Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Policie, asi nejezdí při stíhání moc bezpečně

Od: humbucker* odpovědí: 24 změna:

Ahoj. Právě čtu, že Policie v Praze stíhala BMW a hoši bourali. Myslíte si, že je to tak správné, to jejich lítání plným městem?Neměli by jet pomaleji a to dojetí nechat až po dosledování vrtulníkem? A bez rozdivočujících sirén.

doplněno 22.03.15 21:09:

Ahoj. Musím se poopravit. Ti hoši, byli právě Policisti, co se rozflákli. Myslel jsem si, že jsem to napsal srozumitelně. A ono ne.

24 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

albatros498022*
hodnocení

0x

Ano honička by měla okamžitě končit střelbou podle platného zákona a byl by klid.

hodnocení

0x

A že to, že někdo ujíždí plným městem je správný? Kdyby neměl máslo na hlavě, nemusel by ujíždět. Ovšem, když ujíždí, je v tom dost jistě někde nějaká levota.

buss
hodnocení

0x

A proč by to tak měli dělat? Oni zastavují, blboni to nerespektují, ujíždí a rozbijí si držku. Od vzniku policie. Co řeknete, kdyby někomu ublížili při pomalém sledování, pokud za nimi pojedou, nebudou se snažit ujíždět?

suchy*
hodnocení

0x

a lidi by se měli chovat jako lidi a ne jako dobytek...

mot
hodnocení

0x
Kolik policajtu umi opravdu ridit, natoz ve vysoke rychlosti?
layborrr

V době kamer v každém městě je to fakt zbytečný risk , dohledat se dá vše.

doplněno 23.03.15 09:04:

danys - tam otázka nesměřovala , dohánět ujíždějícího za každou cenu je nesmysl , ujíždějící se dá dohledat

danys*
I to, že byl řidič třeba opilý? Jj, ty kamery dnes umí..:)
repkin*

Když se to dá dohledat, tak by jste měl jít k policii, aby jste byl prospěšný společnosti. Asi by bylo lepší přestat koukat na americké filmy, protože právě ne všechno se dá ve skutečnosti dohledat.

majsterjoe*

Docela hodně, a představ si že jsou školeni narozdíl od obyčejných "závidníků"

sunset*

Jojo, a teď vyprávějte tu o sněhurce... Pokud vím, tak policajti si mezi několika očima (a konec konců v médiích také) stěžujou, že nemaj ani na benzín a střelivo.

Kde by vzali na školení?

danys*
Školení musí mit každý, školu smyku atd.jen některé útvary. Limity na benzín jak který kraj, ale Praha určitě ne, tam se cpou prachy.

hodnocení

0x

Je pravda, že stíhat baworáka dodávkou je poměrně nesnadný úkol. Ale pokud se po našich silnicích pohybují taková individua, která mají potřebu honit se s policajty, tak je prostě nezbytné jim přišlápnout přezky. A pokud si myslíte, že každá služebna má k dispozici vrtulník, který je schopen po nahlášení ujížděče být na daném místě natolik včas, aby jej našel, tak jste skutečně mimo.

eulalie*
hodnocení

0x

I mistr tesař se někdy utne...policejní hoši měli prosté smůlu a vy z toho hned děláte drama. Snažili se pomáhat a chránit rychleji, než bylo nutno. Aspoň maji novináři o čem psát.

danys*
hodnocení

0x
Humbuckere, je rozdíl mezi policistou a strážníkem MP nebo OP! Měl by sis v tom udělat pořádek.
Ono jet po městě rychlostí mnohdy převyšující 100km/h není opravdu moc bezpečný. Bohužel ten vrtulník není taky vždy po ruce.. A pokud vím, tak vrtulníky policie zajištují také akutní přepravu zraněných osob.
repkin*

Souhlas *palec*až to půjde dám bod, říkám to tu na poradně celou dobu a lidi to pořád nechápou. Asi jako když Američané nerozlišují Čechy a Slováky.

bambula*
hodnocení

0x

Do doby než šlechta sesmolí řádné zákony na ujížděče, rovněž aby policista měl řádné právo, dále po jeho porušení ujížděč pořádný postih, budou honičky velmi časté, mnohdy s těžkými následky

nikdo*
Bambula: Já se domnívám, že čím větší postih hrozí, tím víc bude ujížděčů. Protože čím větší trest, tím víc lidí to zkusí. Při představě, co jim hrozí, prostě zkusí ve stresu ujet. Kdyby ten trest byl úměrnej, tak by jim třeba nestálo za to ujíždět. Žádnou statistikou to nemám podepřený, jen si představuju, jak bych se zachoval já zamlada. Kdoví? Dnes mi to, jako starýmu páprdovi, nestojí za to.
doplněno 23.03.15 19:49: Odpověď platí i pro Danys: 23.3. 14:12
To samé.

mrakomor
hodnocení

0x

Taky už jsem nad tímhle, co píše tazatel uvažoval. Řekněme, že nějaký magor jezdí po městě místo 50kou - 100kou. Za moment začne tohoto blázna nahánět po městě další auto policie, co ještě zapne maják, takže všichni najíždí ke krajnici narážejí do obrubníků...a magor co jel stovkou přidá na 150. Také si kladu otázku, zda naháněčky o tomto scénáři přinášejí nějaký benefit, krom toho, že je to efektní podívaná do večerních zpráv bulvárních stanic.

repkin*

Benefit je v tom, že ti magoři se poslední dobou zabijí sami a pak neohrožují společnost. Jinak nevím ve kterém městě žijete, hodně dlouho jsem neviděl uhýbat někoho modrému majáku (ať už od kohokoliv), natož narážet do obrubníků. V jisté části jižní Moravy co jsem tak pozoroval jsem byl vždy jen já ten blbec, co zpomalil, dal blinkr a zajel ke kraji. Kolikrát na mne i saniťáci koukali skrz čelní sklo s otevřenou pusou *sok*. Mezitím mne dalších několik aut předjelo a málem tu sanitku sundalo ...

repkin*
hodnocení

0x

Radši to ani nebudu číst, ale chápu to tak, že pokud policisté stíhají člověka, který jezdí opilý, nafetovaný, bez řidičáku a se zákazem, tak je to podle Vás špatně, pokud ho nehoní a nechají ho jet, tak je to podle Vás špatně, až takový člověk nedej bože (nepřeju to Vám ani nikomu jinýmu) udělá něco někomu z Vašich blízkých, bude to podle mne dobře, protože pak si konečně asi poprvé v životě uvědomíte priority. Libí se mi, jak každý kecá cizím lidem do práce o které nevědí ani ťuk. Všichni si myslí, že mají patent na rozum, že jen to, co oni řeknou je správné apod. ale přitom se jedná o vychcánky, kteří se v práci opírají o mašinu, hulí, kecají, donášejí a dělají zmetky, ale to je neštve, ale cizí práci kritizovat umí ... pak se nemůžeme divit, že jsme v cizině považovaní za póvl společnosti, který krade, je vychcanej a závistivej. Je to totiž pravda, stačí se rozlhédnout kolem sebe, v práci, na ulici, mezi sousedy a někdy i doma. Přeji Vám všem, aby jste nikdy nepotřebovali pomoc policie, hasičů, záchranářů či vojáků. Až budou povodně, budou zas všichni říkat, jak to jsou super lidi, po povodních je pak zas ti samí lidé budou pomlouvat. Ale to je asi v každé práci ...

doplněno 23.03.15 10:04:

Je to hodně o tom, co ti policisté či strážníci o tom řidiči (pachatelovi) vědí a jaké mají možnost, všechno není jen černobílé, pokud jsem v centru města, je to něco jiného, pokud jsem na okraji a mám možnost ho nechat se rozjet mimo město, je tam ale větší riziko bouračky ve větší rychlosti a větší škodě, někdy je zase lepší v plném městě ho dvěma třema autama "obklíčit" a v podstatě ho zabarikádovat, aby neměl kam ujet (auta, domy, tramvaje, kamiony apod.). Sice nabourá třeba v 30km/h do něčeho (auto, strom apod.) ale udělá menší škodu, než když ve 150km/h mimo město nabourá do jiného auta či domu. Lidský "faktor", že tam zrovna někdo bude (půjde, pojede apod.) bude vždy všude, ať už ve městě či mimo něj.

kubelkovakamila*
hodnocení

0x

Souhlasím s Vámi.

humbucker*
hodnocení

Ahoj. Hoši, tohle byl jen dotaz na věc. Mě je těch nabouraných kluků taky líto. Vlastně každýho zmařenýho života. A že jich o minulým víkendu zase bylo. A zase v jednom z aut jel ožralej. Nedávno odsoudili toho šílence, co ho honili po Praze. Nechtěl bych stát na tý refýži, zastávce tramvaje. Bylo tam asi 50-60 lidí odhadem. Jak by se asi rozlítli, kdyby to napral, v tom kalupu, mezi ně? Těmhle týpkům, bych papíry už nikdy nedal.

danys*

Pokud nebudo tresty někde jinde,tak lidi budou ujíždět. a těch ujíždějících řidičů je x krát víc než uvádějí média. kdyby to tam ti měštáci nehodili do křoví, tak po tom neštěkne ani pes. Já s tím souhlasim i za cenu toho rizika. Je třeba ukázat těmhle šmejdům, že na ně není zákon krátký. A takhle krásně omotanej feťák nebo zloděj o strom je jen velký plus pro společnost.

nikdo*
A já s tím nesouhlasím. Ožralej feťák, jedoucí 50-60km/h je rozhodně méně nebezpečný, než ožralý feťák ujíždějící 130km/h před policajty.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]