Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Strach z rány u psa

Od: romcadomca5454 odpovědí: 12 změna:

Dobrý den odpalil jsem petardu.Potom mě zastavil nějakej kluk o 50-60 metru kde byl ze psem že mi da radu at neodpaluji ty petardy v blízkosti psu dal jsem mu za pravdu a omluvil se...Mám totiz strach aby ten pes z toho něco neměl.. něco vážnýho z té rany jak se lekl..

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hm*
hodnocení

0x

Jestli se střílení ten zmíněný pes leká, tak to nejspíš nemá až od tebe a taky se toho už asi nezbaví. Ale je velmi ohleduplné, když příště střílet v blízkosti psů nebudeš; ačkoliv "blízkost" v tomto případě znamená tak 1 km a méně, což určitě neohlídáš (nejlepší je nestřílet vůbec).

Co by se ale mohlo stát snadno: petardou polekaný pes uteče a vběhne pod auto, protože prostě panikaří a i poslušný pes v takovou chvíli na majitele reaguje velmi omezeně! Jediná šance v tu chvíli je psa dohnat, chytit a nějak znehybnit, což ovšem ...

Měné pravděpodobné, ale ne zcela vyloučené, je i to, že majitel nějak psa zvládne a "střelmistrovi" pak rozbije hubu.

romcadomca5454
hodnocení

Pes byl naprosto vpořádku.. neviváděl byl klidný.. Já bych nikdy u psu nic nestřílel sám mám psa vím co to je jenže já si toho psa nevšiml... a potom jsem si všiml toho psa... tak jsem se majitelovi omluvil

hm*

Však jo, dobrý. Ptal ses, jestli by se mu něco nemohlo stát. Až na naprosté výjimky nejspíš přímo nic (leknutí za chvíli přejde), ale mohl by utéct a stalo by se mu pak.

romcadomca5454
hodnocení

A z toho leknutí nemohlo se mu třeba něco stat ze srdíčkem možná je to kravina já nevím menp něco takovýho.Nebo fakt jen to že by utekl například

hm*

Mohlo. Se stejnou pravděpodobností, jako že by se to stalo zrovna přítomnému člověku, tedy s malou pravděpodobností. Ale že uteče, je docela časté, zvlášť když to majitel nečeká a proto psa pevně nedrží.

Tomu tebou zmíněnému psovi se evidentně nestalo nic.

romcadomca5454
hodnocení

Asi ne.. normálně byl v klidu...

hodnocení

0x

Před pár lety jsem šla s naší paní pejskovou na procházku, a asi 100m od nás děcka pálily petardy. Ne jednu, ale několik za sebou. Přiznávám se, že kdyby se mi dostaly pod ruku, tak je snad seřežu, protože mi pejsková začala šíleně vyvádět. Děsně se petard dřív bála, teď už je to lepší.

Já bych byla děsně šťastná, kdyby ty ohňostroje a petardy šly všechny najednou o půlnoci. Víte, třeba tady na velkém sídlišti ve městě jednou petardy už od Mikuláše. Jednou za rok, dvakrát když počítám Silvestra, dobrá, oslavme to - ale aby se mi tady pes třásl strachem měsíc?! Je to opravdu zapotřebí?

Zakladateli, pejsek z jedné rány nic mít asi nebude, jen si uvědomte, že jste jedním z mnoha, co tohle dělají, a pejskaře to štve, protože zvířata tím trpí. Jsem ráda, že jste se k tomu postavil čelem a omluvil se, to také každý neumí. *palec*

romcadomca5454
hodnocení

Jenom jestli se mu nemuze něco stat když to nečekal.. Nikdy by mě to nenapadlo pejsek seděl za lavičkou neviděl jsem ho

hodnocení

0x

V blízkosti psa by mě teda nenapadlo střílet petardy. Jedna naše 7- létá fenka je na to přímo alergická na petardy, ohňostroje, střílení z pušky.

culdabulda1*
hodnocení

0x

i naše kočky v bytě při prvních petardách zalézají pod vanu a v podstatě nevylézají po celý večer. Jedině náš kocour Silvestra "slaví" - vyleze si na parapet a nadšeně čumí.

Ale mého bráchy pes na baráku musí být celý večer i přes noc doma v bytě - z petard je úplně hysterickej. Je mi těch zvířat na Silvestra moc líto.! a to nejenom psů, musí z toho blbnout i ptáci aj.

doplněno 23.12.14 21:33:

- já s tím celkem na Silvestra už počítám jako s nutným zlem, ale poněkud mne "rozhodí", když mi někdo na ulici odpálí petardu za zády, nebo i takřka pod nohama. Naštěstí mi celkem nevadí, když se leknu (trocha adrenalinu mi asi svědčí) - ale jsou lidi, které třeba může "klepnout pepka". To je pak asi opravdu blbá sranda.

Nejenom zvířata a ptáci. Mně to hrozně vadí. Připadá mi to stupidní a nelogické - proč vyrábět kravál? To je jako ta oslava? Už tak moderní doba produkuje spousty hluku, kterému nemůžeme uniknout, tak proč dobrovolně, ba nadšeně vytvářet další? Leda snad pro Vašeho kocoura, Marcelko... Pro mě teda ne.

hodnocení

0x

Tohle období je pro zvířata velice náročné. Nesmíš zapomínat, o kolik lepší sluch mají psi, než lidi. To znamená, že nejen ti, kteří jsou na dohled, ale i ti které nevidíš, ale oni slyší a jsou ve velké panice, v neuvěřitelném stresu. Myslím si, že je to dáno stavbou ucha každého psa. Prostě někteří velice bolestivě a s hrůzou vnímají každou ránu. Já mám veliké štěstí, protože se žádný z mých psů střelby nebál. Přesto jsem velice v postřehu, protože jednou u nás petarda vybuchla a nesly jsme to obě velice špatně. I já i psina. Ale co kamarádky a spousty lidí vypráví o strachu ze střelby, to opravdu psy a nejen psy, ale všechna zvířata lituji. I ty, která jsou v bytech, protože i ta velmi dobře petardy za zavřenými okny slyší a v panice vnímají.

Pro všecny, kteří se děsí Silvestra: dogsandcats.cz/... Poklikejte na celém serweru, jsou tam i jiné zklidňující připravky. S feromony.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]