Nejste přihlášen/a.
Zdravím. Mám tu nějaké plišáky, nerad bych je vyhodil, kam je darovat? Rád bych tím udělal radost nějakým dětem...Sháním něco v Praze Stodůlkách, nemám totiž auto Díky. Adam
Dobrý den, nevím jak u Vás, ale nás asi ze tří děcáků slušně vyhodili, že mají hraček až moc, berou maximálně nové, a i tak mají radši jinou formu pomoci. Zkuste darovat po bazarech, jinak bych je šoupla do vaku pytle a nechala pro potomky, nebo popelnice.
V každém městě a dokonce už i v sousedním městysi se objevily kontejnery na obuv a oblečení. Odvážejí to do diakonie Broumov. Určitě je i u vás něco podobného. Tam bych je v igelitovém pytli či tašce dala, oni si s nimi už poradí.
S dětskými domovy je problém. Už jsem to tady jednou psala. Dcera má 2 děti, jsou věkově jen 19 měsíců od sebe a navíc kluk a holka. Takže se nedědilo. Proto vyprané a pěkné věci, většinou minimálně nošené, dala do pytle a nesla do tamnějšího dětského domova. Se zlou potázala. Ředitelka jí pohrdavě sdělila, ať to odnese pryč, že přijímají jenom nové oblečení, dosud v obalech a s visačkami. A ještě raději prý FINANČNÍ DARY!
Jako by to ty děti nemohly nosit, nebyly to žádné seprané a ošuntělé hadry. Tak se dcera naštvala, před DD to nacpala do popelnice a zařekla se, že už dobročinná nebude.
Když je dáte do těch kontejnerů, předejdete případně podobnému chování. Jaga.
doplněno 24.02.15 06:22:A ještě mě napadlo: moje zubařka má v čekárně dětský stoleček a 3 malé židličky pro dětské pacienty. A pastelky a papíry. Tak jsem se s ní dohodla a donesla tam po vnoučatech nějaké plyšáky a menší stavebnice /kostky s obrázky/. Je to tam v čekárně na poličce a děti si s tím opravdu hrají.
Podobný dětský koutek jsem viděla i v nemocnici na oddělení neurologie. Daleko větší, byla tam i plastová auta, bagry...Určitě by to využili na některém z oddělení, kam chodí děti. Aspoň se při čekání na vyšetření zabaví.
A nebo přímo na dětském odělení, kde jsou děti hospitalizované.
No jo dětské domovy tam se mají děcka dobře. Nedávno o tom byl článek jak se mají suprově, jezdí na výlety a podobně. Průser pro ně nastane (pro děcka) ve chvíli kdy musí odejít to z nich najednou jsou bezdomáči protože nejsou zvyklí sami hospodařit a mít málo.
Já když se chci něčeho zbavit tak buď to zkusím dát za kačku na net a nebo k popelnicím. Do tašky nebo něčeho podobného. No a ono to zmizí velice rychle.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.