Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kdo u vás v rodině spravuje peníze?

Od: andrej® odpovědí: 10 změna:

Ahoj. Dostal jsem se do výměny názorů se svou známou ohledně rodinných peněz. Můj názor je ten, že v soužití normálního muže a nerozhazovačné ženy má rodinné finance dozorovat manželka. Pro mne je to gesto důvěry, kterou jí dávám, za to, že vaří, pere ,uklízí na manžela a dvě děti. Ptám se jakoby za ní, takže reagujte jakoby na ženu, ktré přiděluje peníze manžel.

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Jáááá! *tanec*

Rozhazovačná nejsem, zbytečnosti nekupuju, nemusím mít několikrát do měsíce nový svetřík a lodičky. Účet je vedený na mě /pozůstatek z minulosti, kdy byla jiná, horší situace/, manžel je disoponent.

Manžel občas trochu "ujíždí" na potřebách do dílny a do auta. Ale proč ne, nekouří, nepije, a nějakou tu radost si zaslouží.

Já sama nemám nic, co bych nutně a pořád potřebovala. Neshromažďuji šperky, kožichy, oblečení, kabelky...

Pokud chceme koupit něco většího /pračka, lednička.../, radíme se o tom spolu a rozhodujeme oba. Stejně se radíme ohledně zajistění dovolené apod.

Pokud nemáme hotové peníze a vyberu na bankomatu, vždycky se zmíním, že jsem vybrala a kolik. Takže peníze u nás nejsou předmětem hádek. Nejsme rozhazovační, ani lakomci, prostě taková ta střední cesta. Jaga.

O malých nákupech /koupila jsem jar, syrečky, toaletní papír a chleba/ se ani nezmiňuju. Jen si občas povzdychnu, že jsem zase nechala u řezníka 3 stovky. Ale to není hlášení, jenom takový povzdech.

Jago, nejste moje manželka? Podle fotky ne, ale podle textu ano.

hodnocení

0x

Jáááá!

A nejlépe.

Manželce nepřiděluji peníze, ale dávám jí tolik kolik si řekne. A funguje to.

doplněno 13.01.15 14:24:

pckop,

máme několik společných účtů, napsaných na oba (jen jeden opravdu společný na oba manžely), několik karet a každý uzná za vhodné co je třeba koupit. Jen hotové peníze se nevalejí po domě, tak dávam manželce kolik si řekne.

Společný účet, společné peníze. Oba si vezmeme kolik je potřeba. Větší výdaje po vzájemné dohodě. Příděly peněz z vlastní zkušenosti neznám.

U nás je to stejné už 30let, všechno společné, jeden účet a oba dispoziční právo, a zatím maximální spokojenost.

hodnocení

0x

U nás doma nikdo na manžela neuklízí, nepere a nevaří. Tyto činnosti vykonává ten, kdo má momentálně prostor či náladu. A stejně je to u nás i s penězi.

eivlis*
hodnocení

0x
Mám fajn manžela a já jsem ta nerozhazovacna žena jak píšete,takže u nás je to tak,že mi manžel dáva peníze a já s nimi hospodarim pouze ohledně domácností jako jídlo a vše kolem chodu domacnosti a našich deti a manžel platí všechny výdaje ohledně bydleni,platby skolek,škol,aut,hypotéky atd.Dá se říci,že hlavní slovo mám já ohledně peněz i presto,že manžel vydělá mnohem víc nez já,ale vždy rika,že jeho peníze jsou naše peníze a ne jeho.:)Já se v platbě auta,hypo atd.nevyznam,takže proto tohle hlídá zas on a já naší domacnost.Pokud by mi chybělo,tak mi hned dá vše co potřebuju..:)O všech větších výdajích se spolu raduje a spolu rozhodneme..

pb®
hodnocení

0x

Oba, každý svůj účet. On platí vše kolem baráku a aut, já jídlo, oblečení, školku. Nelze, aby jeden držel kasu a druhý si říkal o peníze. Nejsme tak zvyklí, on má účet podnikatelský na který mu chodí platby za faktury, z kterého platí DPH a daně a já jsem hamižná a své peníze nedám. Kdybych peníze jakože dostávala, co by to znamenalo? Že by mi převedl peníze na účet a já bych zaplatila energie? To může platbu rovnou poslat sám. Docela často, tak jednou týdně se navzájem ptáme, kolik máme na účtě, kdy dostane platbu za fakturu a kolik na ní bude.

fff
hodnocení

0x

Andrei,bravo!Manželka pere,uklízí,vaří,...a ještě chodí do práce.Vy jen chodíte do práce.Chachacha.Chudák ženská.A za to jí dáte důvěru,že dokoonce může rozhodovat o společných penězích!Joj,to je opravdu zasloužená důvěra.Pán přijde domů a konec práce.. Žena přijde domů a začne makat jako divá,uklízet,vařit.na pána..

hodnocení

Díky všem za názory. Pošlu odkaz té mé kamarádce.

K příspěvku fff. Ta paní do práce nechodí a není to moje paní. Hlavně, že jste se zůčastnila diskuze svým -IQ příspěvkem.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]