Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, narazil jsem na článek s Jaroslavem Duškem.
Redaktor říká, že pan Jaroslav Dušek je otevřený a pomáhá každému.
Může mi prosím někdo říci, komu pan Dušek pomáhá? Pracuje snad někde nezjištně v nějaké charitě? Co já vím, tak vždy na nějakých výstavách věnovaných duchovnímu životu jeho přednášky byly vždy placeny ještě navíc, tzn. nebyly v rámci vstupného.
Děkuji, Jirka
" Jaké srdce má člověk, který chce žít v souladu s přírodou? Vlastně žít tak, jak žijete vy – být otevřený, pomáhat každému. Jaké srdce máte vy?
Domorodci říkají, že každé ráno by měl člověk prozkoumat, zda je jeho srdce otevřené, zda je jasné, zda je plné a zda je silné. Takové srdce je potřeba mít, aby člověk mohl žít s určitou radostí a beze strachu."
ZDROJ:
Nechci tu Duškovi dělat advokáta nebo se tu hádat s lidmi a dělat někomu fackovacího panáka, případně někomu vyvracet jeho názor, na to nemám ani náladu, ani energii, ani motivaci.
Lidé, kteří zachraňují sumaterský prales mu napsali, on se jim ozval a pozval je do svého pořadu a díky tomu rozjeli moc sympatický projekt. Dělá hodně pro mentálně postižené, jezdí s nimi na tábory, dělá benefiční představení, ze kterých jde výtěžek na ty organizace, např. zde hospic.cz/...
v listopadu to bylo u nás. Přispěl taky hodně neslyšícím, sdružením Rolnička a Život postaru a též ekvádorským indiánům na záchranu pralesa. Jistě toho tu bude víc, stačí do google zadat Dušek a charita.
Nevím, co vám udělal, jestli vás nějak odmítl nebo máte dojem, že je to falešný prorok, co hrabe prachy. Já z něj v žádném případě takový dojem nemám a na podobné věci jsem docela citlivá.
doplněno 29.12.14 12:07:To si nemyslím, hostů má dost a má stále vyprodáno a rozhodně to nejsou jen hosté charitativní. Když zajedete na jeho představení nebo ho poznáte, ucítíte takový klid a nadhled, i když nebudete souhlasit, ono to z něj tak nějak vyzařuje, není tam faleš. Jeho pořad s autisty mne docela dostal. Já se s ním cítím fajn.
Spíš by mne zajímala vaše motivace, čím vám tak leží v žaludku, že máte potřebu až takhle na něj útočit. Nemusíte mi to psát, spíš o tom přemýšlejte, je to něco, co je pro vás osobně hodně důležité rozlousknout a vypořádat se s tím, protože když jste v pohodě, tohle nemáte zapotřebí pořádat.
Prosím vás, nehrajte tuhle alibistickou hru, kdy se budete schovávat za to, že jste o něm nic špatného neřekl. Celé vaše téma, které jste otevřel a vaše názory o něm jasně říkají, co si o něm myslíte. Napřed jste tvrdil, že pro charitu nic nedělá, když jsem vám to vyvrátila, zas se točíte na tom, že se na charitě zviditelňuje, ale že jste proti němu nic neřekl. Právě proto, že je slavný, si může dovolit pomoci efektivněji než někdo neznámý, navíc byl dost slavný i před tím, než se charitě začal věnovat a představení odmítá. Nestíhá. Zkuste si ho pozvat k vám a uvidíte sám, že nepřijede. Jezdí právě výhradně už jen po beneficích, ze kterých jde výtěžek na charitu.
Nebudeme spolu hrát tuhle hru, ne, pane anonymní? To už by mi bylo milejší, kdybyste se tu nehalil do právních obezliček, v případě, že by vás někdo napadl nebo žaloval a řekl odvážně na plnou pusu, co vám vadí a co si myslíte.
Neodpověděl jste mi, co děláte pro charitu vy, krom plivání jedovatých slin po ostatních, co se snaží pomoci, to by mne moc zajímalo! Ale vlastně ani ne, protože to, troufám si odhadnout, vím. Lidi jako vy nepomáhají nikomu a ničemu, což je vlastně pravým důvodem, proč na lidi, co pomáhají kolem útočí. Narušují jim jejich obraz o světě, kdy je správné, že se každý stará akorát sám o sebe.
doplněno 29.12.14 14:23:Podívejte, bylo to otevřeno jako otázka, nikoliv jako volná diskuze. Prvního odpovídajícího jste zpražil, kdeže je odpověď na vaši otázku. OK.
Já jsem vám na ni odpověděla a řekla vám konkrétně, kde Dušek pomáhá. Stačilo vám to? Nikoliv! Nevítal jste mou odpověď, nepoděkoval, jen rozjel argumenty, že Dušek pomáhá zištně, aby si udělal reklamu svému divadlu, což je nesmysl, protože má zpravidla hodinu po otevření předprodeje každé divadlo vyprodáno – zkuste na něj sehnat lístky, uvidíte sám a daleko slavnější a známější a oblíbenější byl, když hrál ve filmech a nekompromitoval se někdy s dost těžko pochopitelnými lidmi a názory. Nevidím ani jeho facebook a webovky, kde by se chvástal nějakou charitou, nevidím ho v bulváru, kde by vrhal falešné úsměvy, nevidím nikde nějaké zneužívání charity tak, jak ho popisujete níže.
Vaším cílem nebylo se tu dozvědět odpověď, kterou jste na svou otázku ode mne dostal, ale napsat to, co jste níže napsal o tom, že se Dušek zviditelňuje a jaká je to hanba, protože vy pomáháte tak, že o vás nikdo neví a nikde to nemůžete nebo nechcete využít z marketingového hlediska, které tak intenzivně studujete, jak o sobě píšete.
Tak mi tu nevykládejte, že celá debata není navozena jen proto, abyste si do Duška kopl. To vám, vzhledem k tomu, co píšete, těžko někdo uvěří.
Já jsem naopak vděčná za každou slavnou osobnost, která se snaží charitativně pomoci, ono to zdaleka není tak samozřejmé a kdybyste v charitě dělal, věděl byste, jak těžké je pro nějaký projekt podporu některé z nich získat. Ono je to totiž obráceně, ti lidé musí napřed někým být, a pak mohou spojit své jméno s nějakou charitou, aby to k něčemu bylo. Obráceně to nefunguje. Díky tomu se na pomoc nabalují další a další lidé.
A nevidím ani nic špatného na tom, když si firmy dají odkaz na nějaký charitativní projekt, který podpořily. Nejde přece jen o reklamu jich, jak jsou hodné, ale i té charity, o které se zas dozví ostatní lidé. Je i fajn vědět, jaká filozofie v té firmě vládne, co považují za důležité podporovat. Ono zas tolik zisku z toho neplyne, jak se domníváte. Firma, ve kt. dělá manžel, věnovala 250 000 na pomoc vozíčkářům. Vzhledem k tomu, že to, čím se zaobírá, je vzdáleno této cílové skupině, ani žádná reklama na tento čin by neovlivnila jejich úspěšnost. Projekt vybrali sami zaměstnanci z asi 10 návrhů, pro které hlasovali a které sami do firmy vnesli. Myslím, že je to moc hezký nápad.
Přeji vám, aby vám doučovaný student dobře prosperoval a aby se vám dařilo a byl jste spokojenější a neměl potřebu tu pořádat to, co jste předvedl. Já jdu radši ven, krásně nám nasněžilo, vysvitlo slunko, bude se prima fotit a určitě to bude lepší, než tahle diskuze.
"on se jim ozval a pozval je do svého pořadu a díky tomu rozjeli moc sympatický projekt"
Právě to je to, člověk, co chce pomoci, tak pomůže, bezjištně.
Já studuji mimo jiné dost výrazně marketing a managment, tak vím, jak pro vlastní image je důležitá tato ZJIŠTNÁ charita.
Jen díky těmto mediálním věcem se o něm obecně ví a díky tomu má tak dobrou reklamu na to jeho divadlo. Jak jinak by se lidé o jeho divadle dozvěděli? Má to Jarda opravdu dobře promyšlené. Ani jedním křivým slovem jsem se ho tu nedotkl, znám opravdu dost lidí, kteří pomáhají a nezjištně, bez vidiny reklamy na jejich firmu
Ale diskuse s Vámi je velmi těžká, protože Vy mi stále podsouváte něco, co nedělám, já na něj neútočím. Já se jen ptám, komu pan Jaroslav Dušek pomáhá? A pomoc znamená alespoň dle mého názoru-něco bezjištného, něco, co nedělá reklamu mému podnikání.
Nebo Vy máte jiný názor na slovo pomáhat? Jak už jsem řekl, znám spoustu lidí, co pomáhají, bezplatně, bez reklamy své osoby nebo podnikání.
Já jsem Vám paní @dejavu jen vysvětlil můj pohled na slovo pomáhat, načež jste přešla do útoku proti mě. Nemějte o mě strach, nemám se špatně, jen používám zdravý rozum a srovnávám to s marketingem, který musím dobře znát.
Tak mi prosím Vás povězte, jaké jedovaté sliny plivu po panu Jaroslavu Duškovi? Nezlobte se, ale ani nejste schopná napsat, čím jsem pana Jaroslava urazil. Jen jsem napsal, že Jarda dělá dobrý marketing, ohledně charity a že znám lidi, co pomáhají a nemají z toho reklamu pro sebe, nebo svou firmu.
Já jako charitativní činnost doučuji elektrotechniku a matematiku v rodině, která nemá dostatek prostředků na soukromé doučování, které stojí 200kč na hodinu. Jednou za týden přivezu věci bezdomovci, které můžu postrádat+nějaké jídlo. Kupuji Nový Prostor, když jdu v Praze, vidím člověka s průkazkou charity, tak dám rád do kasičky peníze, určitě více než 5kč.
Mám elektro firmu, neumím si představit, že bych se fotil s bezdomovcem, co mu pomáhám a měl to jako prostředek k propagaci mé firmy a mé osoby. I když by to určitě vylepšilo jméno mé firmy, není to můj styl.
Pan Jaroslav se stal dobrovolně veřejnou osobou, která se ukazuje i v charitě, tudíž musí počítat s tím, že se někdo může zamyslet nad jeho slovy, činy.
Já jako člověk, který neusiluje o medializaci svých činností se tedy nemám co zpovídat Vám, paní dejavu
Nezlobte se na mě, ale Vy evidentně vůbec nezvládáte tuto diskusi.
Vidím, že Vy píšete o jedné věci, já o jiné.
Já Vám neberu názor, že propagovat sebe i své podnikání přes charitu je špatná věc, je to jen o životním postoji.
Já se s nikým nefotím, komu pomáhám a to ne proto, že bych byl tak ošklivý, ale prostě mi to jde proti srsti.
Vůbec jsem nikde nepsal, že je to špatné, jen od začátku píšu, že Jarda Dušek dělá dobrý marketing svého byznysu.
srdce mám "otevřené" každej den - ale občas dostanu "na držku" - jak mohu žít beze strachu? natožpak s radostí !
doplněno 29.12.14 16:09:nevím, jestli reaguju správně a k věci, ale myslím, že není na škodu užitečné věci propagovat - lidé se musí naučit i pomáhat, nejen kritizovat a posmívat se. Záleží ovšem na tom, jestli má takový "propagátor" potřebné charisma, aby věci spíše neuškodil.
doplněno 29.12.14 16:19:vlastně nejen charisma, ale především to "čisté srdce" !
srdce mám "otevřené" každej den - ale občas dostanu "na držku" - jak mohu žít beze strachu? natožpak s radostí !
myslím si, že strach má někdy každý člověk, jen nechápu, proč si na něco hrát a říkat něco o životě beze strachu. Já mám třeba strach o mé děti, co jezdí do školy autobusem, když je silnice pokrytá sněhem a nějaké otevřené srdce mi proti tomuto nepomůže. Obecně to jsou v podstatě řeči o ničem, když se nad tím člověk zamyslí.
Obávám se, že nehledáte odpověď, ale hledáte někoho, kdo by vám v negativní propagandě pomohl. Jelikož píšete, že o jeho pomoci druhým nic nevíte, tak vám buss poradil, abyste ho otestoval. To se vám nelíbí. Budiž. Pak vám dejavu napsala pár příkladů, opět se vám to nelíbí.
Známí lidé (nebo firmy) dost dobře nemůžou účině pomáhat tak, aby se to nevědělo. A bylo by to kontraproduktivní, už jen informace o zájmu známé osoby té věci pomůže.
Mimochodem, podle strejdy Googla jste druhý na světě používající slovo bezjištný
"Pak vám dejavu napsala pár příkladů, opět se vám to nelíbí."
nejde o to, jestli se mi to líbí, nebo ne, jde o to, někomu bezplatně pomoci, nezištně, bez propagace mých produktů a služeb.
"Známí lidé (nebo firmy) dost dobře nemůžou účině pomáhat tak, aby se to nevědělo. A bylo by to kontraproduktivní, už jen informace o zájmu známé osoby té věci pomůže.
pane rumicek, absolutně nemáte pravdu, každý může poslat na účet někoho, kdo to potřebuje peníze, aniž by se zviditelňoval. Nebo ještě lépe, přiložit ruku k dílu, což ovšem udělá málokdo. Já jsem v místě bydliště taky dost známý člověk, přesto se mou pomocí nechlubím.
Nemusíte se hned vysmívat, za to, že jsem napsal gramaticky špatně jedno slovo, věřte, že v mnoha věcech byste byl za mnou pozdadu zase Vy a přesto bych se Vám nesmál. Píšu dost rychle a jako podnikatel mám v hlavě i mnoho jiných věcí, což samozřejmě není omluva. Něco to však o Vás svědčí. Jinak děkuji za příspěvek
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.