Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kde je jaro?

Od: babkazov® odpovědí: 39 změna:

Sněží tak, jakoby nikdy nemělo přestat. Vrány si udělaly soutěž o Zlatého slavíka a koupou se ve sněhu. Ještě jsem to nikdy neviděla. Ráchají se ve sněhu jako vrabci v louži. :D Posílám vám, ale hlavně pro vaše děti jaro. je třeba kliknout na černou plochu ;) procreo.jp/... :)

39 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hahanaj*
hodnocení

0x

Hledáš jaro ,tady je jaro- je třeba ho přivolávat

Kde je jaro?

senior
hodnocení

0x

Máme 13.února to je ještě zimní měsíc. Jaro si ještě počká, ale děkujeme *cteni*:)

hahanaj*

ale potěší to oko i když za oknem je sníh

Kde je jaro? #2
hodnocení

hahanaj, to je paráda! Veliká! *palec*

alcago*

Takhle to vypadá u nás.

hodnocení

0x

Pro naše tělo začíná biologické jaro v pátek 15.2.. - pozor na játra a žlučník! (z lunárního kalendáře)

Jinak stará pranostika praví únor bílý - pole sílí - takže buďme všichni za ten sníh rádi:)!

eulalie*
hodnocení

0x

Jaro je za rohem, který je schován za přívaly sněhu. Ještě párkrát bude sněhová kalamita, která se vzápětí změní v tající hnusnou břečku, a bude tu jaro!:)

hodnocení

0x
jak praví známá pranostika: Únor bílý, sílí pole. P**o vole *smich*
prosím nebrat si osobně ;)
ale taky už se nemůžu dočkat až to bílé zmizí a bude teplo :)

cocinkamichalka*
hodnocení

0x

Ahoj babko,

taky už jaro přivolávám - koupila jsem si domů narcisky a ze sklepa vytáhla tulipány. Od loňska ze čtyř cibulek chcípla jedna, tak i tak to bude paráda. Teď mi vykvelta 4 roky stará květináčová gerbera a má nachystáno spoustu květů. Takže přivolávejme :)

hahanaj*

Ano, přivolávejme - venku má zima ještě nárok, však ona se ještě nevzdá .Doma se ale už můžeme těšit z kvítí .

jabraka*

Cocinko,

tulipány teď?,vdyť ty měly být v zemi už od října!

JABRAKA

cocinkamichalka*

Ahoj Jabrako, víš, já jsem takový kozel zahradník. Vloni na jaře, když mi tulipány odkvetly doma v květináči, jsem celý ten květináč šoupla do sklepa. Teď jsem si na něj vzpomněla a už tam byly nachystané výhonky... :)

ladaadal*
hodnocení

0x

Nojo, už to tady brzy bude. Zastrkáme hrabla an sníh a vytáhneme košťata, zapícháme semínka na papričky a do motorek strčíme baterky, abysme byli připraveni.:D

hodnocení

0x

Schválně jsem zkontroloval kalendář, a nemůžu si pomoct - současné počasí naprosto odpovídá roční době. Jen houšť a větší vločky.

hodnocení

0x

Lidi, co byste chtěli *sok*? Vždyť je polovina února! Počasí odpovídá roční době. Ne, že by se mi to líbilo, ale takhle to má vypadat. Já se jen obávám, aby vůbec nějaké jaro bylo. V posledních letech přechází zima prakticky přímo do léta a to se mi nelíbí *plac*.

lidus*
hodnocení

0x

Já čekala vrány a ona samá kytka, hezké. Jaro není a až do 21.3 nebude. Mamince kvetou fialky na parapetu celou zimu, mně když si je od ní dovezu pouze chvíli a pak je vracím jelikož už více nevykvetou u ní se zbráborají z mé péče a paneláku a kvetou zas.

Tak aby Vám to nebylo líto, tady jednu máte :D

Kde je jaro? #3

hodnocení

Ale už je vidět konec, už není tak dlouhá noc, už někde za chvíli bude vykukovat JARO! ;) Loni nebo předloni to konec nemělo.

*jasne*

dery*
hodnocení

0x

Co řešíte? Kdyby byla polovina března, neřeknu. Ale je polovina února a leden+únor= nejvíc sněhu za celý rok.

Je zima, tak by bylo asi divný, kdyby nesněžilo. Stačí, že nemrzne...

krkovicka*
hodnocení

0x
Bude brzy.Pohladila jsem si včera zem a v místě kde jsem zasadila v září Tulipány už to jemně píchalo.Takže se derou ven na povrch.Dnes bohužel jsou pod 15cm vrstvou sněhu.Takže fotku nemám.Moje čestný postačí ;)
doplněno 13.02.13 13:30: Hahanaj.Četla jsem že raší díky dennímu světlu.Je jim to jedno zda je Leden nebo Únor.První jarní den je 21.3.což je za pět týdnů.Tak uvidíme:)
hahanaj*

Ale máš pravdu krkovičko, tulipánky a narcisy už se derou ven několik týdnů nyní je přikryl sníh , tady už jsem je fotila

doplněno 13.02.13 13:21:

ještě ta fotka

doplněno 13.02.13 13:23:

bylo to 30.ledna to bylo kor brzy - ještě jsem je překryla chvojím ...

Kde je jaro? #4

petr123*
hodnocení

0x

No nevím, ale já pamatuju jako kluk že se i v průvodu na prvního máje šlo sněhem. Takže mi sněžení v půlce února nějak divné nepřipadá. Což ale neznamená že mě to taky neštve...

*slunce*

hodnocení

0x

Takhle vypadá zima a jaro dohromady. Foceno dnes. Stromek stále vypadá velice pěkně, máme stojan na vodu a tak ho mám ještě pořád. Odstrojuji jej tradičně o mých narozeninách, krátce po polovině února.

Možná, že si někdo bude ťukat na čelo, ale je to zvyk z dětství, také tehdy jsme měli stromeček hodně dlouho.:) Jaga.

doplněno 13.02.13 12:58:

Druhý pokus:

Kde je jaro? #5

martinhajek*
hodnocení

0x
Hmm, v zimě není pár dní sníh a někteří jedinci by chtěli už minimálně červenec.
Už aby byly Vánoce...

marenka*
hodnocení

0x

Já se na jaro taky hrozně těším. Větší procházky s pejskama, více světla. A vůbec, až vystrčím Pepíčka s klecí do okna a natrhám mu první lístky pampelišek. Vím 100%, že až vyjdu ven a nasaju ten vzduch, provoněný půdou, duše dostane balzám. *ua*Už jen ta představa mě těší.

Kytičky tu žádné nemám, jsem na špatné straně, nic mi tu nekvete. Ale mám takovou legrační známku blížícího se jara. Pepíček trdlá zvoneček a Maxík Tobíska. Samá láska tady. *smich*

jabraka*
hodnocení

0x

Jaro vidím takto:

Vlastními slovy:

Jarní písnička s jarní náladou do jarního počasí,
jarní sluníčko zahřeje jarní zahrádku s jarními květy.
Dívky si v jarní blůzce a jarní sukni jarně vykračují městem.
Uvařím si jarní polévku a sleduji jarní ulici před domem.
Pak obléknu jarní bundu a jdu ven se nadýchat jara.
JABRAKA
pt®

Jabrako, Vy jste prostě "poeta", pěkná básnička.

A kdepak je jaro? Koukám, že jaro mají všichni schované doma za oknem, snad se brzy dočkáme i venku, - pt

hodnocení

Jabraka, paráda *pusa*

jabraka*
hodnocení

0x

Nevím jak na ženský,ale chlapům jaro vždy nadzvedne útroby.Začnou se na svět dívat trochu jinak,než v zimě.¨Nu a mě to začne básnit.Zatím ale všechno spí,takže do jara je dlouho.

JB

iz*
hodnocení

0x

Mně už několik let chybí předjaří, jaro a podzim. Ze zimy rovnou vedra a po letních vedrech téměř hned zase zima.

Chybí mi ta několikatýdenní (6 až 8 týdnů) přechodná období, ta jsem vždycky měla z celého roku nejradši.

paf
hodnocení

0x

Jaro 15. února? *smich* Odkud píšete, z Ria? *placni*

No ono jaro už párkrát takhle brzo přišlo. Všechno vyrašilo a po pár dnech všechno zmrzlo. Než takhle, radši si pár týdnů ještě počkám.

hodnocení

Nene, z Ria ne *haha* ale potřebovala jsem nějak uvést ten web pro děti. *hi* A přitom se mi zastesklo po jaru. Je to moc na hlavu?

martinaa*
hodnocení

0x

Prostějovsko - od rána se sype a sype, nádhera. Ještě, že nemusím nikam autem:)

hodnocení

Martino, to vám závidím. V Ostravě je to jako kulisa k hororu. Smradlavá, nažloutlá mlha, ze stromů kape žlutá močka. Fujtajxl!*blee*

lidus*

Martino i u nás v Brně u přehrady je krásně bílo a dnes padal celý den, ještě že nemusím do města tam to bude sračka jako vždy. Jak říká vnučka "už aby byla zelená travička a mohlas chudáku (to slovo má od dědy, ten mě stále lituje když jdou bobovat a já sedim doma) jit s berlema ven na pisek".

pt®
hodnocení

0x

Jabraka je poeta a napsal sám básníčku o jaru. Mně se líbí také jedna:

"Co všechno musí udělat jaro"

(František Halas)

Vytáhnout trávu z hlíny
a na zeleno natřít.
Načernit pěkně stíny
a všechno živé sbratřit.

Nachystat noty ptáčkům,
obléci naho stromy,
vysmát se poškoláčkům,
pozlatit střechy, domy.

Všem hadům svléci kůži,
načesat řádně louky,
spočítat lístky růží
a pruty leštit, brouky.

Rozmíchat v lese barvy
a kdeco zrána zrosit,
probudit v zemi larvy
a teplo do děr nosit.

Včeličkám květy sladit
a děcka nutit vstávat
a kožich kočkám hladit
a peckám jádra dávat.

hodnocení

Stařenko, moc dobře, že jste tuhle starou otázku vyšťourala z archivu. :) To je moc dobře! Zase jsem si přečetla a zavzpomínala, jak to bylo před třemi lety. :)

lidus*
hodnocení

0x

Kde je Jaro,netuším, právě volal manžel z chalupy, že meruňka a broskve jsou totálně zmzlé-slivovice letos nebude. Ale slepice už jaro mají, jedna kvočna už kuřata vyvedla a druhá týden sedí na vejcích.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]