Nejste přihlášen/a.
Proc lidi kupuji a pouzivaji windowsy na svych PC? Neni to moc nebezpecne, derave a nestabilni aby to za ty penize uspokojive bezelo? Proc sama zaplata, update, patche, defragmentace, silena narocnost na zelezo, proc musi bezet hafo rezidentnich aplikaci na pozadi pro relativni pocit bezpecnosti? Proc padaji? Proc tolik nefunkcnich a nekompatibilnich ovladacu a ke vsemu je potreba extra utility? Proc to pouzivat, kdyz je tu spousta stabilnich, uzivatelsky privetivych, stabilnich, prakticky nezavirovatelnych OS ...?
Dobrý den, já vcelku souhlasím, resp. být pod OS Windows připojen k internetu vyžaduje odvážného uživatele PC. Ale, jinak je to o nechuti učit se novému a výchově již ve školách. Tam se asi např. s OS Linux děti nepotkají. A také na PC většina lidí (dětí) začíná hrou - a ty jsou lepší pro OS Windows.
Tím vznikne zvyk na tento OS. Zdravím!
To nemohu souhlasit... Po tom co Microsoft dostal tezkou pokutu Office musel uvolnit zdrojove kody, dnes treba libreoffice hlasi plnou kompatibilitu a bezchybnou funkcionalitu. Nenalezli jsme opravdu zatim zadny problem, je navic nadherne lokalizovan do Cestiny a zadamo ... :D
Jednoduše - LO/OO jsou oproti MSO hnusný. Stejně tak jako ostatní OS jsou oproti widlím hnusný. Neintuitivní a nepřehledný. Taky Win je jen jeden (resp. pod jednou hlavičkou), a každý ví, kam kliknout, když něco potřebuje, i když používá danou verzi win poprvé. Jinak Linuxy jsme měli na základce i na střední a nechtěla bych.
Protoze WINdows se jako první rozšířil mezi lidi, lidi se nechtějí učit novým věcem, bojí se toho, že spousta programů tam bude jiných nebo tam ani nepoběží, popř. že by se zas museli učit novým věcem jak ty původní programy zprovoznit na jiných systémech. Protože lidi chtějí hrát hry, které na jiných systémech nejdou a nebo by se opět museli učit je tam zprovoznit. To si myslím já.
Windowsy používám protože nic jiného co by umělo to samé není. Nedávno jsem kupovala notes bez OS, a pátrala po alternativě. Velmi intenzivně, s tím, že jsem poučený laik a chci abych to zvládla sama provozovat, a raději bych cokoli jiného. A jsou tam win7. Jediné na čem jsem rozběhala vše co potřebuji pro práci a co bylo kompatibilní jak s železem tak s mými uživatelskými znalostmi.
Takže ne že lidé nepoužívají - problém je že není CO používat.
Nu nebudu brát v potaz jiné verze Windows (byť je znám a různě dlouho jsem používal prakticky všechny)... Windows 7 mám od bety, používám je aktuálně a dlouho doufám ještě budu, takže budu mluvit o nich.
Nebezpečné ani děravé mi nepřijdou. Pokud člověk pracuje s rozmyslem, nestahuje každou blbost atd. tak s tím nelze mít moc problémů. Virus jsem nechytil ani jednou, jen několikrát se objevilo varování, že soubor není v pořádku. Nestabilní nebo padající rozhodně nejsou. Za roky používání jsem viděl modrou smrt v podstatě dvakrát. Update a patche jsou normální... stále je co vylepšovat a jelikož různí hackeři nespí, je třeba udržovat OS fit. Defragmentaci jsem použil naposledy snad na XP, na sedmičkách nikdy a na SSD se to ani prakticky nesmí a systém tuto funkčnost sám vypíná. Náročnost na železo není nijak krvavá, naopak sedmičky na mnohých starších PC fungují lépe a svižněji než předchozí verze. S nefunkčním či nekompatibilním ovladačem jsem se doma nesetkal, v práci asi 2x v případě opravdu obstarožních periferií. Proč to používat? Protože jsem na ně zvyklý, jsem zvyklý na programy které pod nimi používám a které na jiných OS nemají ekvivalent. Protože si rád zahraji nějakou hru a pod Windows s tím není sebemenší problém.
Máte ještě nějaký dotaz?
P.S. Myslíte, že kdyby se karta obrátila a Linux měl stejný procentní podíl mezi uživateli jako má dnes Windows, že by neměl problémy s viry? Vskutku naivní představa...
doplněno 10.03.15 17:11:pro Bena...
Dobrý den, nestrašte nás - OS Linux snad nebude nikdy masově rozšířený, aby se někomu vyplatilo vymýšlet pro něj viry. To, doufejme, zůstane primárně pro OS Windows. Zdravím!
doplněno 10.03.15 17:17:No, vždyť ano - nejde o život. Ale, nás uživatelů OS Linux je asi 3 procenta. Tedy, ještě o jedno procento méně, než jisté známé menšiny .
Mnoho různých otázek, mnoho různých pohledů, mnoho různých odpovědí.
Z pohledu..
..Mrkvosoftu - protože my víme nejlíp, co potřebujete.. nám můžete věřit. A teď navalte prachy.
..ovčana - protože to má většina, tak to bude určitě nejlepší
..prodejce - protože nám to dali téměř zadarmo
..kupce - protože už to tam bylo od prodejce
..recenzenta - protože se to zjevně dobře prodává
..uživatele - protože to znám a přece se nebudu učit s něčím jiným
..frajera - protože mě to stálo těžký love, takže je to jasně cool
..viru - protože už to znám, má to většina a mým cílem jsou prachy
..antiviru - psst, bezpečné to příliš není, ale já taky potřebuju prachy
..NSA, CIA, ... - samozřejmě že JE to bezpečné, nám můžete věřit
..starého železa - protože mě nějak musí dostat do šrotu, i když se cítím ještě mladý
..nového železa - protože bez nás si nezahraješ!
..často defragmentovaného disku - protože nevhodný filesystem
..čím dál více zahlceného systému - protože nezpochybnitelně inteligentní dyzajn
..CCleaneru - no to je ale dyzajn! Třeba to půjde trochu vyčistit
..updatu - protože až opravím chybu minulého updatu, bude to dokonalé! Alespoň do dalšího updatu.
..BSOD - modrá je dobrá, modrá je fajn
..ovladače ve Win - rozumím kódu, ale tak nějak nevím co s tím dělat
..ovladače v Linuxu - možná bych věděl co s tím dělat, ale nechtějí mi ukázat kód
..Windowsáka, který zkusil Linux - kde je k čertu Start?! To nemůže fungovat!
..Linuxáka, který opustil Windows - já bych si taky občas něco zahrál..
..zarytého Windowsáka - protože W1n rul3zzz! A teť zpátki k Minekraftu..
..zapáleného Linuxáka - :~$ sudo rm -rf "C:"
.
A teď trochu vážněji:
Možná to není až tak o systémech, jako spíše o lidech. Někdo má pádný důvod, někdo třeba jen výmluvu. Někdo se drží stáda, další neví, že jsou i jiné možnosti. Někdo zkusil víc systémů, někdo se toho bojí a kope jen za ten svůj. Spousta lidí se v tom nevyzná. Těm méně šťastným něco nefungovalo a nedobrali se k řešení. Mnohým je to prostě jedno - na facebook si můžou vlézt z čehokoliv. A v dnešní době, kdy místo vlastního názoru rozhodují média, se ničemu z toho už ani nedivím. Ani tomu, že MalýMěkký na jednu stranu přispívá do Linuxového jádra, na druhou ale vynakládá nemalé peníze na "agresivní obranu" svého tržního podílu. Co jim zbývá..
nevim, co s tim pocitacem delate, muj system je stabilni, a to i po prevedeni bitove kopie na novy hardware/disk... starsi Intel i7 dokonce pretaktovany z 3,2Ghz na 4,2 Ghz, deska od Asusu uz nevim a mam nove reklamovane pameti a mesic novou grafiku gtx970, nepouzivam a nikdy nebudu zadne cleanery a jine kraviny a zadne systemove utility, mam zapojenych 5 disku, nedefragmentuju, utility mam jen pro praci ve 3D s videem nebo zvukem, bezne mi jede v kuse nekolik narocnych programu a v nich nekolik velkych souboru nebo projektu (bezne 3dmax, Mudbox, Soundbooth, Photoshop, Unreal4 a Firefox s asi 6ti okny a 300 otevrenymi panely a do toho hraje v rozku TV karta), antivir eset smart security, nejsou zadne problemy s ovladaci a system je stabilni... jestli mate nejake stare "zelezo" + XP, tak se neni co divit... btw mam Windows 7... cili problem bych hledal spise u vas
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.