Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Plemeno psa:)

Od: hancasv odpovědí: 22 změna:

Ahoj, potřebujeme poradit ohledně psa. Hned jak rostaje sníh, máme v plánu dodělat bránu, ale nevíme jaké plemeno psa si máme pořídit, potřebovali bychomporadit:). Budeme mít k dispozici velkou zahradu, zateplenou boudu s kotcem-kotec bude neustále otevřen:), může tam jít kdykoliv bude chtít. Chtěli bychom opravdu velkého hafana, alespon nad 65 cm, čím větší, tím lepší.Oddaného hlídače a společníka, který miluje svoji rodinu a mazlení.Má rád vodu nebo běh:) Nejlépee krátkosrstého nebo středněsrstého.Předem děkuji za rady:). Bude mít k velkou zahradu, kvalitní podmínky a milující rodinu.Děkuji

22 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

athenaise*
hodnocení

2x

Zkuste RIDGEBACKa je to veselý pes, společenský krátkosrstý, zvyklý venku a na větší prostory. Vázaný na páníčka ;)

doplněno 11.01.15 11:00:

Navrhla jsem RIDGEBACKa už proto, že kolegyně z práce ho má a již nekolikátého. Má velkou ohradu s 5ti koňma a nemá psa doma, ale venku! Je to sice ze 3stran stodola, ale je prostě venku. Hlídač náramný a i koně nahání. Nikdy ještě neutekl.Vždy se drží u domu. A je také asi dost důležitá jeho výchova. S tím kousáním je to jen o jeho výchově, jako u každého psa. Ale je jen na zadavatelce, co se jim bude líbit.

tarantel*

Ridgeback rozhodně není plemeno na celoroční pobyt venku! Zvolte jedině psa s hustou srstí a podsadou! Typ NO.

doplněno 10.01.15 13:58:

Ano dobrman a doga nemohou být celoročně venku! Lidi přemýšlejte trochu.

hancasv
hodnocení

Děkuji o tom jsme taky přemýšleli, ale prý moc neštěká a nehlída :/ A je prý malý :/ chtěli bychom fenku :/

alfred
hodnocení

2x

Dobrý den,nejsem odborník na psy ale můžete se podívat sem jaké plemeno se k vám hodí vyberpsa.cz/...

hancasv
hodnocení

Na tu stránku jsme se také dívaly, ale vyššli nám blbiny. Zadali jsme již několikrát, že by jsme chtěli velkého psa a našlo nám to buldočka :D .

hujer123*

Velkej je třeba kavkazák

jaha
hodnocení

2x

Leonberger- pes na ven, obrovský,velmi hodný. Cizí se ho ale bojí-vypadá jako lev.

dejvy*
hodnocení

1x

Dobrý večer, vypadá to, že nemáte se psy žádné zkušenosti.

Proto vřele doporučuji zapomenout na Kavkazana, Středoasijata, Moskevského strážního a podobná plemena.

Dom venkovní boudy bych také nedoporučoval krátkosrsté plemeno.

Nechte si poradit a začněte s NO.

Snad ještě Howavart, ale i NO i Howavart ostatně všechna plemena vyžadují důslednost.

Nepleťte si s tvrdostí.

ria*
hodnocení

0x

Dobrý den, ridgebackové můžou (ale nemusí ) být pěkně ostrý psi, zrovna včera kámošovi sešívali skoro celého psa, jak ho 2 ridgebckové pokousali...

Doporučila bych třeba dobrmana nebo dogu.. - ale to už bychtělo velkou boudu :)..

dobrman.hafici.cz/...

nemecka-doga.hafici.cz/...

ale je fakt, že jsou krátkosrstí, nevím, jak by se jim líbilo být přes zimu venku.. Co Bernský salašnický? bernsky-salasnicky-pes.ha/...

doplněno 10.01.15 14:22:

Ale kokřík rozhodně není do boudy :)..

doplněno 10.01.15 14:41:

Německým ovčákem nic nezkazíte, to jsou super pejsci, ještě mrkněte na různé ovčáky - ti jsou většinou věrní a hlídači, bezkonfliktní - i když mě jeden od sousedů denně přivádí k infarktu, jak čeká, až budu u jeho plotu a pak spustí štěkot :).

doplněno 11.01.15 02:00:

Zase mít velkého psa také není žádná výhra, už se mi několikrát stalo, že čumák na procházce omdlel v létě ve 35ti stupních - nikde nikdo, uprostřed lesa.. malého a středního psa vezmete do náruče, ale s těmito velkými je docela problém, to samé pak ke stáří, když jim přestávají fungovat nožičky a musí se do každých schodů nosit... :/

alfred

Tak byste mohli také zkusit kokršpaněla je to sice střední pes ale je mazlivý a společenský.

doplněno 11.01.15 17:06:

Kokršpaněl se mi zdá nejlepší! Je velmi společenský a má rád děti.Když si ho ochočíte od mala tak bude taky v boudě.

hancasv
hodnocení

Děkuji za odpovědi:) . No přemýšlíme mezi Německým ovčákem a Beauceronem :/ . Sice to jsou pesani do 35cm, ale nic jiného mě nenapadá :(

doplněno 10.01.15 14:33:

*Oprava: do 65 cm :D

Dva ridgebackové jsou smečka, tak jsou nebezpečnější než dvakrát jeden. (I když nevím, jak by se dvakrát jeden pes realizoval.)

Pomýšleli jste na Filu?

pb®
hodnocení

0x
No a jaké máte se psy zkušenosti, jaká plemena jste už vlastnili? Podmínky jsou jedna věc, zkušenosti druhá. Velký pes, co je dobrým hlídačem a oddaný rodině, to může být taky středoasiat, ale ten zas patří do rukou jen opravdu zkušenému a vyrovnanému člověku. Krátkosrstý pes by neměl být celoročně venku a velká plemena psů moc na běhání nejsou. A když na běhání jsou, třeba chrti, zas nebudou hlídat.

hodnocení

0x

Moskevský strážní pes? romanovci.cz/...

Plemeno psa:)

anony*
hodnocení

0x

Německý ovčák :) nejlepší společník :)

hodnocení

0x

No jo, ale čím větší a těžší pes, tím toho víc sežere. Jak už bylo řečeno Německým ovčákem nic nepokazíte!

tesyk*
hodnocení

0x

Tady není co řešit...jedině LEONA. leonberger.cz/...

borax*
hodnocení

0x

Německý ovčák. Vybírejte po pracovně vedených rodičích, nepoporučuji výstaváky.

Kavkazan, středoasiat a moskevák nepatří do rukou začátečníka, nechápu, jak někdo můžete tato plemena doporučit, už z dotazu je jasné, že zájemce nemá moc zkušenosti.

To, že moskevák do ruky laikovi nepatří, to jsem si celý život myslela také. Bude to tím, pro co byli v Rusku a také jak, používání. V naší rodině, v domku u velmi laskavé paní, 50 kg fena je. Jsem upřímně překvapená jejím hodnocením. Není to jen pozorováním na zahradě, ale i chováním na veřejnosti, mezi lidmi a mezi psy. Kapku jako novofundlanďan ;) Podívejte se na povahu ve standardu cs.wikipedia.org/... Psina přesně taková je. Koukněte na fotku. Celá rodina češe nějaké ovoce na zahradě a psina by byla nejraději s nimi, ale překážela by. Tak ukázněně čeká, uvázaná, jen tak, halabala. Řekli jí ať čeká, tak čeká. ;) Jsem celá překvapená, protože jsem měla za to, že moskevák je ostrý, těžce zvladatelný pes. A ono to, k rodině, cukroušek. Bude to tím: Rapl pán, rapl pes. :-D

Plemeno psa:) #2

anges*
hodnocení

0x

Co třeba Velký Knírač?

eulalie*
hodnocení

0x

Pořiďte si nějakého křížence... jinak ty vaše nároky na psa jsou fakt moc velké.

hodnocení

0x

Krásný je salašník /bernský salašnický pes/. Na rodinu hodný, hlídač dobrý. Většinou jsou dlouhosrstí, ale viděla jsem už i krátkosrstého berňáka a vypadal taky moc pěkně. Jaga.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]