Nejste přihlášen/a.
Ahoj, nevíte prosím ve které zemi na Vánoce rozdává dárky Jelínek Sika? Má to být nějaký severní stát, ale nemůžu stále nic najít!
Díky
Toho vašeho jelínka jsem nenašla ale hledám dál.
doplněno 16.12.14 20:04:Kromě již zmíněného koně Magi nadělují dárky dětem i jiná zvířátka – namátkou například velbloud patřící Třem králům (Sýrie), veliký krab (Polynésie) či koza krále Olafa (Norsko).
A ten váš jelínek stále nikde, prohledala jsem kde co, možná špatně ale ani jsem o tom nikdy neslyšela.
doplněno 16.12.14 21:46:Bene a netušíte kde? Podle legendy sáně táhne 9 sobů, dokonce jsem našla, (cit. internet) Na Novém Zélandě je Santa Clausovi poněkud horko, a tak je pro něj v domácnostech připraveno dobře vychlazené pivo. V Austrálii místo sobů, kteří by zdejší horko zřejmě nepřežili, táhne jeho saně osm bílých klokanů.
Kde jste na to narazila? O jelínkovi sika jsem nic nečetla, není nic ani v němčině, ani v angličtině, žádná zmínka.
Zkuste dovozovat třeba tady.. ebay.de/...
doplněno 16.12.14 21:24:Ještě snad Jelen Sika Dybowského..., ale je fakt, že vyhledávač nějakého vánočního siku nenachází, což je divné, ale zřejmě pravdivé, resp. pravděpodobné..
doplněno 16.12.14 22:21:Na závěr bych řekl, že to bude jen nějaký šum, mnoho parohatých zvířat zejména sobů, se vyskytuje ve vánočním rouše a zejména jsou používány názvy sob-jelen-sika a pod. pohromadě, neboť pisatel nevěděl, jaký správný název užít. Proto jsou tyto "mnohotvary"na internetu často zaznamenány u jednoho zvířete, jak volně tak v textech , tak i v i v prodejních zahraničních i domácích aukcích. Tak vznikla asi i tato otázka... Jiné vysvětlení se myslím nenabízí, ale třeba se mýlím...
Dobrý den, tento druh jelena by měl snad údajně táhnout sáně Santa Clause. Zdravím!
doplněno 16.12.14 21:54:lidus - máte pravdu (měl by to být sob) a má informace nebude správná. Zde jsou jejich častá jména: Dasher, Dancer, Prancer, Vixen, Comet, Cupid, Donner, Blitzen.
Zdravím! Všem hrozně moc děkuji za odpovědi. Ještě odkud to mám-byla jsem na výstavě vánočních betlémů, dekoací a podobných věcí a jedna vystavovatelka měla vystaveného jelena (soba? nevím ) z přírodních materiálů a okolo jako zajímavost zdobené papíry s názvy států a nadělovatelů v nich. No a byl tam i Stříbrný Jelínek Sika, ale nebyl tam stát. Jen že rozdává dárky na severu :? Takže opravdu netuším, zeptat se mě v tu chvíli nenapadlo. Respektive jsem si to chtěla ,,vygooglovat" ale nic jsem nenašla. Jelen jako takový má i druh Sika, to ano, ale přece tam nechodí obyčejní jeleni :D
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.