Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Otázky na kadeřníky

Od: kenseiarrs* odpovědí: 6 změna:

Dobrý den, chtěl bych se zeptat na několik otázek ohledně kadeřníků. Takže začal bych tímto, s jakým průměrem se bere na ,,učňák"? Když budu mít praxi, tak kolik za ni budu mít? Kolik bere kadeřník průměrně. A na jaké předměty bych se měl zaměřit. Děkuji za rady:)

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

juvla*
hodnocení

0x

viz na konci textu spslan.cz/...

spslan.cz/...

jarcula*
hodnocení

0x

Na učnák kadeřníka tě vemou i se 4,ale jen pokud není velký zájem o obor.takže čím lepší známky tím větší šance na přijetí jako kadeřník můžeš dělat na živnostenský list což dneska u kadeřníku většinou chtějí.A u kadeřníka je hlavní předmět chemie.

lidus*
hodnocení

0x

ssposbrno.cz/... Zde se dozvíte jak to je v Brně.

doplněno 11.04.13 13:11:

Omlouvám se ale uklikla jsem se a chtěla dodat, že podle vašich otázek vás obor vůbec nezajímá a být vámi tak vyberu něco jiného.

kenseiarrs*
hodnocení

Zajímá ;) Lidi v rodině stříhám a barvím už dva roky a všichni jsou spojení ;) Stříhám a barvím i sám sebe. Nic jiného by mě nebavilo.

hodnocení

0x

Pokaždé mě naštve, když se někdo ptá, kolik se tam bere! A třeba o té práci nic neví, ani ji nikdy nedělal.

Jako jsou dobří a špatní učitelé, pekaři, řezníci, herci, elektrikáři...jsou i dobří a špatní kadeřníci. Někdo má neustále plno, druhý málo zákazníků. A podle toho je i plat. Šikovný si samozřejmě vydělá, protože umí a nešikovný ostrouhá.

Takže nejdříve se vyučit, zvládnout praxi, vybudovat si klientelu a pak se uvidí, kolik za to bude. Podle šikovnosti a ochoty.

Navíc, když píšeš, že by Tě nic jiného nebavilo, tak to není o penězích, ale o tom, že chceš prostě dělat jen tohle a nic jiného. A prosadíš si to za každou cenu, ať už tam jsou výdělky malé či velké. Jaga.

pb®

A mně zase přijde nesmyslné nezajímat se, jaké přibližně bude uplatnění a plat. Pak tady máme lidi s titulem, kteří shánějí rok práci, protože holt vystudovali špatný obor. A člověk z jiného oboru najde místo hned a ještě dobře placené. Ono strávit roky studováním a pak zjistit, že mám smůlu, protože s mým platem nikdy nedosáhnu na žádnou hypotéku a neuživím ani sebe, natož rodinu, to musí být žůžo. Taková prodavačka v hyper super, ta může být šikovná jak chce a přesto na průměrnou mzdu nikdy nedosáhne. Ono je hezké, mít práci, která člověka baví. Ale měla by ho především uživit a měl by jí zvládnout dělat až do 70ti let.

Kadeřník si může vydělávat třeba jako Libor Šula a nebo pracovat za minimální mzdu.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]