Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Satiristický magazín zaměřený na událost doby

Od: 9bab odpovědí: 10 změna:

Dobrý den,

události dnešní doby mě začíná přivádět na myšlenku, jestli nezaložit satiristický magazín. Nejednalo by se pouze o Islám, který se snaží překonvertovat Evropu k pohledu svému. Jednalo by se i o politické dění a celebrity. Myslím si, že atentát ve Francii udělal satiře obrovskou reklamu a lidé tento styl literatury začnou sledovat. Již jsem mluvil s pár lidmi, kteří by riskovali své životy a šli se zapsat do dějin ČR, jako Blaničtí rytíři, kteří válčejí s útlakem dnešních nepřátel.

Celý nápad je pouze na vysoké úrovni spekulací, protože stále nemáme vytvořeny stránky, kam by jsme postupně uploadovali články, a po nějaké době, kdyby se k nám přidal další národní hrdina i karikatury.

Celý projekt by byl nahlášen na virtuální kancelář a články by jsme vydávali pod pseudonymem, aby nás případní atentátníci nemohli snadno odhalit. Nahrávání článků by bylo pojištěno i šifrováním IP adresy, přes aplikaci TOR.

Co si myslíte, může mít takový magazín v této době úspěch. A hlavně pomůže všem ostatním sundat klapky s očí, aby se začali dívat kolem sebe. Protože i Vy se budete moci stát Blaničtími rytíři, kteří budou chránit svou vlast před fanatickým nepřítelem!

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Nedělejte to. Při úrovni Vaší češtiny se jen ztrapníte.

Ale myslím si, že je Vám to jedno a že se ptáte jen proto, že čekáte souhlasné komentáře. To Vás tedy zklamu.

9bab
hodnocení

Můžu se Vás zeptat, kde jsou chyby? Nejsem redaktor, takže chybná souvětí neřeším. Vše se dá časem naučit. Korektor Vám nic neříká?

A nechápu, proč každý řeší češtinu. Jde hlavně o princip.

faithoncemore*
hodnocení

0x

"události dnešní doby mě začíná přivádět na myšlenku, jestli nezaložit..." ..ANO, NEZALOŽIT JE SPRÁVNÁ VOLBA.

A mýlíte se, pokud se domníváte, že na úrovni jazyka u jakéhokoli magazínu nezáleží. Dokonce i satirického (ne satiristického, probůh). Další chyby Vám vypisovat nebudu, nezasloužíte si to.

9bab
hodnocení

Uznávám, že udělat chybu v nadpisu je neprofesionální. Od toho je případný korektor, který nám chyby před vydáním opraví...

iz*

Tomu korektorovi byste musel zaplatit za práci redaktora, protože by po Vás musel přepisopvat všechno ... Dokud si neuvědomíte, že jazyk je pro obsah sdělení minimálně stejně důležitý, jako obsah, nemá smysl nic zakládat.

Některé chyby nejsou až tak podstatné, neboť na podstatě sdělení nic nemění. Jiné chyby (třeba i jen chybně umístěná čárka) dokáží úplně změnit význam ...

Satiru jsem vždycky měla (a mám) ráda, ale nelíbí se mi zamýšlený obsah ► takový magazín bych nečetla a nepřispívala bych do něj.

ben®
hodnocení

0x

Dobrý den, myslím, že satira je potřebná a je jí (kvalitní) velmi málo. Ovšem, špatné by bylo vymezit se proti jednomu druhu problému nebo jen zesměšňovat a urážet. A Vy to chcete vše udělat anonymně - to je zbabělost. Satirik musí být silná osobnost (až hrdina) a musí počítat předem, že nebude vždy oblíbený. A také by to mělo mít nějakou úroveň, aby to nepůsobilo amatérsky. Jako nápad k podnikání to nevidím. Zdravím!

doplněno 12.01.15 22:57:

Pozor - nacionalismus také není řešení problému. Vy asi chcete burcovat lid pod heslem: "Lidé, bděte." Myslím, že kdo skáče (a je tedy Čech), tak nemusí být burcován. Obávám se, že stejně směřujete k protiislámské náladě a lehce se dostanete za hranu. Kdo si chce uvědomit naše dějiny, tak se o ně musí zajímat a mít znalosti (což většina národa má pouze z hodin dějepisu ze škol). já jsem pro společnost občanskou - hrdou, ale ne jen národní.

9bab
hodnocení

Děkuji za první normální názor. :)

Nepsal jsem, že by jsme se přímo zaměřili na jeden problém, ačkoli by to problém nejčastější. Podle mě si zatím hodně lidí neuvědomuje, co se kolem nás děje, a tímto bych jim chtěl některým otevřít oči. A satira není o zesměšňování. Já si satiru, kterou bych publikoval představuji, jako zesměšnění celého problému, který bych propisoval nacionalistyckými znaky ČR, aby si lidé uvědomili, jakou mají Čechy a Morava kulturní historii . Urážet umí každý, ale psát otevřeně a dělat si z problému humor je o mnoho těžší. Toť můj názor.

jarda22*

Já osobně bych do toho asi nešel, ale pokud je to tak jak píšete, tak si myslím že by jste to mohl dotáhnout daleko, český nárd by opravdu potřeboval otevřít oči, aby viděl co se tady děje! Vždyť pokud nic nepodnikneme tak nám tady za chvíli budou poroučet a vládnout muslimové a to přece nesmíme dopustit ne?, TOTO JE NAŠE ZEMĚ A NAŠE KULTURA no ne? :)

lubrikant*
hodnocení

0x

Znovu opakuji, je třeba zjistit kdo stojí za teroristickým islámským státem (USA a Izrael) a nehledat vinu v samotných muslimech! Vždyť nás nutí do války ti nahoře... PFUJ! Takové stránky si ponechte ve fantazii...

klera*
hodnocení

0x

Dobrý den, myslím si, že satirický magazín je skvělý nápad...ovšem musel byste být opravdu dobrý. Tak dobrý, abyste měl přehled v současném dění, objektivní názory...smysl pro humor, musíte být připravený na to, že se to nejspíš nebude všem líbit, když zajdete moc daleko, tak to může skončit až u soudu. Když budete prvoplánově někoho urážet, moc lidí na svoji stranu nedostanete.

Btw. nejsem grammar nazi, ale to by jsme, by jste (nejenom u vás)...-_-

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]