Nejste přihlášen/a.
Za mě je to Leonardo DiCaprio a Keira Knightely. Co se Leonarda týče, tak musím říct, že ještě tak před deseti lety jsem na něj byl vyloženě alergický. Zprotivil se mi ve filmech Titanic a Muž se železnou maskou, kde na mne působil jako takový nesympatický slizoun. Takový první zlom nastal s filmy Chyť mě, když to dokážeš a Letec. Pořád to ale nebylo ono. Opravdu jsem si ho oblíbil až díky brutálnímu drama Krvavý diamant, kde bylo patrné, že už jak se tak říká dozrál. Poté už následovaly filmy Prokletý ostrov, Počátek (film mě moc neuchvátil, asi se na něj budu muset znova podívat) a Vlk z Wall Street. Třešničkou pak byl Nespotaný Django, Tarantinův dobrodružný western s notnou dávkou černého humoru. Zde Leo dominoval v roli chladnokrevného otrokáře. Oskara za nejlepšího herce ve vedlejší roli mu však vyfoukl (zaslouženě) herec Christoph Waltz. Tohoto do nedávna v podstatě neznámého herce, který už není žádný mladík, proslavil právě Quentin Tarantino ve svém předchozím počinu Hanebný parchanti. Těším se na budoucí filmečky s tímto hercem, protože mě neuvěřitelně baví. DiCaprio se toho oskara snad jednou dočká Dalším oblibencem je například Mads Mikkelsen. Rád se podívám na jeho nový film Salvation The, až bude volně přístupný v jiném jazyce než dánštině.
U hereček je situace poněkud složitější, nevybavuji si žádnou, která by mě vyloženě zaujala. Líbí se mi hodně Keira Knightely, ale je to spíš kvůli vzhledu :D. Tato herečka u veřejnosti vyvolává rozpory. Zdá se mi, že lidé se v názoru na ni dělí na dva tábory. Jedni ji s trochou nadsázky zbožňují a druzí na ni dost nadávají. Druhá skupina lidí vede řeči typu, že je vychrtlá, vypadá jak kluk, nemá žádná prsa, je nesympatická, nepřirozená, atd. Jakoby k ní nikdo neměl neutrální postoj. Zviditelnila se hlavně v Pirátech z Karibiku. Zde jsem na ni narazil i já. První díl této série nebyl vůbec špatný, pak už to šlo z kopce. Stále nové díly se neustále točí snad jen kvůli tržbám. Zahrála si i v pro mne nejlepší vánoční komedii Láska nebeská, kde se sešla snad celá britská herecká elita. Film se skládá z několika minipříběhů lidí, jejichž cesty se na konci protnou. Viděl jsem s ní ještě filmy Domino, Pokání a včera komedii Hledám přítele pro konec světa. Mám v plánu podívat se ještě na Doktora Živago, Annu Kareninu a Kód Enigmy. Věřím, že se tato herečka v budoucnu ještě dočká své velké role. Naopak k srdci mi doposud nepřilnula na CSFD nejoblíbenější herečka Natalie Portman. Zafixovanou ji mám jako malou holku z filmu Leon. Celá séri Hvězdných válek šla mimo mě. Nedávno jsem viděl drama Bratři, přičemž mne ona ani film nikterak nezaujali. Zazářila údajně v Černé labuti, ale nejsem si jistý, jesli mě film s touto tématikou (balet) bude zajímat. Možná jí ale dám šanci
Vidím, že už je to delší než jsem zamýšlel, takže to ukončím Jací jsou Vaši nejoblíbenější herci a jejich nejlepší role? Rád se nechám inspirovat.
S pozdravem Davadava
Já mám spoustu oblíbených herců i hereček, na jejichž filmy se vždycky ráda podívám. Mám ráda Lea i Brada Pitta (Brad je imho hrozně nedoceněný - lidé o něm mluví spíš kvůli vzhledu nebo rodiném životě atd., ale přitom je to opravdu dobrý herec), prakticky všechny "marveláky" - Chris Pratt, Tom Hiddleston, Jeremy Renner, Sebastian Stan atd. Ale všechno jsou to herci, které beru jako herce a mám je ráda v jejich rolích, ať jsou jakékoli.
Pak je tu ale jeden, který je naprosto výjimečný. Je sice herec, ale je to také můj vzor ideálního člověka. Měl docela těžké dětství (dokonce s matkou, bratrem a sestrou žili nějakou dobu na ulici jako bezdomovci poté, co jim shořel dům), měl deprese atd. Stal se truhlářem, aby mohl pomoci své matce s financemi. Zamiloval se na škole do dívky, se kterou je i nyní (už jsou spolu 20 let) - není to žádná modelka ani herečka, ale spisovatelka, feministka a bojovnice za práva všech utlačovaných. Studoval právničinu a dokonce byl na stáži v Bílém domě, kde si jednoho dne řekl "Tohle přeci nechci dělat celý život!" a sekl s tím a dal se právě na herectví. Postavil pro sebe a svou přítelkyni/ženu (později se přeci jen vzali a snubní prsten jí vyrobil sám!) 2 domy (teď mají větší, protože už mají i 2 děti). Když byly záplavy na Haiti, tak tam odjel a pomáhal přímo (tj. vynášel zničené věci, vyklízel ulice atd.). Nikde se o tom nepsalo, nikde to neventiloval, udělal to prostě z toho důvodu, že chtěl pomoci. Má charitativní organizaci, kde přímo pomáhá a chodí do terénu. Pomáhá všem, kdo to potřebují (žádné vybírání peněz třeba na nemocnici nebo dětský domov, ale přímo vybírání prostředků i peněz pro konkrétní lidi). Je to člověk s tak ohromným srdcem, že to snad ani není možné. To, že je herec, je úplně jedno. Své děti před světem neskrývá, ale jednou za čas natočí krátké video, kde vaří se svým synem Westem (jsou mu 4) - a tam krásně vidíte, jak úžasný otec to je, protože nejlépe kvalitu rodiče poznáte podle toho, jaké jsou jejich děti.
doplněno 10.01.15 21:31:Ach, nenapsala jsem jméno toho úžasného člověka - Misha Collins.
Ahoj. Taky mám ráda Keiru Knightley. Je výrazná, sympatická, dobře hraje. Natalie Portman mi nevadí. Černou labuť jsem viděla a moc se mi ten zvláštní film líbil. I obsazení bylo dobré. Z herců je mi sympatický Cilian Murphy. Není moc známý a hraje spíš vedlejší role. Hrál ve filmu Noční let s Rachel McAdams. Připomíná mi Kaisera za mlada. Hrál ve Snídani na Plutu taky ženu stejně jako Kaiser uměl hrát ženy. Taky mám ráda Liama Neesona, Ryana Goslinga, Michaela Fassbendera, Benedicta Cumberbatche, Jamese McAwoye atd.
doplněno 10.01.15 20:23:Zapomněla jsem na Matta Damona. Hraje skvěle. Ve filmu Liberace hrál dobře přihřátýho s Douglasem. Ale i jako nepřihřátý je dobrý.
doplněno 11.01.15 17:02:Českých pěkných filmů se točí dneska už málo, proto mám radši filmy ze zámoří. Dobré herce máme. Třeba už zmíněná Bohdalka, Vilhelmová, Geislerová, Macháček, Roden, dříve Heřmánek.
doplněno 11.01.15 17:02:Českých pěkných filmů se točí dneska už málo, proto mám radši filmy ze zámoří. Dobré herce máme. Třeba už zmíněná Bohdalka, Vilhelmová, Geislerová, Macháček, Roden, dříve Heřmánek.
Bruce Willis - ve všech filmech jednička - jako mladej, starej, s vlasama i plešatej. !
Bruce je klasik Akorát si ho nedokážu vybavit v jiné poloze než neohrožený polda. Pro mne dobrý film byl Mercury, ale teď se dívám, že lidé na CSFD si to dle hodnocení nemyslí.
mně se teda děsně líbil ve filmu - můj přítel zabiják- oba díly (tam ho "žeru ! ) - a zaujal mne i v seriálu Moon light jako mladej, pak ve filmu Vyvolený - je fakt, že je to především akční herec - ale akční filmy mám ráda - zrovna včera běžela zase Nemilosrdná past. Tak ahoj.
doplněno 10.01.15 19:30:- jo a vlastně ho hodnotím podle toho, že se mi líbí jeho lehce ironický styl i tomu odpovídající vizáž, ať už hraje, co chce.
doplněno 10.01.15 20:38:- pokud se týká hereček - moc se mi líbí Uma Thurman a ze starších Audrey Hepburn, nebo Ursula Andress.
doplněno 23.01.15 13:16:Ještě Bruce Willis - a co takhle film "Smrt jí sluší"? - on je prostě schopnej zahrát všechno ! - a navíc je moderně "ostříhanej"
Charles Bronson. Ten (ve svých filmech) věděl, jak docílit toho, aby pravda a láska zvítězila nad lží a nenávistí.
Souhlasím. Ten byl charismatický a výborný jako málokterý herec. Taky jsem ho měla ráda ve filmu Cestující v dešti. Super film to byl.
Moje filmové zaměření je trochu jiné, ale z "mainstreamových" herců mám ráda Rhyse Ifanse. Poprvé jsem jej viděla ve videoklipu Oasis, následně jsem nezávisle na tom viděla ve filmu Hannibal Rising (v češtině myslím Zrození?), a tam jsem ho nepoznala. Hned mi byl šíleně sympatický, samozřejmě s ohledem na téma a charakter postavy
No a z těch dalších se opravdu nemůžu vynadívat na Liv Ullmann nebo Lenu Endre, z mužských Max von Sydow, s nimi je to vždy nezapomenutelný zážitek
Davadava, jojo, Notting Hill jsem myslím v té době viděla už párkrát (byl to jeden z těch známých filmů, který mě něčím zaujal) a tehdy jsem byla pěkně vedle z toho, že herec, který hrál toho hajzla, dokázal zahrát toho spolubydlícího. To je pro mě znak kvality, že dokáže zahrát různé postavy a nemá pořád ten jeden svůj výraz, který se pak odráží v každé postavě.
Maxe von Sydow možná budete odněkud znát, je z těchto tří ten známější, prosadil se i v Americe.
Zdravím, tak jo, taky tu zkusím najít spřízněnou duši přes filmy:
csfd.cz/...
csfd.cz/...
csfd.cz/...
csfd.cz/...
csfd.cz/...
csfd.cz/...
Konkrétně Agnes dost marně sháním...
Mirek Donutil,Simona Stašová,Marek Vašut, Karel Roden, Ivan Trojan, Bohdalka a plejáda dalších našich výborných herců a hereček a většina filmů,ve kterých účinkovali, na co hledat v zámoří?
ještě bych vzpomněla Vladimíra Dlouhého, R.Brzobohatého, Evu Jakoubkovou ...
doplněno 11.01.15 00:04:pro ben - škoda, film jsem neviděla, ale podle toho, co jsem si o něm vygooglovala, bych si asi mlaskala.
Já jsem přeci jen trochu mladší generace Jinak s Vaším seznamem vesměs souhlasím, akorát Bohdalku nemám zas tak rád a ten Vašut mi přijde trochu mimo
Chybí mi tam Macháček, Liška a hlavně Polívka. Bolek je nebo spíše byl pan herec. Dokázal krásně zahrát venkovského ožralu v Dědictví a naproti tomu pana faráře v Zapomenutém světle. Škoda, že v poslední době točí už jen škváry. Od pokračování Dědictví jsem nic nečekal, ale tohle byl naprostý propadák. Za nějakých 100 min filmu tam nebyla ani jediná situace nad kterou bych se trochu pousmál. Babovřesky pana Trošky jsou proti tomu mistrovské dílo
Bolek musí být hodně zoufalý.
Dobrý den, myslím, že zatím nikdo nezmínil film filmů viz video. Zdravím!
kolikokoli - děkuji Vám za podporu. Vždyť jsem to tady dával kvůli Vám .
culdabulda1 - ten film není horor, ale hudební komedie, která je ujetá. Před časem byl ke stažení na jednom serveru pro Ukládání. A to podstatné je i na YouTube.
doplněno 11.01.15 01:11:Tak, ještě jedna hudební lahůdka, která asi není moc známá (soul):
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.