Nejste přihlášen/a.
Dobry den, mam takovy problem a nevim si rady...
V kvetnu jsem neudelal maturitu z predmetu na ktery jsem si veril. Blaznive jsem si myslel, ze status studenta budu mit az do 31.8. coz jsem se spletl. Na socialce jsem se byl zeptat a pani mi rekla, ze kdyz se dostanu na VS tak ten preplatek co u me maji za dva mesice se ztrati, ovsem problem nastava na pracaku, kde jsem se byl zeptat tez. Pani tam mi rekla, ze kdyz nebudu mit status studenta od kvetna, tak to bude maler. Mohl by mi nekdo poradit jak z toho ven? Nevite kolik bych musel doplacet zdravotni pojistovne ci statu? Na pridavcich mam zatim 1400...
Dekuji za odpoved
A jste přihlášen na pracáku? Od kdy? A dokdy tedy máte statut studenta? Jinak minimální měsíční záloha na zdravotní je 1590 Kč.
Ono ja to byl teprve zjistovak vcera, na pracak me nechteji, musim mit bud maturitu nebo potvrzeni ze skoly kdy presne mi konci statut studenta, co jsem vsak zjistil na internetu, ze statut studenta mam jen do prvniho terminu maturity coz bylo v kvetnu. Ja myslel prave az do konce prazdnin (do 31.8.) A jde mi prave o to, co bych mel... Socialni davky budou v pohode, kdyz me vezmou na VS, ze si toho nevsimnou, to mi rikala pani na socialce, ale to zdravotni a socialni pojisteni, to nevim...
Na to se nejspis prijde, co?
Mam jen jeste otazku tak o zdravotnim jste me informoval, ale to socialni? to asi taky musim nejak doplatit, co?
Sociální je tuším 1720 Kč, ale jak je to tady s doplácením už nevím. Byl jsem v podobné situaci (2 měsíce bez práce a bez pracáku) a vím, že zdravotní jsem doplácel, ale sociální už si nepamatuju.
Sociální pojištění je dobrovolné a letos je to 1649,- měsíčně. Doplácet to nemusíte, ale ty měsíce, kdy za Vás neplatil stát (nebyl jste studentem ani v evidenci ÚP) Vám nebudou započítané pro důchod. Ze třech měsíců bych si nedělala hlavu, ale jestli chcete, zastavte se na důchodovém oddělení OSSZ a informujte se na dobrovolné důchodové pojištění.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.