Nejste přihlášen/a.
Sněží tak, jakoby nikdy nemělo přestat. Vrány si udělaly soutěž o Zlatého slavíka a koupou se ve sněhu. Ještě jsem to nikdy neviděla. Ráchají se ve sněhu jako vrabci v louži. :D Posílám vám, ale hlavně pro vaše děti jaro. je třeba kliknout na černou plochu procreo.jp/...
Ahoj babko,
taky už jaro přivolávám - koupila jsem si domů narcisky a ze sklepa vytáhla tulipány. Od loňska ze čtyř cibulek chcípla jedna, tak i tak to bude paráda. Teď mi vykvelta 4 roky stará květináčová gerbera a má nachystáno spoustu květů. Takže přivolávejme
Ano, přivolávejme - venku má zima ještě nárok, však ona se ještě nevzdá .Doma se ale už můžeme těšit z kvítí .
Takhle vypadá zima a jaro dohromady. Foceno dnes. Stromek stále vypadá velice pěkně, máme stojan na vodu a tak ho mám ještě pořád. Odstrojuji jej tradičně o mých narozeninách, krátce po polovině února.
Možná, že si někdo bude ťukat na čelo, ale je to zvyk z dětství, také tehdy jsme měli stromeček hodně dlouho. Jaga.
Druhý pokus:
Já se na jaro taky hrozně těším. Větší procházky s pejskama, více světla. A vůbec, až vystrčím Pepíčka s klecí do okna a natrhám mu první lístky pampelišek. Vím 100%, že až vyjdu ven a nasaju ten vzduch, provoněný půdou, duše dostane balzám. Už jen ta představa mě těší.
Kytičky tu žádné nemám, jsem na špatné straně, nic mi tu nekvete. Ale mám takovou legrační známku blížícího se jara. Pepíček trdlá zvoneček a Maxík Tobíska. Samá láska tady.
Jaro vidím takto:
Vlastními slovy:
Jarní písnička s jarní náladou do jarního počasí,Jabrako, Vy jste prostě "poeta", pěkná básnička.
A kdepak je jaro? Koukám, že jaro mají všichni schované doma za oknem, snad se brzy dočkáme i venku, - pt
Martino, to vám závidím. V Ostravě je to jako kulisa k hororu. Smradlavá, nažloutlá mlha, ze stromů kape žlutá močka. Fujtajxl!
Martino i u nás v Brně u přehrady je krásně bílo a dnes padal celý den, ještě že nemusím do města tam to bude sračka jako vždy. Jak říká vnučka "už aby byla zelená travička a mohlas chudáku (to slovo má od dědy, ten mě stále lituje když jdou bobovat a já sedim doma) jit s berlema ven na pisek".
Jabraka je poeta a napsal sám básníčku o jaru. Mně se líbí také jedna:
"Co všechno musí udělat jaro"
(František Halas)
Vytáhnout trávu z hlíny
a na zeleno natřít.
Načernit pěkně stíny
a všechno živé sbratřit.
Nachystat noty ptáčkům,
obléci naho stromy,
vysmát se poškoláčkům,
pozlatit střechy, domy.
Všem hadům svléci kůži,
načesat řádně louky,
spočítat lístky růží
a pruty leštit, brouky.
Rozmíchat v lese barvy
a kdeco zrána zrosit,
probudit v zemi larvy
a teplo do děr nosit.
Včeličkám květy sladit
a děcka nutit vstávat
a kožich kočkám hladit
a peckám jádra dávat.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.