Nejste přihlášen/a.
Ahojte, chci si koupit řezané květiny do domu z internetové stránky, ale chci poradit, jaké květiny provoní dům nejvíce? Jsou to růže nebo něco jiného jako je lilie? A co vám voní nejvíce?
Ahoj. Nó, děvče, zrovna mě, by jsi moc velkou radost teda neudělala. Spousta věci, určitě moc krásně voní. Jen mám s těmi vůněmi malý proublem. Jak je jakékoliv vůně, jen o molekulu více, než je malé množství, je ta vůně pro mě zničující. Proto dej pozor, aby těch vůní nebylo moc a jejich síla nebyla, pro někoho z tvé blízkosti taky zničující.
Žádné řezané květiny dům neprovoní. Ještě se nenašla kytka, která by svou vůní odstranila a nahradila vůni pečeného masa, vařeného zelí, použitého wecka, zpocené postele, odéru kolem koše se špinavým prádlem, vydařeném pšouku, nevynesených odpadků. Prostě člověčiny. Ještě tak snad v hotelu, kdy host příjde do vydezinfikovaného pokoje a koupelny, dá sprchu a vleze v čistém pyžamu do postele. Ráno vypadne a pokojská všecho umyje. Ale ani tam vůně kytek ve vzduchu příliš dlouho nevydrží. Kdyby pánbíček chtěl, abychom žili ve vůni kytek, udělal by z nás fialky.
Navíc si myslím, že kytky vypěstované ve foliovnících, někdy dokonce naprosto bez zeminy nebo převezené odněkud od jezera z Afriky, vůbec nevoní. Nepotřebují přilákat opylovače, hmyz, tak vůni vzdaly.
Krásně voní frézie, šeřík,hyacint,královské lilie i konvalinky bych nevolila,ty voní tak intenzivně,že z toho bolí hlava.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.