Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Osobní údaje

Od: salamos® odpovědí: 1 změna:

Narazil jsem na video ( spotrebitele.dtest.cz/... které mi připomělo, že něco podobného zažíváme už dnes vcelku běžně. V Globusu po mě často chtějí PSČ kvůli optimalizaci roznášky letáků. V tom případě jim řeknu, že odmítám zveřejnit tuto info nebo nahlásím naprostý nesmysl. V obchodě s elektrem si vzali mé tel. číslo s tím, že jakmile dorazí objednané zboží, ozvou se. Nejen, že se neozvali, ale vzápětí můj mobil zaplavila vlna nabídek zboží tohoto obchodu a ještě se divili mé reakci a hrozbě předání věci právníkovi, neboť šlo o zneužití osobních dat bez mého souhlasu. Mělo by to sloužit jako varování. Nejen soc. sítě jsou snadno zneužitelné. V obchodech zásadně podobné informace neposkytuji. V případě internetových inzertních serverů je dobré využívat ty, které nezveřejní naše kontaktní údaje, ale komunikace probíhá přes server. Okamžitě různí parazité zneužijí vaší mail. adresu k zasílání nevyžádaných nabídek, případně zavirovaných mailů..

1 odpověď na otázku
Řazeno dle hodnocení

faithoncemore*
hodnocení

0x

Je to tak, soukromí je okrajováno bez přestání. A zkuste si zadat vlastní jméno a příjmení do googlu. Já mám dost neobvyklé příjmení a byla jsem docela překvapena. Naštěstí tam nejsou věci, za které bych se musela stydět nebo se kvůli nim obávat. A mezi fotkami na googlu samozřejmě kraluje profilovka FB. Utěšuji se tím, že nejsem až tak zajímavá osoba. Ale ten spam je opravdu obtěžující, někdy se dá zrušit, jindy chodí furt, nevyžádané maily nikdy neotvírám a okamžitě je mažu.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]