Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Porodit dítě do války?

Od: lea* odpovědí: 40 změna:

Dobrý den, mám dilema a snad se mi to díky Vám podaří vyřešit. Mám 32 let a s přítelem se pokoušíme už nějaký čas o dítě. Bohužel to nejspíš budeme muset řešit s lékařskou pomocí. Tento týden jsem nás chtěla objednat na kliniku. Ale mám strach! Mám strach, že válka je na spadnutí. Z jedné strany se do Itálie začíná tlačit IS - na netu jsem se četla, že mají v plánu zamíchat své bojovníky mezi utečence, kterých do Itálie připlouvají tisíce a desetitisíce už tam jsou. A z druhé strany válka na Ukrajině. Kde sice bylo vyjednáno příměří, ale Rusové ho nedodržují a dál s neoznačenými vojáky a technikou bojují. Včera na čt24 byl rozhovor, že v současnosti jim to ještě chvilku necháváme procházet, ale pokud opravdu nepřestanou (a oni nepřestanou, nemají co ztratit jen získat) bude se jim muset Evropa postavit. Dnes ráno v rádiu říkali, že na východním Slovensku už se cvičí vojáci, a míří sem technika a vojáci z USA. Teď má ještě Evropa jakýsi odstup a je v roli urovnávače, ale jakmile se jednou zapojí do boje na stranu Ukrajiny, bude to začátek konce. Přiváděli byste za této situace na svět potomky?

40 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ben®
hodnocení

3x

Dobrý den, tak, takto vystresovaná se k početí nedostanete. Věnujte se "tvorbě" děcka a politiku nesledujte. Myslím, že takto nemá význam uvažovat - děti se rodí stále a když je bída nebo zle, tak možná ještě více. Zdravím!

P.S. Buďte pozitivní, aby se to povedlo a měla jste veselé děcko.

hodnocení

1x

Neblázněte. Dokud se nebojuje za barákem nebo na hřišti, kde si dítě bude hrát, tak není co řešit. Rozhlédněte se kolem sebe, kde se bojuje? Pouze v médiích, zatím. Kdybyste nečetla noviny a nesledovala zprávy, bála byste se do svého světa přivést dítě?

Jestli to nebude za pár let jinak, to nikdo neví - ale to bychom nevěděli ani kdybychom žili v naprostém míru na celém světě.

danys*
Neuklidním vás..mnoho bojovníku IS je už v Evropě. Ti co se vrátí z bojů a ti co ani neodjedou. Takže jich jsou v Evropě tisíce!
Přeji pěkný den

Strašte si lidi, jak chcete. Já žiju normální život a prostředí, kde by případný potomek vyrůstal, je klidné. Na mojí zahradu svítí slunce, v obchodě jsou běžně k dostání základní potraviny (a plno dalších), v noci nemusím kvůli náletům do sklepa. Kdykoliv můžu vyjít ven, lidé se usmívají, pomáhají si, děti si hrají.

Co mám z toho, že někde jsou nějací bojovníci? To se mám začít bát a zalézt pod postel a čekat, až odejdou? nebo si mám pořídit zbraň a jít na ně? Jak říkám, dokud se nebojuje za mojí zahradou, tak budu svůj život žít tak jako kdykoliv jindy.

Také přeji pěkný den, doufám, že se to s těmi IS bojovníky v mysli zadaří.

hodnocení

1x

Z okolí v práci slyším třicátnice, že nechtějí mít dítě, protože je nelidské rodit děti do takového světa... Třeba je to ve 40ti letech přejde a budou se snažit o umělé oplodnění..

Války byly, jsou a budou.

majsterjoe*

To už jim umělé oplodnění moc nepomůže. Bude to pozdě. Ale je pravda že v dnešní době spousta mladých lidí dává od dětí ruce pryč.

pb®
Dokud má zdravou dělohu pozdě není. Vlastně ani vlastní vajíčka nejsou potřeba. Děti se rodily i za války. Dnes se u nás nebojuje a věřím že dlouho nebude, máme co jíst, máme zdravotnictví, kulturu, všechno. Vlastně ještě nikdy se nám nedařilo tak dobře.

hodnocení

0x

Takové a podobné uvažování, jakože válka, dnešní hnusná doba, žádné vyhlídky, to je naprostý nesmysl. Vždycky byly války, navíc většinou tam kde žijeme a ne někde jinde, vždycky byla dnešní doba, vždycky byly špatné vyhlídky. Vždycky! A jsme tady, tedy nás a naše předky někdo porodil, odchoval a my jsme se dožili. *ua*Leo, přestaňte se starat o svět a vůbec o to, co nemůžete ovlivnit. Nekoukejte se na zprávy, nečtěte noviny. Neposlouchejte chytré řeči chlapů, kteří tomu "rozumí". Protože všecky války byly, jsou a budou jejich dílo! Svět bude šílet dál, ale vy budete, se svým dítětem, šťastná a spokojená. *houpy*

Babkazov, poslední Vaši větu vytesat do kamene! *palec*

junkers*

A kdo porodil všechny ty chlapy? A vychoval k bezohlednosti a agresivitě?

*slunce*

culdabulda1*

babkazov - nic ve zlém, ale rozhodně bych se nechtěla dočkat toho, jak je moje milované dítě zabito ve válce ! Jsem dnes velmi šťastná, že nemám děti ! - v mládí jsem to ani tak neocenila jako dnes, kdy jsou válečné konflikty tak nebezpečně blízko. Docela se bojím, že dožít v míru nebude dopřáno ani mně, ačkoliv jsem už stará.

doplněno 21.02.15 15:33:

- ještě případným kritikům - kdybych si mohla vybrat, byla bych bývala moc ráda, kdyby moji rodiče uvažovali stejně jako já !

doplněno 21.02.15 18:31:

nikc - děkuju za odpověď - nevím sice, jak jste to myslela - ale za mne - žádná škoda !

*palec* Souhlasím s Vámi culdo.

doplněno 21.02.15 18:16:

Ale kdyby Vaše rodiče uvažovaly stejně, tak byste tu nebyla. A to by byla škoda, ne?

Marcelko, koukněte, jak jsme každá jiná. Já jsem většinu svého života vychovávala své děti sama. Bylo to mnohdy opravdu obtížné, ale ani jednou jsem nezalitovala, že je mám. Z domu jsem dostala dobrý základ, dobrou výchovu, dobře mě mí rodiče na život připravili. Děti rostly a já jsem jim mohla dát vzdělání. Dnes už je jedna babičkou a já prababičkou. Vychovala jsem je v míru, bez drog a chodníku. Jsou skvělými matkami. Máme úplně jiný vztah, než když byly dětmi. Teď jsou to mé nejlepší přítelkyně a jejich rodiny jsou mou rodinou. Vím, že se na ně mohu spolehnout, že se vždycky postarají, abych netrpěla nedostatkem a samotou. A já toho nezneužívám, vážím si toho. Jsem na všecky své mladé hrdá, protože se uměli k životu dobře postavit. Uvědomuji si, že dali mému životu smysl. ;) Občas se štěknem, ale stále se máme rádi. A tak to má být. Si myslím já. Jestli jsem někdy něčeho litovala, pak to bylo to, že jsem něco neudělala.

lucie*
hodnocení

0x

...kdyby to lidé řešili,tak lidstvo vyhyne už v době kamenné.Každá doba nese svoje,znáte z minulosti nějaké desetiletí kde nic nehrozilo?(války,konflikty,finanční krize,změny režimu,hladomory,věštěné konce světa...)

majsterjoe*
hodnocení

0x

*andel* děti v době válce mají jednu výhodu, respektive. Kdo chce kluka, má při válečném stavu větší naději. Říká se že se ve válce rodí více chlapců.

doplněno 21.02.15 12:30:

Já přeci netvrdím že válka bude. A jestli jo tak ani já, a ani vy s tím nic neuděláte. A zavřít oči jakože je všechno krásně růžové taky nejde,

Joe, vy jste takový těšitel, že? Co to melete paní, která se bojí a je plná nejistoty?!

Danys, totéž! Chlapi, zbláznili jste se? Nebo jste takhle zlí pořád?

doplněno 21.02.15 11:24:

Danys, jste plný zloby a negativizmu na toho, kdo si přišel pro útěchu. To, co píšete, to přece víme úplně všichni. Nikdo z nás se nenarodil a nežil na mechu v růžovém loubí. Každý z nás máme nějaké zkušenosti, nějaký pohled, ale jsme tady proto, abychom pomáhali! A ne abychom ubíjeli! ;) Krásný víkend z Ostravy

danys*

Jsem jen realista. To, že je riziko teroristického útoku vyšší než v minulosti je samozřejmé. Na druhou stranu je pravděpodobnější, že vás na přechodu srazí opilý řidič než že vás zabije nějaký bojovník IS nebo něčeho podobnýho.

Bohužel jsem se nezbláznili.. to jen dnešní doba se zbláznila! Čeho se jako budoucí otec obávám, jsou již uvedené drogy. Mladý člověk, který je nikdy nezkusil není in.

Zřejmě nežijete v nějakém větším městě nebo nejlépe v Praze, kde je mraky feťáků a podobných existencí - převážně mladých lidí. A na druhou stranu tohle už bohužel není jen problém velkých měst.

danys*
Bohužel lhát jak je všechno fajn nebudu..

danys*
hodnocení

0x

Je pravda, že je v dnešní době pravděpodobnější, že vaše dítě začne fetovat a šlapat chodník než že bude v ČR válka

lucie*

uf:) ,takové razantní názory?vždyť vy jste jeden s těch co mi tvrdí,že dnešní mládež taková není,že holky na zábavách s nikým nesouloží,že se na fb fotí polonahé je správné a jejich fotky pak posílají dál (ti špatní)bývali partneři a ty holky jsou jen oběti:)...Svět byl takový vždycky,kdy tady nebyly drogy(vždyť pod jejich vlivem pracovala spousta slavných lidí),kdy nebyly prostitutky,pohlavní nemoci?(čtete historické knihy,sledujete dokumenty?)promiskuita nebyla ostuda.

Takže myslím,že právě v dnešní době kdy máme přístup k tolika informacím na netu,jsou naši potomci daleko míň ohroženi těmi to svody.Pokud je ovšem vychovává někdo kdo je zlý,pesimista a netolerantní,tak už do světa vyrazí rovnou s takovým přístupem v jakém byli vychováni.

eulalie*
hodnocení

0x

Dobrý den Leo, chcete dítě? Chcete. Tak proč se místo sledování zpráv raději nevěnujete s přítelem jeho tvorbě? Když budete čekat na jakože lepší dobu, tak zůstanete nadosmrti bezdětná.

hodnocení

0x
Mate strach? Tak cekejte... pak vam bude 40+ a dite treba nepujde vubec :)

uwo
hodnocení

0x

Nyní žádná válka nebude a ty lži na ČT prosím vás neposlouchejte. Pokud vás trápí ale věc, že vaše dítě za svůj život může prožít válku, pak máte obavy správné. Tak jako byly války tak i budou a je bohužel velmi opravděpodobné, že vaše dítě válku na území ČR prožije. Osobně tomu dávám 20-50 let. Bohužel pravdou je, že USA nemohou žít bez války, jejich systém je uzpůsobený neustálému válčení. Nemají ani možnost všechny své vojáky stáhnout na své území, ikdyby chtěli. Tedy, oni jednu válku skončí a musí si najít další - tak to prostě je. Bohužel se jim to stále více vymyká z rukou. IS se nebojte, ten je neškodný.

culdabulda1*
hodnocení

0x

- zase na druhou stranu - jsou lidé, kteří přivedou dítě na svět, i když vědí, že bude postižené, nebo bude žít jenom pár let ... to už vůbec hlava nebere ...

doplněno 21.02.15 12:11:

- člověk by měl mít vůči svým potomkům přece jenom nějakou zodpovědnost ...

lucie*

Přesně tak,zodpovědnost by rodiče měli mít,takže souhlasím,že jsou i takoví co ví,že budou mít postižené dítě a nechají si jej.Nejvíc mi potom vadí,když takoví lidé ještě chtějí pomoc od státu nebo se na ně vybárají sbírky.Bylo to jejich rozhodnutí,že to chtějí za každou cenu(a jestli se takový život líbí i těm dětem to nevíme) a potom očekávají pomoc.

Ovšem války a životní situace rodiče neovlivní.Ovlivní pouze to co jim zanechjí geneticky(zdraví) a jaké jim vytvoří podmínky(majetek,rodina,výchova).

daniel*
hodnocení

0x

ve zprávách se vždy dočteme jen to špatné a hrozné nejlepší technika jak lidi ovládat je držet je ve strachu. Kdyby byla válka vždy když to media říkají byla by už tak 30 válka.

buss
hodnocení

0x

Buď chcete děcko, nebo se staráte o válku. Ony se přece rodily i za války. Ostatně můžete se odstěhovat. Akorát se stresujete.

eivlis*
hodnocení

0x

Ja uz deti mam 2 a jsou jeste dost male a presne toto co pisete mi nahani strach.. Muj manzel kolikrat v klidu pronese, ze uz je to na spadnuti a ja ho s tim poslu do haje, protoze to beru jinak nez on, mam strach o deti..Uz jsem mu zakazala me tim strasit a kdyz to vidim v telce, tak to vypinam.. Jinak vam drzim palce at se vam to povede, teda pokud se k tomu rozhodnete.. Deti jsou dar.. V noci spi v postylkach a ja je sleduju a potajmu davam nezne hubance na jejich tvaricky..:)

jr
hodnocení

0x

Válku neřešte, každé dítě, které porodíte, stejně musí umřít, a i v době míru a blahobytu vás může potkat hrozná, mučivá smrt, rakovina, autonehoda s trvale mutilujícími zraněními, smrt rukou vraha. Ani kvalitu života bych neřešil, buď se dítě povede, a poradí si v každé situaci, a i za války si bude žít relativně dobře, jinak ti méně inteligentní jedinci mají těžký život i teď - exekuce, alkohol, gamblerství, neochota pracovat, neschopnost se o sebe postarat.

hodnocení

0x

Leo já kdybych byla ve Vaší situaci a chtěla to miminko s přítelem, tak by mě ta hrozba války neodradila. Pokud máte skvělého muže a dítě chcete oba, tak byste se na zprávy opravdu koukat neměla a radím Vám, běžte do toho! Za pár let byste třeba litovala. Máte nejvyšší čas.

hm*
hodnocení

0x

Jestli dítě chcete, pořiďte si ho. V první polovině minulého století byla jedna válka za druhou. Pak byl svět na pokraji jaderné války, ale mocnosti se naštěstí dohodly. Pak byla dlouhá studená válka a teprve Gorbačov s Reaganem dostali rozum a zavládlo v našich končinách bezpečí. Bohužel ne na dlouho, protože se mezi sebou poprali Jugoslávci (za přispění USA).

Takže kdyby vaši rodiče také čekali, až nastane čas bez válek, nic byste teď neřešili.

A že z jedné strany IS a ze druhé Ukrajina? Kdyby tu začali škodit členové IS, Evropa by se snad začala starat o sebe, přestala by se míchat do událostí na Ukrajině a k žádné válce by tam proto pravděpodobně nedošlo. Jestli se tam totiž bude válčit, nebude to válka Ruska proti Ukrajině, ale USA a Evropy proti Rusku.

lidus*
hodnocení

0x

Nezlobte se ale blbější otázku jsem už dlouho neslyšela. Děti se většinou rodí z lásky a je jedno do jaké doby. Radím vám jedno, vypněte televizor, nečtěte noviny a raděj pracujte na těch dětech.

cuca*

*palec* Ještě že na tu TV nemám tolik času, zírám jak blázen, že je za dveřmi válka...no aspoň mám čas se stresovat prací a ne přemýšlením o těchto tématech...

esme*
hodnocení

0x

Potomky nepřivádět, lidí je dost! *cert* *smich*

Ale vážně - jestli jste frustrovaná z obav před válkou, může to i souviset s problémem s otěhotněním. Můžete zkusit "vypnout" příval negativních informací, pokud se vám to podaří; třeba to pomůže víc než doktoři. Děti se sice dřív rodily i za špatných podmínek, ale na rodiče se nevalil neustálý proud hrůzostrašných zvěstí o tom, co všechno hrozí. A ještě s barevnými obrázky a jako bonus občas videjko s popravou. Někdy se bojím podívat i jen na titulky zpráv... :(

Osobně bych měla větší problém s tím lékařským zasahováním - pokud to nejde samo, příroda ví proč...

Esme, kdyby to šlo, dala bych vám bodů pět *palec* ;)

rebeka*
hodnocení

0x

Děti se rodí v každé době. Já jsem se narodila 1939 a bratr1943 a vyrostli jsme bez úhony. Kdyby tak každý uvažoval, tak vymřeme.

anezka*
hodnocení

0x

Dobrý den Lea

ona nemusí být válka jako už tkteré tady řádili, už teď se začínají bojovat o vodu, jak je to možný že Evropská Unie si může kupovat podíly na čerstvý vzduch? jakej paradox, bez jakékolivového respektu se bojujou o přírodní bohatství, chlívky kde jsou 100000 prasat nebo 300000 kuřat aby se půlka vyhodla, koli milionů tun potravin se zničí jen aby měli velkej výdělek...atd, atd, já Ti řeknu po pravdě, tak jak moje holky miluju, když bych byla mladá tak bych si 1000x rozmyslela v téhle době jet-li bych porodila děti s tím svědomím že nejpozději moje pra-pra vnoučata se budou bojovat o vodu nebo vzduch a když to prohrajou tak se otráví nebo udusí, já vím že maluju černěji to nejde, ale otevři oči a polož si ruku na srdce aco dělá politika...nic, nikdo nic nedělá, hlavně že se jim dobře daří, oni jdou i přes mrtvoli *cert*

hodnocení

0x

Ach jo, z pristupu nekterych zde je mi smutno. Ja jsem se narodil kdyz byla studena valka na spadnuti. Dnes se mam dobre. Mam zenu a tri male deti a nevidim duvod, proc by jsem je nemel. Populace tu vymira. nejvice deti maji socialne slabe rodiny ktere jsou na davkach, takze si asi kazdy umi spocitat, jak to vypada se vzdelani a inteligenci - jde neuprosne dolu.

Bral by jsem aby jsem se nenarodil? Urcite ne! Takze hlavu zhuru, zapalte si svicky, vypene televizi a hrajte is. Treba Vam otehotnet nejde prave z toho, ze jste akorad vystresovana.

hm*

Sice je to asi sobecké, ale kdybych se nenarodil, bylo by mi mnohem, mnohem lépe.

hm, co to kecáte za blbostě! *bum*Je to jen chvilkové, že?! Taky občas zakvílím: Proč já jsem neumřela jako maličká?! Mohla jsem to mít za sebou. :-D Anebo: Proč já jsem nezůstala bezdětnou?! :-D Nečastěji však řeknu: Světe můj růžový, polib mi. . . Na každou půlku zvlášť! :-D Takže klid, všechna trápení budou zítra vypadat jinak. Heslo dne: Nedat se! Zasvítí sluníčko, vrány odletí, špinavé, poprděné plácky od psů se zazelenají, zametou škváru a na světě bude fajn. Slibuji. ;)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]