Nejste přihlášen/a.
Dobrý den
Rád bych slyšel váš názotr na marihuanu
Na internetu je mnoho a mnoho lží co vše způsobuje ale na druhou stranu jak je extrémě léčivá atd...
Zajímá mě tedy jaké má opravdu nežádoucí účinky... ale také její pozitiva...
Dá se třeba říct že je pro tělo méně nebezpečnější než alkohol? nebo je to brána do světa drog a fetu?
Napište mi prosím svůj názor děkuji...
Po mých bohatých zkušenostech kdy jsem se pohybovala v tomhle prostředí si nemyslím,že by to byly lži.Určitě má léčivé účinky,ty ovšem nefungují na všechny.Tak jako jiné byliny léčivé účinky jsou,ale né všem zaberou.Negativa vidím v tom,že je to jako jiné drogy spoušťěč psychických poruch,zvláště v dospívání,kdy má mladý člověk nejvíce" svých "problémů.Já se po marihuaně nikdy nesmála,spíše spouštěla deprese a vrhala mě do světa kdy jsem nevnímala okolí,jen sebe,svůj dech,svoje myšlenky...a to fakt nebylo nic pozitivního.Takže věřím,že tento depresivní svět po marihuaně,lidi přivede i k něčemu tvrdšímu.
doplněno 26.03.15 20:27:...v depresích je Vám jedno co s váma bude,tak proč nezkusit i jiné věci v naději,že tím se deprese zaženete.A hlavně v dospívání ani netušíte jaké psychické stavy Vám můžou tyhle látky vyvolat.V mladí ani nevíte jak vypají deprese či jiné stavy,dospívání je samo o sobě plné emocí všeho druhu.
Nikdo normální nebude hulit, aby měl deprese a mohl si kvůli tomu dát něco tvrdšího. To je jako tvrdit, že když žlučníkáři bude zle po dvojce vína, tak by mohl začít chlastat rum ve velkým.
Když máte deprese, tak to berete jako fakt...jste to vy a ne příčina něčeho. Někdo se to pak může pokusit řešit braním tvrdších drog.
Možná, dost o tom pochybuji, ale jak to souvisí s marihuanou? Chcete mi říct, že pokud se někdo vždy zhulí do depresivního chvilkového stavu, tak bude své počínání často opakovat? A pokud ne, kde bere své bohaté zkušenosti?
A pak, až mu kvůli všem těm špekům nějak vypučí v hlavě deprese, tak si sežene dealera a jehlu?
Sorry, ale člověk v opravdové depresi je hodně rád, když se překoná a vůbec začne chodit ven, rozhodně nebude shánět fet, to jsou jen naivní představy lidí, co nezažili ani fet, ani deprese.
Tak samozřejmě to nebude pravidlo...A není deprese jako deprese. Já jenom vim, že když už je člověk trochu "nakřápnutej", tak je cesta dolů dost snadná, obzvlášť, když se objevuje ve špatný společnosti. A tráva může být takovej ten první krok, hned po alkoholu samozřejmě.
Deprese je deprese, lidi na to studujou dost dlouho fakulty s dlouhými názvy a vy byste měla mít dost úcty, abyste k tomu nepatlala nějaké "emo depky šestnáctky" nebo co se tu snažíte naznačit, to není fér. Nemáte ani vzdělání, ani zkušenosti, vy jen myslíte. Ale víte, že myslet znamená houno vědět?
Teorie vstupní drogy (jak se tento fenomén nazývá) je dávno překonaná, zkuste si něco nastudovat
Ehm, tak si to taky přečtěte. Už jen lehká deprese znamená, že Člověk se musí do každé činnosti nutit, uzavírá se do sebe, nemá z ničeho radost, ale nějaké věci zvládá udělat – v domácnosti i v práci.
Žlučníkáři je zle po alkoholu a přesto si objedná dvojku vína. Někomu je zle po trávě. Žlučníkář si tedy za pár dní (až ho pustí z ARO) objedná s klidem dvojitej rum. Člověk v depresi (kdy se musí do každé činnosti nutit) tedy sežene dealera, zavolá mu, počká v klidu někde v kavárně než se ten šmejd objeví a koupí si napoprvé "něco vostřejšího", pěkně si naklepe lajnu a stočí bankovku... Obojí je asi tak stejně pravděpodobné.
Máte o tom dost zkreslenou představu...čistě pro vás jsem zadala do vyhledávače- "drogy""deprese"a tohle je první článek- ulekare.cz/... příště, být vámi, zamyslím se sama nad sebou, než začnu vykřikovat něco o vzdělání a zkušenostech ostatních lidí...
Děkuji, já vyhledávače umím používat i lépe než ke kliknutí na první výsledek. No, pokud myslíte, že první obecný článeček z vyhledávače je relevantní zdroj k vaší argumentaci, tak není. Na začátku je vadný jedinec, pak zneužívání drog (v případě marihuany to většinou znamená několik měsíců nebo let každodenního vyhulování palice + nezájem rodiny = patologické prostředí) a ve specifických případech nakonec závislost, případně deprese. Nikoli obráceně.
Nehledě na to, že řeč je tu o marihuaně a článek pojednává především drogách obecně, především tedy těch, které jsou silně návykové, což samozřejmě dost mění situaci.
tohle je hloupá debata... raději mi napište váš názor klady a zápory jak alkoholu tak marihuany a nedělejte si zbytečně zle
Bezesporu je to droga, není pochyb, že na spoustu nemocných působí pozitivně, např. já díky jí mám minimalizované svalové spazma. Pokud je to "lék" měl by se užívat po konzultaci s lékařem, minimálně přiznat svému lékaři, že marihuanu užívám. Žádný lék není všelék ani marihuana. V žádném případě nesouhlasím aby ji hulila mládež!
V tomto případě ja pravda mezi, resp. na obou stranách. Marihuana je droga. Užívaná zejména při dospívání způsobuje psychické nemoci. Má určité léčivé účinky, ale není to všelék. Jediný způsob jak se dozvědět správné informace je přečíst si nějaký odborný článek, kde člověk nedostane zkreslený pohled, ale fakta.
Těžko říct, jestli je nebezpečnějí než alkohol, asi záleží na tom, v čem. Alkohol je v určité míře taky zdravý, navíc je dlouhodobě součástí naší kultury, ať už to má pozitivní nebo negativní dopad, takže nechápu ty výkřiky, proč je alkohol legální a tráva ne. Musí se to posuzovat z více hledisek.
V mire jednoho piva denne. A dal? To ze patri k nasi kulture budeme alkohol obhajovat a marihuanu zavrhovat?
Na tuto drogu mám názor zásadní.Je to start ke tvrdým drogám,zákaz doplnit tvrdým postihem.
JABRAKA
Jabrako, mýmu tátovi aspoň pomohla ke kvalitnějšímu umírání bez bolestí. Kdybyste jen zkusil nějak mi v tom podávání zabránit, musel byste mě zabít jako první.
Pokládám vás za zapšklého ubožáka, který rád zakazuje a vůbec nechápe, co vlastně dělá za obrovskou pitomost.
Mí dva kamarádi si poseděli pár měsícu v Opavě-přesnou diagnozu psychického narušení samozřejmě neznám.Také to byli obhájci marihuany-huliči.Asi nejde srovnávat "bylinu"jako lék a "bylinu"která se zneužívá pro zábavu.To samé byste mohl tvrdit s morfie atd.
P.S:...s takových"emo depek náctiletých" vznikají i sebevraždy nebo nenaleznou smysl života a od lehkých drog postupují dál.
A vy byste ráda co? Pro každou šestnáctku psychoterapeuta 18 hodin denně? Emoce stranou - existuje rozložení inteligence ve společnosti, drogy tu prostě jsou, jednoduchý zákaz ani drakonické tresty nic neřeší a oběti tu nutně budou. Je potřeba mít těch obětí co nejméně, ale nikoli žádnou - vysvětlím níže.
Samozřejmě oba víme, že čím hloupější a omezenější dítě, tím například méně čte, píše s burtalnymy chibamy a mnohem víc si v pubertě cpe do hlavy věci, po kterých dělá ještě větší blbosti než obvykle. Logicky pak zahyne v před-rodičovském věku více blbců a souložit poté bude méně nablblých jedinců, kteří by se neměli podporovat v množení. Myslím, že stačí několik dokumentárních pořadů o přírodě, abych mohl směle konstatovat, že taková situace je zcela přirozená a vysoce žádoucí.
Chápu, že vás rozruší, že kamarády příroda vyloučila minimálně na několik měsíců z koloběhu o předání genů, ale s tím se musíte vyrovnat vy, to za vás zákon nevyřeší. Byla to oprávněná červená karta. Evidentně jsou predisponovaní pro psychické poruchy a pokud si budou udit mozek na konopí dál, neměli by své neovladatelné poškození předávat dál. Pokud se naučí ovládat svou závislost a prokáží tak, že nejsou kompletně blbí, stanou se znovu slušnými lidmi, ale je to jen na nich. Pro stranu slušných lidí je to vítězství obojí - vždycky je o blba méně, jen ta druhá varianta je samozřejmě víc happy pro toho člověka a jeho příbuzné.
Stejné je to ovšem se sebevraždou, sám ten čin jaxi naznačuje nevyrovnanost, neschopnost řešit problémy lépe.
Ale kvůli tomu, že kreténi dělají samozřejmě statisticky víc blbostí není důvod, proč nedovolit jiným zbytku slušných lidí bavit se slušně dle vlastní vůle. Dneska je to jen hloupé pokrytectví, jen kdyby zavřeli na rok každýho kdo si zahulí, tak sedí 15 procent obyvatel - důchodci, mladý, policajti, dělníci, prodavači, prostě všichni. Kdo by dělal bachaře a hlavně - kdo by to zaplatil?
Doteď 20 let represe nezafungovala, lepší to není a nebude. Je na čase zvolit jiný způsob řešení, nový pohled.
@jabraka ale prosimvas, kourim uz 20 let... z toho 10let denne, ted uz nekourim tak moc, resp skoro vubec, protoze jsem pak zbytecne introvertni
doplněno 27.03.15 00:17:start ke tvrdym drogam je alkohol, kdyz to budeme brat z vaseho pohledu... v drtive vetsine mladych je alkohol prvni droga jedince, v tu chvili slabsi jedinec pochopi, ze je mu dobre kdyz je omameny a "je to v kapse". A hned zacina zkouset dalsi veci "po kterych mu je dobre". Tohle jste si jaksi neuvedomil.
Podle mě, není marihuana horší než alkohol...já mít na výběr mezi alkoholem a marijánkou, tak si vyberu jí, protože bych se po ní cítila líp. Ale myslím si, že to může být brána do světa tvrdších drog, a to hlavně proto, jak je nastavená naše společnost. Alkohol si člověk může koupit v sámošce, se sehnáním marihuany už je to horší- vyskytuje se v jiné společnosti lidí...
Na svůj názor odpovím pár otázkami. Už někdo viděl, že by někdo po trávě rozkopal zastrávku MHD? Už viděl někdo někoho jak po marihuaně mlátí manželku? Kolik lidí po požití marihuany někoho zavraždilo? A kolik lidí vraždí pod vlivem alkoholu? Zajímala by mě statistika kolik % vražd je způsobeno za střízliva a kolik pod vlivem alkoholu a tvrdých drog. To bychom se asi divili. Trávu nekouřím, ale nic proti tomu nemám. Rozvrácené rodiny kvůli chlastu znám, ale ani jednu kvůli trávě.
No, počítám, že smrtelných autonehod po požití marihuany nebude málo. A rozvrácených vztahů taky ne...Ale jinak souhlasím s tím, že s alkoholem se to srovnávat nedá.
V tomhle souhlasím... Alkohol nesnáším protože způsobuje agresivitu zatemňuje mozek a když se podívám na ty trosky v hospodě je to jasnej důkaz všeho moc škodí jak alkoholu tak marihuany... ale znám hodně lidí co mají slušnou práci rodiny vzdělání a jen rekreačně hulí... mají se fajn nemají potíže s nadváhou tlakem a dalším spojené s alkoholem...
Okaa, napíšu svůj názor. Dva roky jsem žila s aktivním huličem, kterému to pomalu vymývalo mozek. Přijít z práce a hulit, jít na návštěvu a hlavně si tam zahulit, po procházce si zahulit, večer kočit na pivko a u toho si zahulit. Největší legrace byla, že zhulení sedli do auta a jeli kamsi do háje.
Takže k léčebným účelům (potvrzení od lékaře apod.), ano. Jinak je to prostě droga, hnus a pravidelný uživatel je prostě feťák.
doplněno 26.03.15 21:49:Ano, možná šílený, ale můj. A věřte, že jsem si odžila svoje - bez této zkušenosti bych se taky asi smála, jaká je to vlastně sranda a jedno brko týdně nic není.
A když sednu do auta po cukru, tak v rauši zřejmě nikoho nepřejedu.
doplněno 27.03.15 09:50:Sunset - aha, takže já si pouze špatně vybrala a huliči z vrhcních pater jsou vlastně úplně normální pohodáři. Děkuji za "vysvětlení".
Dlouho jsem nečetla takovej blábol obhajující uživatele drog. A ay se toho zase někdo nechytil, tak nemám ráda ani alkoholiky..
Ano, strávit dva roky s feťákem byla moje chyba. Ale to nemá nic společného s tím, jak vidím uživatele marjány. Takže nevím, proč nastavujete zrcadlo někomu, kdo napsal otevřený názor na tuto drogu.
Joudic - je mi srdečně fuk, jak to mají nastavené ostatní. Já to vidím takhle, moji kamarádi ani rodina nikdy hulit nepotřebovali a i úspěšný člověk může být v soukromí úplný hňup (bez urážky, myšleno obecně).
Stejně jako je někdo kategoricky proti alkoholu nebo cigaretám, tak jsem já kategoricky proti hulení. Že to nejsou ostatní shcopni respektovat, to už není moje vec.
To je silene skatulkovani. Jestlize nekdo kdo neni psychicky silny huli denne nekolik gramu silne marihuany, je urcite jiny typ cloveka nez co si zahuli kvuli nalade. Ale rozhodne ani jeden z nich neni fetak. Mimochodem droga je i cukr a pokud cukru bude clovek denne uzivat vice nez by mel, bude to mit zdravonit nasledky. A taky to neni fetak.
Njn, tak jste byla 2 roky naivní blbka (to se stane každýmu) a žila jste s pitomcem z dolních pater. Vsadím se, že jste se poučila a teď se snažíte nedělat další podobné pitomosti. Váš výběr partnerů pro případné splození potomků se pravděpodobně také zlepšíl, už neskočíte na kecy a vaše celkové šance na lepší život jsou také větší.
Ale to neznamená, že všichni jsme blbý vyhulenci jako tenhle váš frajer a proto si zasloužíme náš koníček zakázat a zavřít do klece. Obzvlášť po tom, co jste si vybrala takového partnera byste mohla nejprve sebekriticky uznat, že chyba nemusí být jen v těch ostatních, ale že i váš výběr a vaše postoje nemusí být - diplomaticky řečeno - nejsprávnější.
doplněno 27.03.15 10:27:Martinaa, nezlobte se na nastavené zrcadlo, jsem si jistý, že jste se poučila a to naznačuje, že jste schopná sebereflexe a selhání bylo dočasné. Ale taky si připusťte, že ztratit dva roky s pitomcem byla i vaše chyba. Pokud jste se pokusila pomoci a on nechtěl, měla jste plné právo kopnout ho do zadku a neztrácet s ním čas.
Nevkládejte mi nic do úst, hlavně ne vaše dojmy. Já jsem nikde nenapsal, že pitomci jsou pohodáři. Pitomci jsou pitomci, zhulený nebo ožralý nebo cokoli, blb prostě zůstane blbem. Ale když blbka vystaví hlubiny výstřihu, zmaluje se a nechá se zbouchnout na diskotéce od nejbližšího pitomce, nebudete taky přeci volat po tom, aby se zakázaly výstřihy, barvičky na obličej a diskotéky.
doplněno 27.03.15 15:38:Protože jste nekompetentní, o tématu nemáte ani páru a z jedné osobní zkušenosti jste si udělala úhelný kámen pohledu. Podle mně to je známka, že jste byla hloupá a sice už nejste hloupá, ale zato šíleně nevzdělaná a dogmatická. A nejste schopna uvažovat o tématu bez emocí a debatovat na vyšší úrovni než výkřikem: "Já žila s huličem a tak bysme měli zakázat a zavřít všechny." Ve slušné debatě na makroúrovni je brán argument osobní zkušeností jako faul. Nazýváte mě feťákem, ale sama jste co vlastně?
Chybí vám informace, pokora i vzdělání, ale troufáte si ostatní zavřít do kriminálu? Fuj, zamyslete se nad sebou.
Sunset, pokud nedokážete strávit reakci a odpověď jiného uživatele, tak nediskutujte. Nazvat někoho naivní blbkou, nekompetentní a nevzdělanou osobou, a pak se ohánět "slušnou debatou", tak to je joke večera .
Jen si to po sobě přečtěte, pokud začnete nadávkami do "feťáků", nečekejte milou a pozitivní reakci.
Sunset, jelikož jsem v rodině jednoho huliče měla mohu s klidným svědomím říct "prachsprostý , vypatlaný feťák" hulil 6 let a pak přešel na pervitin, zkončil se základním vzděláním jako bezdomovec, naštěstí dnes už není, celá rodina měnila zámky a děsila se, že by zazvonil u dveří.
Druhý kluk z rodiny začal také trávou a přešel na perník, naštěstí se vzpamatoval, dnes má rodinu a myslím, že je vyléčený (kdo ví?).
Ano, ten kdo hulí z plezíru a nudy je feťák. Ten komu tato droga pomůže a usnadní život s nemocí má plné právo si zahulit i když daleko víc než hulení pomáhá mast a výluh.
Je to hloupost, tvrdit že je feťák ten, kdo hulí z nudy a z plezíru.
Vadí mi to, ač nejsem nijak velký kuřák marihuany, zamést by si měl každý před svým prahem. To že někdo přešel z trávy na perník není důsledek té trávy.
sorry ale jen proto, ze jste znala jen klasickeho pitomeho zhulence s jeho partou blbecku, tak nemuzete hazet vsechny do jednoho pytle, jsem uspesny podnikatel, mi kamaradi pravnici kouri take, dalsi clovek financni poradce, co se stara o rozpocty desitek mest a obci a denne ma nekolik schuzek se zastupiteli a muzu dat dalsi a dalsi priklady... zkratka inteligentni lide, co vi co s zivotem a jak se chovat a kontrolovat.. zadne smejici se nuly na gauci nebo pred hospodou s cervenyma ocima... ani byste do nich nerekla, ze kouri a nebo, ze jsou zrovna po brku... samozrejme znam i takove, o kterych pisete, pro ne je bohuzel nejdulezitejsi udalosti dne si zakourit a nebo neco sehnat, ja se s dovolenim od takovych lidi distancuju
ty samé kecy jako sunset jsem slyšela i od kluků perníkářů a jiných tripařů,že jen slaboší to neumí ovládat a že ti slabí jsou pak předhazování společnosti jak je to špatné.
Tady se společná řeč nenajde.Vždycky budou dva protichůdné tábory.90% huličů co blízce znám,tak v práci hulí pak čumí do blba a jsou pomalejší,smysluplný hovor nejde navázat a jak vidím jejich vztahy,tak vše se točí kolem kamarádů a hulení(rodinu s nimi asi nenaplánujete,jedině sama)a taky s jídlem roste chuť tak většina občas zkusila i tvrdší,proč nezkusit jiný supr stav,že?zbylých 10%jsou staří chlapi co hulí "na chuť "a nebo pěstujou pro nemocné rodiče.
Jak můžou kouřit jen vyspělí a psychicky silní(jak píše joudic)když v dospívání je většina emotivně narušena svým dospíváním.
vsak ano, dyt ja myslel, ze kourit by meli jen vyspeli lide, ale ne vekem... tim bylo mysleno, ze ne uz od 18ti, ale treba az od 21-25, zkratka po skole a v dobe, kdy dostane rozum
No tak to si vyprošuji. Z mých známých huličů je snad jen jeden takhle patologický, zbytek funguje jak švýcarský hodinky a nikomu neškodí. Od programátorů, bezpečáků, zedníků, policajtů (šéf vyšetřovačky, chicht) přes stavbyvedoucího až k moderátorům z rádií a obrovskýmu množství muzikantů. Většina z nich má rodinu, všichni do jednoho mají obstojné postavení v práci nebo podnikání, některý maj číro nebo neodloží motorkářskou image. Nikdo z nich nějak moc nepodvádí na daních, nekrade, nedělá naschvály sousedům, nežije na ulici, nejsou nevěrný a svých partnerů/partnerek si váží. V mládí zkusili kdeco, nikoho z nich to nezaujalo natolik, aby si z drog udělal životní program. Ale klidně si dají ke kafi brčko, není to pro ně nic, co by je porazilo.
Kde tyhle vyhulený dutý případy berete? To jste si dala inzerát? Nezlobte se, ale nejde tomu nějak moc věřit.
Stát má tendenci utahovat, zakazovat! Není schopen řáádne kontrolovat (to se týká čehokoliv). Já jsem proto, aby si každý namastil co chce, ale! Když si poškodí zdraví, tak léčit za své, nebo nechat ... proč se hrádí léčba, co si poškodí zdraví sami: Nakonec, horníci chtějí do důchodu dříve, že mají poškozené zdraví, proč to mám hradit, když si ho ničí pro soukromou firmu?
leciva opravdu je, zvlaste co se tyce koznich problemu, ale mast se musi delat doma a ne z lekarny, kde je z konopi jen nazev... take velice silne potlacuje nevolnost/zvraceni pri koureni/inhalaci, coz oceni (s o neco lepsi naladou) velice tezce nemocni a umirajici lide... existuji cenove dostupne vaporizery, kdy nejsou zatezovany plice, ale nechutna mi to z toho, je to jen "vonavy vzduch"... mj. zkoureny clovek, ktery kouri pravidelne je uplne normalni a ani @jabraka nepozna, ze dany clovek pred chvili kouril... zkratka hodne lidi to zna jen ze zprav a od particek teenageru, kteri se neumi chovat jak s tim, tak bez toho Take pravidelny kurak je uplne stejny ridic at uz je zkoureny nebo ne, coz se o alkoholu opravdu rict neda, a prosim neberme nedospele debily za volantem, kteri jsou stejne vetsinou na perniku. Jakozto letity kurak bych dovolil kourit pouze dospelym lidem, ale ne vekem, ale rozumove dospelym lidem, nesnesu se divat na ty rozezrane zhulence. Take inspirace po zakoureni je k nezaplaceni, kdyz bych to vzal jakozto 2d a 3d grafik z tohoto pohledu, tak jsem diky marihuane vydelal uz za tech 15 let miliony neotrelym designem. Samozrejme, kazdemu to dela neco jineho, me s vekem to, ze se stavam vetsim introvertem nez doopravdy jsem a kourim ted uz opravdu zridkakdy, protoze mam "cisty" vice elanu a energie, ale kdyz vim, ze dany den nic nemam a nebo budu jen doma sam pracovat, tak si zakourim. Zvlaste na nudnou opakovanou praci je to super, napriklad vkladani 100 vyrobku do eshopu, najednou to cloveka i bavi. Mimochodem presne znam ty typy, o kterych pise @martinaa... to je des. Kourit by meli zkratka jen dusevne silni a hlavne vyzrali lide.
Mimochodem leciva marihuana ma minimalni psychoaktivni ucinky diky slozeni latek, tj obsahuje ve vetsi mire pouze neaktivni canabidioly (CBD) a minimum aktivniho tetrahydrocanabidolu (THC), ktery zpusobuje zkourenost, tzn hulic, ktery kouri proto aby se zhulil, by to po vyzkouseni uz nechtel kourit, protoze by z toho nic nemel.
doplněno 27.03.15 00:04:jinak pro ty, co hned z cloveka udelaji fetaka, alkohol je tvrda droga s devastacnimi ucinky, i obycejne stimulanty jako kofein, tein, kokain jsou na tom mnohem mnohem lepe, aniz bych se nejak kokainu zastaval, jen davam priklad
doplněno 27.03.15 00:08:zkratka date-li si na oslave par panaku, udelali jste stonasobne hur, nez kdybyste si jen zakourili... jediny rozdil je, ze alkohol neni psychoaktivni pokud neni z pelynku takze omamovat alkoholem se muzou i psychicky slabi jedinci
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.