Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Proč jsou lidé dneska tak hloupí?

Od: fex odpovědí: 36 změna:

Zdá se mi, že dnes jsou lidé strašně hloupí a úplně mimo. Čím dál víc potkávám debily a blázny.Čím to?

36 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Neberte si to nějak osobně, ale vždycky, když někdo tvrdí, že kolem něho jsou jen samý debilové a blbci, tak to většinou bývá tak, že debil a blbec je on sám.

fex
hodnocení

Nechci se ohánět vzděláním, ale nemyslím si, že já bych byl debil nebo blbec. Ani to nechci vztahovat k mladé genereaci, protože do ni patřím, ale především se stačí podívat na sociální sítě a přečíst si, co tam kdo píše a hned mám o inteligenci daného člověka lepší obrázek..

Dneska lidi neumí pořádně číst, psát už vůbec ne, natož počítat... To je podstata toho, co jsem tím chtěl říct.

Vzděláním se ani ohánět nemůžete, protože vzdělání s inteligencí jako takovou nemá nic společného. Věřte, že existují lidé s nižším vzděláním než máte vy a přesto jsou na tom s inteligencí mnohem lépe...

Už jen to, že si o ostatních myslíte, že jsou debilové a blbci (tedy nejspíš i my tady na poradně) o vás říká, že právě vám příroda té inteligence moc nenadělila.

A mimochodem, hodně lidí na sociálních sítích nějaké psaní neřeší. Nezáleží jim na tom, není to pro ně důležité. Nebo v tom může hrát hlavní roli i lenost. Jinak ale ten člověk může být inteligentní a vzdělaný.

mp*

Poprvé chci použít smajlíka jako že naprostý souhlas - jak vypadá?

doplněno 07.04.15 13:12:

Může

výtka
Upozornění od sys kapkanadeje 05. 04. 2015 00:06:04
Může být tento? *palec*

hodnocení

0x

Možná je to tím, kde se pohybujete. Já osobně mám na lidi celkem štěstí...

culdabulda1*
hodnocení

0x

- no - já například hloupá nejsem - a s mými kočkami se taky dá docela rozumně mluvit - tak nevím, kde to žijete ...

doplněno 24.03.15 13:13:

- podle dnešních "psychologů" se na matematiku ale nahlíží, jako na zbytečnou až snad i "škodlivou" věc - taky mne to zaujalo. A možná i ta politika s hloupostí lidí nějak souvisí, ne, že ne (- i když ne až tak, jak to myslel smazaný uživatel.)

zelenydabel*
hodnocení

0x

bude to tím, že lidstvo obecně hloupne. Stačí když mají zábavu ale nijak se nevzdělávají. Druhá věc je matematika, ta kdysi nečinila problém, protože látka byla vysvětlena a můj děda který zažil veškerou školní docházku ještě za první republiky, často vyprávěl hodiny matematiky. Taky ještě dokázal ve svých osmdesáti letech zvládat krásně počty v hlavě kde by dnešní mládež použila kalkulačku. Matematika totiž ať chceme nebo né, rozvíjí naši logiku. Podívejme se na staré stavby, třeba chrám sv. Víta, naprojektoval 17 letý chlapec.
Dneska i jednoduché počty jsou kalvárií.

hodnocení

0x

Nemyslím si, že by dnes bylo více hloupých lidí. Dvě třetiny populace se inteligenčně pohybují pod průměrem a cca 30 % takových, co lze označit vyloženě za hlupáky. Nicméně má dnes každý za sebe větší odpovědnost, a tak je velká šance, že si někoho takového všimnete, jak provádí nějakou blbost.

buss
hodnocení

0x

A co když je to opačně? Jak znáš ty miliardy lidí? Asi bůh, že?

doplněno 07.04.15 13:25:

Problém je spíše v tom, že se kopa děcek nechce učit, škola je dnes k tomu nevede (jeden zástupce ředitele - bud´te nároční, ale bacha, at´ nenarazíte!, sponzoři rodičové...), ani rodiče, ani život, učitelé se bojí (četl jsem v jedné kronice, že ve válečné době propadlo přes 50% žáků, dovedete si to představit dnes? Dají 4 aby měli pokoj, když už a vypustí je, i na maturity, proč si ničit život). Školy pak berou téměř kdekoho, jde o prachy (Vydržte to, po maturitě se ho zbavíme...). Nemusí se přece pracovat, že? Kolik jich sedí doma?
Píšeš lidi, to jsou všichni, ne někteří...

fex
hodnocení

Psal jsem že snad všichni?

hodnocení

0x

fex, asi se pohybujete mezi divným lidem, nebo máte jiná kriteria na slova hloupí, debil, a blázen.

Čím to je? Asi jen Vaším náhledem.

Pracuji v obchodě, musím Vám sdělit, že takového člověka, jak popisujete, jsem letos ještě nepotkal.

kutululu
hodnocení

0x

Záleží na tom, jak to myslíte. Máte na mysli hloupost jako například, že se lidé nechají nachytat předváděcí akcí nebo falešným podomním prodejcem, nebo že se upisují a berou si bezhlavě půjčky na úplně zbytečné věci aniž by je spláceli? Nebo opravdu narážíte jen na inteligenci a duševní zdraví?

fex
hodnocení

Například toto: berou si bezhlavě půjčky na úplně zbytečné věci aniž by je spláceli?

A čím by se živili ti chytří, kdyby se ti hloupí nenechali okrádat?

ben®
hodnocení

0x

Dobrý den, asi bych nebyl tak radikální v tom hodnocení lidí, ale zase, co můžete chtít a očekávat, když u nás je nejčtenější tiskovinou Blesk, nejsledovanější jsou komerční TV a nápis Akce zvedne hladinu adrenalinu skoro každému. A to stejní lidé mají volební právo a také ještě někteří volají po přímé demokracii a referendu. Zdravím!

fex
hodnocení

Krásně napsáno !

hodnocení

0x

Lidi hloupnou hlavně díky internetu, nechtějí se učit ani to minimum, protože jsou přesvědčeni, že cokoliv budou potřebovat najdou tam.

Například se podívejte jen zde na poradně, příspěvky a odpovědi plné hrubek, dotazy nad kterými jde kolikrát hlava kolem :-D

jentak*
hodnocení

0x

Vždycky jsem měl pocit, že jsem v blázinci. Tak jsem se rozhlédl, a hele: Já už tam jsem...

baier*
hodnocení

0x

Zdravím ,

lidé sami o sobě hloupí nejsou ... to jen věda , politika a média z lidí dělá blázny . Je to vlastně jakýsi vychytralý tah ze strany velmi vysoce postavených lidí a společenství aby ostatní lid mohl být snadněji ovládan a aby se proti těmto vysoce postaveným lidem a společností nebylo možné se jen tak snadno postavit. Ve hře je přece světová moc a peníze.

Petr Baier

pb.consulting@mail.com

mot
Standardni zidovske spiknuti? Templari iluminati, rotschild a tak? :)
baier*

Ne ... jsou to mažažeři mezinárodních společností a bank :)

mot
Jo tak, zli manazeri :)

sonyboj*
hodnocení

0x

Vy všichni jste blázni! Do jednoho! Jenom já jsem letadlo... *ua*

Jááá takýýýý *ua*

hodnocení

0x

Protože dnešní doba potřebuje, aby plno věcí fungovalo, lidi vzdělané a chytré. Kdysi stačilo ke šťastnému fungování málo, dnes musí člověk umět víc. Podívejme se jen na vzdělání - kdysi stačila základka, ale lidstvo chtělo víc, tak najednou aspoň maturita a dnes když je maturita, tak aspoň bakalářský titul... Ten, kdo dneska vyjde jen základku, může mít problémy v běžném životě - např. čtení, bývá na nižší úrovni ve funkční gramotnosti, tak samozřejmě nedokáže zabránit podvodům, protože ty vymýšlejí lidé chytří.

A taky proto, že je dneska plno lidí, kterým je všechno jedno. Chybí jim vůle, snaha, chtění něco dělat a změnit, životem proplouvají, vždyť ono se všechno nějak vyřeší ("někdo" to vyřeší). A společnost je taková, že nenechá tyto lidi pocítit dopady jejich životního stylu.

culdabulda1*
hodnocení

0x

- podle bible to "pánbůh" řešil tak, že na svět seslal nějakou potopu, či "Sodomu, Gomoru" - hloupé a zdegenerované lidstvo tak vyhubil - a na jeho místo nastoupil nový, inteligentní národ "barbarů" , který zase nějakou "vydržel", než taky zblbnul ... nechystá se na nás nyní podobný "trest" v podobě nastupujícího islámského radikalismu, nebo inteligence tzv. "žluté" rasy? ...

doplněno 24.03.15 17:11:

- vždy jsem považovala Japonce, Číňany, Korejce i Vietnamce za inteligentnější rasu, nežli je bílá - potvrzují to myslím, i nějaké výzkumy, mrkněte někam na net, mně se to teď nechce hledat .

majsterjoe*
Stou inteligenci žluté rasy prosím o vysvětlení. Jinak zemi je na čase procistit.
doplněno 24.03.15 17:17: Právě že nejchytřejším národem byly vždy číňani a žlutá rasa. Ale nemyslím že dnes je to stejné a že z jejich strany hrozí nebezpečí.
To pročištění můžeme brát jakkoliv. Jestli se násilím mezi několika státy vyvrazdi spoustu obyvatel, nebo nás zasáhne zivelna katastrofa je nakonec jedno. Jednou se musíme zamyslet jak žijeme. Zatím jsme se ve spoustě věcí nepoucili.
ben®

Dobrý den, já bych zase požádal o vysvětlení toho způsobu pročištění - to jako násilně? Zdravím!

doplněno 24.03.15 17:37:

sonyboj - ještě jste neuvedl to svinstvo, kterým nás mocní tohoto světa kropí z motorů dopravních letadel. Ale, nevím, zda to zabíjí jenom blbce nebo i inteligenty .

sonyboj*

Nenásilně. Humánně. Psychologicky. Tsunami, sem tam nějaký džihádek, kobylky, atomovku, ebolku a žluklý rybí tuk před obědem a politiky z naší vlády. *smich*

joudic*

at delas co delas, vzdycky se najde asiat, ktery to dela lip :)

zztop*
hodnocení

0x

Všichni jsou blázni jen já jsem letadlo :-D

hodnocení

0x

Vaše hodnocení společnosti je smutné. Ano, psychicky nemocní lidé byli, jsou a budou. Posmívat se jim, to je jako se posmívat třeba vozíčkáři. Takže za mě fuj!

Pokud potkáváte debily a blázny, jste na tom asi stejně. Protože pravdivé přísloví říká: Vrána k vráně sedá, rovný rovného si hledá! Za sebe mohu říci, že se potkávám s lidmi slušnými, vstřícnými. Pokud mě někdo zklame svým chováním a vystupováním, příště se k němu už nehlásím. Slušných lidí je dost, záleží ale na společnosti, ve které se pohybujete.

Je to možná i tím, že dnešní lidé mají většinou všechno u nosu, nemají žádné povinnosti. Omlouvám se těm, u kterých tomu tak není. Lidé se nudí, sedí u počítače, s partou vymýšlejí blbosti.

Já jako mladá chtěla rifle - 70. léta. Musela jsem si na ně vydělat pletím stromečků v lesní školce. Chtěla jsem nové kolo, o prázdninách jsem si na něj vydělávala natíráním ohromných kovových konstrukcí. Věděla jsem tak, že nic není zadarmo. A všeho jsem si náležitě vážila.

Známí: 13 letá dívka nechala u zdi kulturního domu /zkouška na ochotnické divadlo/ opřené drahé nové NEUZAMČENÉ kolo. Samozřejmě, bylo pryč. Během týdne jí rodiče koupili nové.

Prostě: mladí si dneska ničeho neváží, nad vším ohrnují nos, neplatí už, že BEZ PRÁCE NEJSOU KOLÁČE. Pak zbývá plno času na hlouposti, sprejování, alkohol, drogy...

A kdo se podobných akcí účastní? Jak sám píšete: DEBILOVÉ A BLÁZNI. A jsme u toho...

Takže pečlivě si vybírat přátele, nenudit se, mít zajímavé koníčky. A určitě potkáte zajímavé lidi. Jaga.

fex
hodnocení

Díky za pěknou odpověď.

Nemyslím si, že moji přátelé jsou blázni, ani lidé v jejichž společnosti se pohybuji. Stačí však se podívat do médií, co se děje a rázem jsem tam o čem píšu.

lidus*
hodnocení

0x

Nemyslím si, že jsou dnes lidé hloupí ale vnímám, jak jsou dnes lidé agresivní a bohužel, čím dál víc to vnímám i při diskuzích zde.

marf*
hodnocení

0x

To je míněno jako nadsázka, chápu. Ale proč byste nemohl mít pravdu: 1. Po roce vstupu armád Aršauer-paktu (68) uteklo cca 60 000 lidí, to byli ti chytřejší. Zůstal průměr, z toho jsou potomci - pomalejší. 2. Fůra lidí se dostala pod stres, díky kapitalizmu, to také nebývalo. 3. Já osobně se hlásím k tomu, že jsem též cvok díky věku a příslušné přeměně hormonů v kombinaci se (nadbytečným) stresem zmíněným v 2.Také kvůli komunikaci s hlupáčkem, te to nakažlivé. 3. POD ČAROU: Ti pitomci či hloupější osoby jsou častěji výskytem ve vyšších funkcích, jsou často bez skrupulí se prosadit. Jiní pitomci je tam p(r)osadí.

willy
hodnocení

0x

Ja jsem mozna taky debil a blazen, snazim se ale svym blaznovstvim neobtezovat okoli. A kdyz se mne povede vypustit z hlavy ty srackyy a lzi, co jsem se za zivota musel naucit, ktere mne byli podsouvany a vsugerovavany, budu jeste stastnejsi blazen. Chce to ale nesmirne usili byt takovym blaznem ... :D

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]