Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,pracuji brigádně v nonstop baru,asi předc měsícem se se mnou seznámil muž,a pak to začalo-neustále mě obtěžuje-stupnuje se to,a mám již toho akorát dost,několikrát jsem ho odmítla,že o něho nemám zájem apod,je mi nepříjemné-aby mě nazývakl Janičko,miláčku,povídal mi jaký mám zadek,co je na mě pěkné a stupnující oplzlosti,ted už si dovoluje na mě i makat,což mi opravdu vadí,nic takového si přece nemůže dovolit,mám ho plkné zuby,dnes se to opět opakovalo,mám zkažený den,může mi někdo pomoci?
V létě jsme se s partou vraceli z vandru. Cestou jsme se zastavili v jedné hospůdce. Potřebovali jsme na WC a chtěli si dát limču. U vedlejšího stolu seděla parta dělníků, kteří tam opravovali silnici. Objednali si něco ostřejšího. Servírka jim přinesla na takovém plechovém tácku frtany. Když se otočila a chtěla odejít, jeden z dělníků ji plácl přes zadek. Ona udělala prudkou otočku a tím prázdným táckem mu dal přes držku, až mu vytryskla červená. Aniž by něco řekla, hrdě odešla. A nebyla to nějaká udělaná ženská, ale takové tintítko. Chlap si jen utíral červenou a ostatní parta se řehtala.
Nevím, jestli ji obtěžoval již dříve, ale ona reagovala bleskově. Neříkám, abyste mlátila táckem, ale taková nečekaná facka by možná pomohla.
Pokud pracujete v pohostiství a nejedná se právě o vybranou klientelu, potom se to řeší několikero způsoby:
a) jsou typy žen, které to prostě neřeší a pokud to jen v rámci slušnosti trochu jde verbálně takříkajíc proplouvají, ohradí se a pinglují dál jakoby nic..
b) někdo je, jak se říká herdek baba a prostě na chlapa křikne, prostě umí si sjednat "pořádek". Tady zase pozor na majitele a ostatní hosty. Musí vše s Mírou.
c) dotěrné hosty obsluhuje mužský kolega
d) podnapilým se už neleje
e) podnik má ochranku a obtěžující host se prostě "vyvede" na čerstvý vzduch
nebo pozvi pár svých dobrých kamarádů. Ti se mu to pokusí nejdříve vysvětlit slovně a když nepochopí... Ale nejlepší pro Tebe bude, umět si s těmito hosty poradit sama. Nonstopbar má specifické zákazníky (teda některé, abych neurazila i ty slušné) a je třeba si proti nim najít svoji obranu. A věř tomu, že když ho slovně patřičně utřeš, tak od něj budeš mít pokoj.
Řekněte mu, že je chudák, že dobrovolně se s ním asi ženský nebaví, a tak obtěžuje ty, který mu nemůžou utéct, protože jsou v práci. A že ať drží pracky pryč. A klidně to na něj pěkně zvostra a nahlas křikněte před hosty. A zeptajte se ho, zdali porozuměl tomu, že má dát pracky pryč, nebo zda mu to bude vysvětlit někdo jinej a jinak (nemusíte specifikovat, zda kamarádi pěstí, či policie napomenutím - nic jiného s ním asi neudělaj..)
Na tuhle práci se nehodíte. V nonstop baru může pracovat pouze ženská, která si umí přirozeně zjednat repekt. To znamená, že musí umět určit jasné hranice. Dotkne se Vás? Tak se ho ihned dotkněte také - třeba mu dejte pořádnou facku. A s dovětkem, že pokud to zkusí ještě jednou, zavoláte policii, necháte ho odvézt na záchytku a podáte na něj trestní oznámení. Beztak je to vše na kamerách. No ale raději si najděte jinou brigádu, protože mám pocit, že jinak tu za chvíli budeme číst příspěvek "nějaký chlap mě pravidelně znásilňuje, co mám dělat"...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.