Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Hnědé fleky na prstech

Od: raski* odpovědí: 4 změna:

Dobrý den. Dneska jsme ve škole v chemii byli v laboratořích a pracovali jsem s rýznými dusičnany, kyselinami (HCl, H2SO4) a hydroxidy (KOH, NaOH). Přelévali jsme je různě do zkumavek. Stalo se mi pravděpodobně to že jsem se nevědomky polil asi kyselinou. No a ačkoliv jsem si po tom co jsme skončili umyl ruce mýdle a vydrhl je kartáčem tak jak jsem dorazil domu jsem si všiml že mám na prstech (konkrétně na konečcích P ukazováčku, palce a malíčku dále na L prsteníčku) takové hnědé fleky. Nevíte co by to mohlo být popř jak se toho zbavit?

Děkuji předem za odpovědi.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

mowla*
hodnocení

0x

Namaž si ruce nějakým krémem - třeba Indulonou (ať ruce netrpí), za pár dnů se kůže ´ošoupe´...

doplněno 10.06.13 16:44:

Cobrak: Neplaš ho... :-D Ve školní labině se k něčemu koncentrovanému těžko dostane a po umytí vodou a mýdlem mu prostě jen zbyla poleptaná svrchní vrstva kůže - to nic není (i hypermangan ´umí´ horší). ;)

cobrak*
hodnocení

0x

A jéjej. Takže, pokud máte doma Dithiaden, vemte si jednu tabletu. Pokud ne, vezměte Fenistil gel (dává se po štípnutí hmyzem) a namažte. Hodně a mažte několikrát za hodinu. Klidně 5x. Rychle se vstřebá, protože je právě na bázi gelu. Pokud nemáte ani Fenistil, tak vezměte mléko PO opalování (pokud ani to nemáte, tak aspoň NA opalování) a pořádně se s ním namažte. Obsahuje Panthenol a ten zklidňuje popáleniny, potažmo poleptání. Pokud to máte ale moc, možná byste měl zajít k lékaři. Udělal jste chybu, že jste si to dřel kartáčem, ten Vám narušil integritu kůže ještě daleko víc, než byste býval měl...Kdyžtak vyfoťte, třeba mě něco napadne víc.

doplněno 10.06.13 16:53:

Mowla: Jo, je to fakt :) Ale jestli mají tak pošahanýho fyzikáře, jak mnohdy bývají, tak je to o něčem jiném :( :-D

culdabulda1*
hodnocení

0x

Pro "raski"

samozřejmě jsi něčím popálený - ale za našich časů jsme si v laborce takových blbostí vůbec nevšímali - ti mladí jsou dneska tak změkčilí! - namaž si to asi opravdu nejlépe Panthenolem.

Ale, pokud máš nějakou alergii! - tak zajdi k lékaři (např. Triamcinolon E, nebo F? -už nevím). Svého času jsem měla velice silnou alergickou reakci na aceton - a tento kortikoid mi dost okamžitě pomohl. Tak ahoj. Marcela.

hop®
hodnocení

0x

Pokud z toho nemáš zdravotní potíže tak to neřeš. To by ses pak musel bát i loupat ořechy. Na takto "špinavé" ruce se neumírá, pokud bude mít někdo "blbý kecy", jistě mu vysvětlíš původ zabarvení.

Jestli nejsi přímo metrosexuál, tak si z toho ještě můžeš udělat "reklamu", že jsi "aspoň něco" dělal... *smich*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]