Nejste přihlášen/a.
Ahoj všem,
můj děda vyrůstal na statku. Jako malá jsem tam s ním jezdila, pradědu si už nepamatuju ale prababičku ano, asi do svých deseti let. Byl to obrovský statek, veliký dům, všechno mě tam lákalo. Po smrti prababičky se statek asi před šesti lety prodal.
Nyní je mi 28 let a asi půl roku se mi zdává zhruba jednou až dvakrát do týdne tento sen - jsem ve vesnici, kde statek stojí a chci se tam jít podívat. Všechno je tam jinak a mě to strašně táhne na půdu ale nechtějí mě tam pustit. (Ve skutečnosti jsem na té půdě nikdy nebyla). Myslíte, že to něco znamená?
Někdy se mi také stává že se běžně přes den, třeba v práci věnuju svým činnostem, přemýšlím třeba nad tím co uvařím nebo co koupit v obchodě a najednou mi na mysl přistane ten statek, zničehonic...
Myslím že tam je možná něco o čem bych měla vědět. Poradíte mi kam se případně třeba obrátit s tímto snem? Kdo by mi mohl pomoci to rozluštit?
- mně se taky zdávají sny se vzpomínkami z dětství - často se mi zdává sen o staré půdě na baráku v Mirošovicích, kde jsme bydleli, ráda bych se tam znovu podívala, ale barák je zbouranej. Tyto "vzpomínkové" sny mám velice ráda, protože se mi líbí ty snové příběhy. Kdybych uměla psát a fabulovat, našla bych v těchto snech spoustu inspirace , většinou pro tajemné až hororové povídky.
Ale, já být na Vašem místě, zkusila bych se jít na statek podívat. Koupila bych pro nynější obyvatele nějaký dárek a poprosila bych je, aby mi dovolili si statek prohlédnout. Udělala bych to zcela určitě ! - je to zajímavý sen, ale určitě neznamená nic jiného nežli to, že na statek máte živé vzpomínky, ať už hezké, nebo trochu strašidelné.
Vykaslete se na snare, povery a vyklady snu ... Sen Vam nese poselstvi. To rozlustite jenom a jenom vy. Nikdo nikdy Vam nerekne, co Vam sen nese, protoze je to Vas sen. Zapiste si ten sen na papir. Snazte se rozpomenout na co nejvice detailu, Kdyz se Vam prisni znovu, doplnte to na pair. Pote si sen pozorne precitejte i nekolikrat denne, Snazte se rozpomenout na ty detaily a ono to prijde samo. Vylozite si ho presne a da Vam vsechno smysl.
Co je vlastne to, cemu rikame realita?
Mně se před pár lety zdál úžasný sen. Zdálo se mi, že jsem umřela a padala jak Alenka v říši divů hlubokou studnou, dlouho a dlouho, a dole jsem pomalu a měkce přistála. Byla tam chodba a na konci dveře. Došla jsem k nim, otevřela je a zjistila jsem, že jsem v tom bytě, kde jsme bydleli s babičkou, když jsem byla malá. Byl to veliký 5pokojový byt. Uvědomila jsem si, že je všechno v pořádku, protože jsem konečně "doma". Chodila jsem tím snovým bytem, byla jsem tam sama, ale věděla jsem, že babička se za chvilku vrátí. Bylo tam velmi hluboké přítmí. Chtěla jsem si rozsvítit, ale když jsem stiskla vypínač, udělala se naprostá tma. Řekla jsem si, že to je přece jasné, že po smrti je všechno obráceně. Byla jsem šťastná, že se uvidím s babičkou, kterou jsem milovala a která byla asi 15 let po smrti. Ničeho jsem se nebála, byla jsem vyrovnaná a klidná.
Často na ten sen myslím.
doplněno 24.02.15 20:36:Mívala jsem i opakující se sny, když začal, už jsem věděla, o čem bude. V dětství mě často pronásledovali koně i s vozem a nakonec mě dohonili, pošlapali a přejeli. Pak se mi zdávalo o koncentráku, jak stojím u plotu a rukama se držím těch drátů (narodila jsem se 14 let po konci války). A pak se mi zdávalo, že jedu v noci vlakem na zkoušku, nevím z čeho, ale musím ji udělat - od těch snů mám pokoj teprve asi 10 let.
Dobrý den, ono není co rozluštit - vrátila se Vám jen vzpomínka z dětství, přes den se k ní vracíte (a intenzivně) a potom se Vám o tom ještě v noci zdá. Nic víc to není. Zdravím!
P.S. Mozek pouze zpracovává podněty a přidává si k nim i další (v podstatě si v sobě uklízí).
doplněno 24.02.15 21:00:Je zajímavé, že touhou výkladu snů jsou postiženy hlavně ženy. Myslím, že muž uvažuje racionálně a neřeší sny. Kdybych měl řešit své sny (nebo je zveřejnit), tak je to jeden horor nebo blábol za druhým. Mozek se čistí a přerovnává si zážitky a informace - není v tom nic jiného. A sen není proroctví nebo vidění či předtucha.
doplněno 24.02.15 22:50:culdabulda1 - někde jsem četl, že pokud nechcete zapomenout sen, tak se nesmíte po probuzení podívat z okna. Prý, kdo se ráno podívá z okna, tak sen zapomene. Tak si to zkuste - myslím, že to docela funguje.
- ben - jakobych slyšela svého partnera - ten dostává přímo "hysterický záchvat", když mu chci vyprávět nějaký svůj zajímavý sen ! - někdy se mi zdají takové hezky tajemné i hororové "bláboly" , které bych mu ráda povyprávěla ... - mám tyto své snové příběhy docela ráda, škoda, že je zase rychle zapomenu. Tak zdravím.
Dobrý den. Já taky často vzpomínám na chalupu, kam jsem jako dítě a dospívající jezdila a na lesy tam, dokonce i tu půdu. Když čtu nějakou knížku a je tam les, tak si vybavím ten samý les. Myslím si, že Vám o tom zdá, protože už tam nejezdíte a už tam nepojedete. Já taky vím, že se tam už asi nepodívám. Zkrátka chcete to, co nemáte. Moje babička měla taky půdu a já tam chodila. Takyže potají a se strachem. Zakázané ovoce chutná nejvíce, že? Proto nemám touhu jí už vidět. Navíc ten barák už tam není. Proč jste na té půdě nebyla?
Párkrát jsem tam chtěla jít ale nechtěli mě tam pustit, že prý je tam moc harampádí a mohlo by se mi něco stát. Zajímavé je, že se mi o tom začalo zdávat v době, kdy jsem začala sestavovat rodokmen. Dostala jsem až do roku 1850, myslím že bych na té půdě mohla najít třeba dašlí stopu. Statek se dědil na generace.
Dobrý den, já nechápu jen jednu věc. Vám se zdá sen, ten se opakuje, dobrá. Ale vy se chcete mermomocí vnutit do prodaného statku na půdu. Co si myslíte, že tam zjistíte? I kdyby tam bylo NĚCO, tak jste to NĚCO jako rodina prodali i se statkem a brát to novému majiteli nemůžete...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.