Nejste přihlášen/a.
Konecne jsem se odstehoval z panelaku do vlastniho baracku a tudiz jsem prisel o statut naproste socky. Protoze prave socky bydli v panelacich, bydleni pro luzu. Hodne lidi zijicich v panelaku rika, ze by nemenili, ale to neni pravda. NIKDO nemuze byt v panelaku uplne spokojeny, KAZDY by radeji sel do velkeho bytu v centru mesta nebo do baraku v pekne ctvrti, nez smrdet v kralikarne. Akorat ze si to nepriznaji, protoze sami sobe lzou a chteji si omluvit, ze ziji v nedustojnych krabicich.
Co myslite?
Na to má každý svůj názor. Spousta lidí dělá od rána do večera,pak jse jde do paneláku jen vyspat. No a na výkend vyrazí na svoji chatu nebo chalupu a odpočívá,relaxuje,pořádá mejdany ... No a vy se na baráku budete jen dřít.
Abyste nám pýchou neprask. Mně se v paneláku žije dobře a jako socka si nepřipadám. V centru Prahy jsem prožila dětství a mládí a jsem šťastná, že jsem z toho blázince vypadla. Tady je klid a všude plno zeleně, lesy a hlavně čistý (relativně) vzduch. Bydlení v domečku není procházka růžovým sadem. Průběžná údržba a co teprv za 10 - 15 let. Tak si to užijte, já vám nezávidím.
Co myslíte...myslím, že jste se nikam neodstěhoval a pokoušíte se o primitivní trolling. Vše má svá pro a proti. Kolega farmář a zároveň majitel velkého domu na venkově chodí do zaměstnání servaný jako pes, finančně sotva přežívá a to si většinu věcí dělá sám (dříví z lesa, například). Zato má klid. Já prakticky nemusím hnout prstem, peněz mám relativně dost, ale pro změnu se nevyspím, jedině se špunty v uších. KAŽDÝ by šel raději do velkého bytu v centru nebo do baráku v pěkné čtvrti...kdyby na to měl, jste chtěl říct. Hola, tady, hlásím se jako první, že mezi každé nepatřím. Naopak časem zamířím do menšího města, opět do paneláku. Co teď, co s tím?
V tom případě jsem jedenáctým z deseti. Peníze si ponechám a do baráku nepůjdu.
Myslím, že každé bydlení má své pro a proti a ano, může být, že bydlení v paneláku je ekonomicky nejvýhodnější. Vámi uváděný rozdíl mezi bytem v bytovém domě a v paneláku nějak nechápu: Že by beton znamenal nižší kvalitu bydlení?!
Jinak gratuluji, urazit jedním příspěvkem tolik lidí se jen tak někomu nepovede.
Přijde mi, že než o kvalitu bydlení Vám jde o společenskou prestiž. Na stejnou úroveň stavíte bydlení v centru a RD. Co do parametrů bydlení 2 naprosto odlišné záležitosti. Dle Vás člověk, který bydlí v opraveném paneláku, má pohodové sousedy a do centra 10 minut pěšky nebo 15 minut metrem je socka, zatímco borec z činžáku na Žižkově, kde se ve sklepě válejí smažky a stařenka z polorozpadlé samoty, která jede k doktorovi 3 hodiny a dvakrát přestupuje jsou společensky na vyšší úrovni?
Jo, bydlím v paneláku
a jo, na lepší bydlení nemám
a jo, na jednu stranu bych šel do baráku a rád.
Ale na jak dlouho? Za 10 maximálně 15 let budou děti chtít vyletět z hnízda. Co pak s barákem? Tak se radši snažím, abychom to bydlení v paneláku měli všichni lepší, hezčí, pohodlnější, příjemnější a levnější. Jsem socka? Po finanční stránce možná...
Nechtel jsem nikoho urazit, jenom jim chci rict, at si nenalhavaji, ze panelak je super a da se tam spokojene zit. Je potreba tvrde makat nebo neco zdedit a jit do baraku nebo dustojneho bytu. A beton znamena nizsi kvalitu bydleni, to je celkem zname, at uz jde o trvanlivost nebo prenos hluku.
Dobrý den.
Některém lidem se bydlení v domečku prostě nevymlatí, pracují, vydělávají, netráví přiliš času doma, žijí sami a o panelák se starat nemusí, opraví to za ně ostatní jen zaplatí za nájem a energetiku a víc se nestarají kdežto u domečku by museli vše opravovat a shánět sami.
Daniel.
Nicméně, pokud bych nějakým způsobem dosáhl životního stylu Martina Staszka, který jak známo vydělal v Las Vegas 75 milionů korun čistého a hraje poker většinou přes internet, tak tam připouštím, že bych do baráku šel. Pořídil bych si dům někde na okraji obce s výhledem na Hazmburk, kde to dostatečně znám a tamější krajina se mně líbí. Ale to není příliš pravděpodobná varianta mého budoucího osudu. Čili alespoň v těchto promilích s vámi souhlasím.
Myslím že jste ubožák nebo velký blbec.Pokud první,tak je mi Vás opravdu líto ,díky Vaší omezenosti.Pkd druhý -dejte bacha abyste nepadnul ještě níže než ty "socky"v panelácích!
A ty byty ve městě jsou asi v čem? Nevím ve který vesnici bydlíš, ale u nás máme ve městě jen paneláky, o Praze apod. ani nemluvě, tam na vily mají pouze skuteční boháči. Já za sebe jsem rád, že jsem z paneláku vypadnul, ale na druhou stranu znám spoustu lidí, kteří tam jsou spokojení a i když mají peníze na to aby si postavili barák, tak si radši opraví byt. Nevidím v tom nic špatného.
No je pravda, že v páneleku žije převážně chudší část obyvatelstva, to je holý fakt. Ale osobně bych nikdy nechtěl bydlet v satelitu. Jak říká Erazim Kohák - "králíkárny naplacato". Zato v nějakém vesnickém domku, který odpovídá kultuře krajině, v tom bych bydlet určitě chtěl a ano, jistým způsobem těmto lidem závidím.
Osobně se těším, až pomalu všechny paneláky zmizí z naší krajiny. Většina sídlišť působí ohavně a zcela narušily krajinný ráz. Každopádně chápu, že komunisti z Československa udělali tak chudou zemi, že jiná možnost než výstavba panelových šedobílých králíkáren, nebyla možná. Ale o to jim taky šlo, chtěli, aby lidé žili ve stejném hnusu a nemohli si závidět. Ti co jim pak šli na ruku, ti možná dostali lepší bydlení v lepších čtvrtích.
To že jsou pro chudší část obyvatel bych až tak nesouhlasil. On takovej byt v Praze nebo v Brně stojí víc, než dvojnásobnej barák v nějaké prdeli daleko od civilizace. Ale zase záleží kde.
Praha je ale specifikum. Navíc byt v paneláku v Praze nestojí více než barák v Praze. V Praze je jiná kupní síla než ve zbytku republiky, takže nelze srovnávat kotěhůlky s Prahou. V menších městech většinou platí, že v panelácích žije hlavně chudší dělnická část obyvatelstva, samozřejmě nemusí to tak být vždycky, některá sídliště jsou i docela příjemná a vyskytují se v lepších částech města, tomu ale pak odpovídá i cena.
No právě, já když se stěhoval, nevěděl jsem, jestli barák nebo byt. Proto jsem hledal obojí. Byt v Brně blízko přírody a s dobrou dostupností do centra-okolo 2,5 až 3 milionu. O 30 kilometrů barák, za 2 miliony. Autobus 4x denně. Proto jsem zvolil byt. Šalina jezdí po 4 minutách, obchody, školy a vše je blízko. Všude se dá dojít pěšky. A solidní barák v Brně, to abych si vzal půjčku na 5 milionu.
"mongole", to je špatná formulace "Panelak je pro socky".
Záleží jak jste starý a kolik toho zmůžete zastat nebo zorganizovat. Já mohu posuzovat obojí. Žila jsem, jak v paneláku, tak v RD. V mládí jsme měli byt v paneláku a při tom si přebudovali koupený RD, kousek od centra a při tom v zeleni a kousek od Prahy. Vysázeli stromy, vystavěli velkou garáž s terasou, vylepšili domek i zahradu. Nyní jsme v důchodu a čím dál více toužím mít byteček v paneláku. Ono je vše relativní. Věřím, že přijde čas, kdy i Vy si vzpomenete na byteček, pokud neskončíte v LDN ce a budete mít po ptákách. - pt
ještě otázka - kdyby se zbouraly všechny paneláky a jiné "krabice" a každý měl svůj "nesockovský baráček" - vešly by se všichni do naší malé republiky? - a zbyla by nám vůbec ještě nějaká příroda a nějaké lesy? - nebo by příroda existovala jen ve formě zahrádek, max. polí?
- a ještě, nevidím důvod, proč bych svoje peníze měla vrážet ausgerechnet do baráku, když existuje tolik jiných věcí, za které je mohu uspokojivě "rozfofrovat"?
Maj ve Švýcarsku panelová sídliště komunistického typu? Přitom je tam ještě větší hustota zalidnění a velká část země jsou hory a lesy. 10 miliónů lidí je velmi málo, Česko zase tak malé není. Aglomerace Tokia má třeba 40 miliónů obyvatel.
Rozhodně ale nejsem ani pro satelity na okrajích měst a vesnic. Nové obytné domy můžou být i příjemným bydlením pokud jsou citlivě zasazeny do krajiny, je u nich občanská vybavenost a příroda. Architektonicky jsou občas i pěkný, určitě hezčí než komunistické králíkárny.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.