si jsou vědomy své urovně ve společenstvý i když nejsou zrovna žádné krasavice.Stačí jim vpodstatě pouze sebevědomí, důvtip,nebýt hrubá a co nemají v kráse dohnat v charakteru a trubec se vždycky najde,jsou proto až na pár víjimek ve většim klidu a přirozeně vědí že mají více poteciálních možností k reprodukci stačilo by jenou zvolit nižší level a krocan by byl v troubě.spíše se tomu brání než aby to vyhledávali hledají toho pravého alespoń toho nejschopnějšího v jejich možnostech a teprve když všechno selže tak zvolí kompromis.I muži si mohou vybýrata sexualně a empaticky nestrádat,ale musí tomu bohužel více obětovat a mají to mnohem těžší,jejich výhoda vtkvý v tom, že na to mají více času než ženy jestli ti něco říká přechod a meno pauza, tak už nemám co dál dodat,je tlačí čas nás ne, jim dojdou vajíčka a konec,touha po dítěti pak muže být až sebevražedná,a šup najednou to jde- vysokoškolačka si najde chlapa který neumí ani pořádně počítat a má s ním nakonec i krásný vztah .) věčina žen je pak nakonec konečně šťastná až teprve tahdy kdy opustí své ženské ego,předsudky,sny které jsou přehnané,a touhu po dokonalém partnerovy.nakonec totiž stačí že se mají dva lidi roopravdy rádi a umí si odpouštět.A řeknu ti že i deme.. přeskočí sám sebe pokud bude mít ženu která za ním bude stát.
Tohle mi přišlo Emailem, a i přesto, že je otázka stará, myslím, že se to sem hodí. Tak se pobavte. je to zřejmě někde z FB.
"Skromně tipuji, že jsem o dost starší, než vy a hledáním NORMÁLNÍHO chlapa jsem strávila většinu života. Téměř na prahu neplodnosti, v sedmatřiceti letech, mi po mnohých dramatických bouračkách došlo, že to, co u chlapů považujeme my ženy za NENORMÁLNÍ jsou základní znaky opačného pohlaví, tedy muže. Pokud vám na muži vadí to, že chrápe, že se neholí, cintá, sem tam vypije o 6 piv víc, než ustojí, civí na fotbal, olizuje nůž, srká řízek, chová se občas jako idiot, dost často mluví dost sprostě, ještě častěji nemluví vůbec, nechápe vaše náznaky, nepozná špinavou košili, není schopen správně vyhodnotit situaci zasychajícího nádobí ve dřezu, nemá pochopení pro váš premenstruační syndrom, nahlas smrká a občas vám řekne vole, je to asi jako by vám vadilo, že má penis. Čili, pokud potkáte muže, který nebude vykazovat výše uvedené znaky, je to přešitá ženská a nebo buzna, ale rozhodně to není NORMÁLNÍ chlap. Pokud nechcete zůstat sama jako poslední vokurka v láku, je nutno si připustit, že když chcete chlapa, musíte s ním vzít do svého života i balíček drobných hnusůbek, které vás nejspíš budou ze začátku dost iritovat. (z lat. irritare – popuzovat, rozčilovat, znervózňovat, dráždit.) Zkrátka – bude vás to srát tak, že budete mít tendence přehlížet, respektive spíše vůbec nevidět baliček těch pozitiv, které s sebou chlap do života nepochybně také přináší. Může to být například něha, sex, podpora, zázemí, sex, humor, fyzická i psychická pomoc, sex, technický mozek, sex, analytický mozek, schopnost zachovat klid v kritické situaci, sex... Většina těchto výhod u chlapa plyne z toho, že disponuje stabilním hormonálním systémem, který vy nikdy mít nebudete. A stejně tak, jako on nepochopí, proč před menstruací vaříte v 7 hrncích (PROTOŽE PROSTĚ PROTO), vy nikdy nepochopíte, jak může být tak klidný, když vám zatéká do obýváku. Simono. Neztrácejte naději a chuť do života a hledání toho... PRAVÉHO. Nebude normální. Ale pokud to bude ten pravý, bude vás milovat takovou, jaká jste. Nervózní, často rozladěná, občas opupínkovaná, náročná, marnivá, neustále hovořící, nelogická, neschopna správně vyhodnotit naprosto přehlednou situaci na křižovatce, plačtivá a dokonce, i když budete trošku tlustá. PS: Hlavu vzhůru, chlap je totiž tak trochu zvířátko. V některých jednotlivostech dá se docela dobře vycvičit a při dobrém zacházení s ním budete mít život jako Vánoce. Šťastný a veselý."
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.