Nejste přihlášen/a.
Ahoj, potřebujeme poradit ohledně psa. Hned jak rostaje sníh, máme v plánu dodělat bránu, ale nevíme jaké plemeno psa si máme pořídit, potřebovali bychomporadit. Budeme mít k dispozici velkou zahradu, zateplenou boudu s kotcem-kotec bude neustále otevřen
, může tam jít kdykoliv bude chtít. Chtěli bychom opravdu velkého hafana, alespon nad 65 cm, čím větší, tím lepší.Oddaného hlídače a společníka, který miluje svoji rodinu a mazlení.Má rád vodu nebo běh
Nejlépee krátkosrstého nebo středněsrstého.Předem děkuji za rady
. Bude mít k velkou zahradu, kvalitní podmínky a milující rodinu.Děkuji
Zkuste RIDGEBACKa je to veselý pes, společenský krátkosrstý, zvyklý venku a na větší prostory. Vázaný na páníčka
Navrhla jsem RIDGEBACKa už proto, že kolegyně z práce ho má a již nekolikátého. Má velkou ohradu s 5ti koňma a nemá psa doma, ale venku! Je to sice ze 3stran stodola, ale je prostě venku. Hlídač náramný a i koně nahání. Nikdy ještě neutekl.Vždy se drží u domu. A je také asi dost důležitá jeho výchova. S tím kousáním je to jen o jeho výchově, jako u každého psa. Ale je jen na zadavatelce, co se jim bude líbit.
Ridgeback rozhodně není plemeno na celoroční pobyt venku! Zvolte jedině psa s hustou srstí a podsadou! Typ NO.
doplněno 10.01.15 13:58:Ano dobrman a doga nemohou být celoročně venku! Lidi přemýšlejte trochu.
Dobrý den,nejsem odborník na psy ale můžete se podívat sem jaké plemeno se k vám hodí vyberpsa.cz/...
Dobrý večer, vypadá to, že nemáte se psy žádné zkušenosti.
Proto vřele doporučuji zapomenout na Kavkazana, Středoasijata, Moskevského strážního a podobná plemena.
Dom venkovní boudy bych také nedoporučoval krátkosrsté plemeno.
Nechte si poradit a začněte s NO.
Snad ještě Howavart, ale i NO i Howavart ostatně všechna plemena vyžadují důslednost.
Nepleťte si s tvrdostí.
Dobrý den, ridgebackové můžou (ale nemusí ) být pěkně ostrý psi, zrovna včera kámošovi sešívali skoro celého psa, jak ho 2 ridgebckové pokousali...
Doporučila bych třeba dobrmana nebo dogu.. - ale to už bychtělo velkou boudu ..
ale je fakt, že jsou krátkosrstí, nevím, jak by se jim líbilo být přes zimu venku.. Co Bernský salašnický? bernsky-salasnicky-pes.ha/...
doplněno 10.01.15 14:22:Ale kokřík rozhodně není do boudy ..
Německým ovčákem nic nezkazíte, to jsou super pejsci, ještě mrkněte na různé ovčáky - ti jsou většinou věrní a hlídači, bezkonfliktní - i když mě jeden od sousedů denně přivádí k infarktu, jak čeká, až budu u jeho plotu a pak spustí štěkot .
Zase mít velkého psa také není žádná výhra, už se mi několikrát stalo, že čumák na procházce omdlel v létě ve 35ti stupních - nikde nikdo, uprostřed lesa.. malého a středního psa vezmete do náruče, ale s těmito velkými je docela problém, to samé pak ke stáří, když jim přestávají fungovat nožičky a musí se do každých schodů nosit... :/
Tak byste mohli také zkusit kokršpaněla je to sice střední pes ale je mazlivý a společenský.
doplněno 11.01.15 17:06:Kokršpaněl se mi zdá nejlepší! Je velmi společenský a má rád děti.Když si ho ochočíte od mala tak bude taky v boudě.
Děkuji za odpovědi . No přemýšlíme mezi Německým ovčákem a Beauceronem :/ . Sice to jsou pesani do 35cm, ale nic jiného mě nenapadá
*Oprava: do 65 cm :D
Německý ovčák. Vybírejte po pracovně vedených rodičích, nepoporučuji výstaváky.
Kavkazan, středoasiat a moskevák nepatří do rukou začátečníka, nechápu, jak někdo můžete tato plemena doporučit, už z dotazu je jasné, že zájemce nemá moc zkušenosti.
To, že moskevák do ruky laikovi nepatří, to jsem si celý život myslela také. Bude to tím, pro co byli v Rusku a také jak, používání. V naší rodině, v domku u velmi laskavé paní, 50 kg fena je. Jsem upřímně překvapená jejím hodnocením. Není to jen pozorováním na zahradě, ale i chováním na veřejnosti, mezi lidmi a mezi psy. Kapku jako novofundlanďan Podívejte se na povahu ve standardu cs.wikipedia.org/... Psina přesně taková je. Koukněte na fotku. Celá rodina češe nějaké ovoce na zahradě a psina by byla nejraději s nimi, ale překážela by. Tak ukázněně čeká, uvázaná, jen tak, halabala. Řekli jí ať čeká, tak čeká.
Jsem celá překvapená, protože jsem měla za to, že moskevák je ostrý, těžce zvladatelný pes. A ono to, k rodině, cukroušek. Bude to tím: Rapl pán, rapl pes.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.