Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak je dlouhý slepičí krok

Od: xaver odpovědí: 9 změna:

Můžete mně někdo říci, jak je dlouhý slepičí krok

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

faithoncemore*
hodnocení

2x

Velikost slepičího kroku rovná se rozdílu mezi délkou dne 1.1. nového roku a délkou dne předchozího, tj. 31.12.předchozího roku :)

lionka*

No ne :) Slepičí krok je délka rovnající se rozdílu mezi délkou noci dne 1.1. nového roku, kdy platí rčení "na Nový rok o slepičí krok" a délkou noci dne 21.12. předchozího roku (kdy je zimní slunovrat a nejdelší noc) :) No ale s tou délkou dne to bude znatelně lepší až tak koncem února.

hujer123*

Já souhlasím s lionkou s tím, že letos je ten slepičí krok jsou dvě minuty o které je den prvního ledna delší, než 21. prosince.

xaver
hodnocení

Pokud je mi známo,tak délky se měří, podle mezinárodní soustavy SI,v metrech a jemu odvozených a ne v rozdílu dnů.

ladinpraha*

Dneska. Ale tahle míra je mnohem starší než nějaká soustava SI. Podobně jako uherský rok.

cunabe
hodnocení

1x

Google říká, že slepičí krok je u nás 5 minut a 15 sec.

ukulele*
hodnocení

1x

Délka slepičího kroku je různá, podle druhu slepic. U středních plemen je průměr kolem 10 cm.

lidus*

hodnocení

0x

Délka se různí podle spěchu uvedeného kura. Průměrně se dá stanovit na 73mm. Pokud se jedná o liliputky, je krok kratší zhruba o procento rozdílu délek nohou obou druhů opeřenců.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]