Zákusky smrdí

Od: Datum: 16.11.14 00:07 odpovědí: 9 změna: 18.11.14 16:29

..Taky se vám zdá,že zákusky z Alberta ale i z normálních cukráren divně páchnou?:..jakoby byly zkažené,přitom chutnají "zdánlivě normálně (o tom jak jsou šizené na surovinách i gramáži ,ted hovořit nebudem))...nebo je skladují někde společně s masem...nebo nevím...ale tenhle smrad je cítit okamžitě jakmile rozbalím papír se zákusky...


Seznam odpovědí:
 
moment čekejte prosím, probíhá přenos dat...
Zobrazení struktury odpovědí v otázce
Skrytí struktury odpovědí v otázce
Zobrazení struktury odpovědí v otázce

 

Odpovědi na otázku:
Datum: 16.11.14 00:18

No ono právě to šizení na surovinách je většina problému. U většiny zákusků je základem tuk. Doma bychom je dělali z másla. Jenomže máslo je drahé a tak se tam dávají čím dál větší sra*ky. Už jsem viděl používat i tuk, který byl směsí rostlinných tuků a loje. Z nutričního hlediska to asi není nic proti ničemu, ale ta chuť! No a pak je teda potřeba tu chuť a vůni něčím nahonit. A jak jinak než chemicky. Pak se není co divit, že zákusky někdy voní a chutnají jak kdyby je vyráběli v chemičce...

Od: mil®
Datum: 16.11.14 08:59
avatar

Tuhle jsem dostal zákusek a myslel jsem že kousám a olizuju igelit. Je to všechno z ropy, přírodních surovin minimum.

Datum: 16.11.14 09:36
avatar

Kdysi mě jako malého kluka brávala moje babina vždy v neděli do cukrárny.

Bylo to ve Frýdlantu n. Ostravicí. Už když tam člověk vešel, tak mu to kroutilo

frňákem tak, žeby snad koupil všechno. Já si dával buď větrník, nebo řez Muzikál.

Bylo to z poctivých surovin, jelikož se žádné nahrážky nepoužívaly.

K tomu jsem si dal buď bílou kávu, nebo jahodový koktejl, který namixovali přímo

před vámi z plnotučného mlíka a jahod. Ve větrníku byl poctivý pudink a nahoře měl

děsně sladkou karamelovou polevu.

Nedávno jsem si na to vzpoměl, tak jsem si koupil v Penny jak Muzikál, tak větrník.

Donesl jsem to domů, udělal si kafíčko a s nostalgickou chutí jsem se pustil do "dobrůtek".

Už po čuchu mi to připadalo nějaké divné, jiné. Kousl jsem a rozšklebila se mi huba. Letělo to ven

s tím, že to snad sblajzne aspoň pes. Ten přiběhl, oňufal a nechal.

Netuším, jestli v tom hrály nějako roli vzpomínky na mé "sladké mládí", nebo jsou dnes zákusky

opravdu nepoživatelné... ale spíš to druhé.

Nejsem kdovíjakým konzumentem sladkého. V dospívání jsem v podstatě sladké přestal jíst úplně.

Nějaké buchtičky s krémem mne nechávají zcela chladným. Byl to jen pokus, který dopadl špatně.

Mám známou cukrářku a ta mi řekla "kdybys věděl co do toho dnes musíme ve firmě dávat, tak to nestrčíš do huby".

Přitom od ní kupuju její domácí cukroví (pro návštěvy) které je fantastické, jelikož ho dělá podle

poctivé staré receptůry doma. Sádlové koláčky, Linecké, Ořechové rohlíčky... Tak na tom o vánocích

občas "ujedu".

Apropo... zkusili jste někdy hodit ven zbytek Ramy v kelímku.? Nikdo to nežral, že.? Ani mravenci, ani ptáci, ani pes.

Proč se s tím snaží krmit lidi.? Ten sajrajt je asi fakt z ropy.

Dnes žereme "Amarouny". *blee*

Od: trtr
Datum: 16.11.14 10:03

Zdravím, můj děda byl vážený cukrář v našem městě a snažil se veškerý svůj um a vychytávky předat dále. Dnes dodává u nás ve městě do jednoho velkého obchodu jeho nástupce a to dokonce z části podle jeho receptů, ale je to otřesné. Jednak to asi nezvládá sám (musí tam vypomáhat jedna kolegyně také od dědy), aby to alespoň vypadalo. Je to smutné, ale velký podíl na tom má Evropská unie. Když bych vytáhl staré cukrářské normy, tak nic co je dnes na pultě by neprošlo. Norma připouštěla jakoukoliv náhradu pouze v případě, že byl na trhu nedostatek vhodné suroviny.

Datum: 16.11.14 10:30
avatar

Můj děda byl sice řezník, ale taky by si nedovolil narvat do párků, či salámů nějaký separát, nebo

soju. Lidi by to tenkrát přestali kupovat, jelikož by to neodpovídalo kvalitě, ani chuti.

Dnes se do všeho napere obrovské množství chemie a je to "košer"...

Problém tkví v tom, že se to fakt nedá jíst. Naše děti jsou už možná na tu chuť "nechuť" zvyklé.

Ovšem my, kteří si ještě pořád pamatujeme, jak chutnal opravdový zákusek a jak opravdový

poctivý párek, nebo nedej Bože špekáček.! Jsme buď ztraceni, nebo skutečně nesmíme kupovat tyto potraviny v Megařetězcích.

Nebo nám opravdu nezbude, než si jídlo dělat doma. Vykrmit pašíka a zasadit brambory. Mám takový pocit,

že se vracíme zpět.

Datum: 16.11.14 13:56

Dále od supemarketu dále, neb tě stihne průjem nenadále

Od: hups
Datum: 17.11.14 16:38

děcka..ámen..všichni pravdu díte:)

Datum: 17.11.14 19:02
avatar

No já takové zákusku nekupuji, neboť si to raději peču sama doma - dorty, rolády apod. Nevypadá to sice tak krásně a profesionálně, ale aspoň vím, z čeho je to upečené. A nešizené...

Od: ko
Datum: 18.11.14 16:29

přesně tak :) Naní nad domací zákusky.:)

 

 

 

Poslední otázky Poradny volná diskuze
Nejnavštěvovanější otázky v rubrice

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz

 
Copyright © 2004-2016 Poradna Poradte.cz. Všechna práva na poradně Poradte.cz vyhrazena.