Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Seženu klasické 60W žárovky?

Od: martinaa* odpovědí: 21 změna:

Pěkný den, dnes bych potřebovala zajet pro 60W žárovky, ale klasické. Táta ale starší, že už se nevyrábí, protože je EU zakázala, že se vyrábí jen halogenky, a já nechci vypadat v obchodě jako dement:)

Seženu nebo neseženu?

Děkuji:)

21 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ladaadal*
hodnocení

0x

Marti, za zeptání nic nedáš, mám dojem, že doprodávat se mohly. Ale jinak se to dnes shání pod názvem topné těleso nebo podobně. Vyrábějí se dál. Co by dělali teraristi a jiní šikulové, kteří potřebují právě víc to teplo než světlo. Ale počítej, že už nebudou za 12,-Kč jako dřív. Spíš za 120,-.

martinaa*
hodnocení

Právě, potřebuju do terárka a halogenky jsou mi k ničemu... tak to z práce vezmu přes elektro, minule na mě prodavač koukal jak magor, že chci klasické 25W, tak nevím, co udělá teď:)

Díky za odpověď:) Uvidíme, co ta cena.

hahanaj*
hodnocení

0x

Ano jistě ještě seženeš . U nás v elektře ještě mají 40W a 60W silnější ne ,lidé si kupují do zásoby.Tak snad budeš úspěšná.

doplněno 29.01.13 13:37:

rozhodně nestály tolik - a v Kauflandu jsem viděla za 15kč/1 ks

martinaa*
hodnocení

Díky:) Potěšila jste mě... také budu kupovat do zásoby. Snad to ale nebude 120,- za jedno, jak píše Ladaadal...

mowla*
hodnocení

0x

Seženeš - bez problému (aspoň tedy v obchodech, kam chodím já)...

Ale - ty halogeny taky nejsou špatné - zvenku klasická žárovková baňka, uvnitř ještě jedna, při stejné ´watáži´ svítí o něco líp (a naopak - používám 28 namísto 40)...

martinaa*
hodnocení

Nesetkala jsem se právě dvakrát s tím, že by je teraristé doporučovali, možná i kvůli ceně (kolik stojí halogenka, nevím), protože ve vlhčím terárku to docela často praská...

Jak myslíte "zvenčí klasická"? Já zahřívám a osvětluji terárium zevnitř*nevi*

ladaadal*

Tak já ty teraristy jen tak plácnul, kluk má pavouka a jinou žárovku než klasiku by mu tam nedal. Želvaři taky, tak těžko říct.

martinaa*
hodnocení

Právě, halogenky nejsou dvakrát oblíbené... nevím, jak je to s výhřevností kontra svítivost. Na klasiku nedám dopustit:) Copak máte za baboučka?:)

doplněno 29.01.13 16:54:

Clayman - vidíš, o mě nenapadlo:)

co halogenku namočit v nějaké lehké (krémové) barvě, aby tolik nesvítila? :)

Ale ta barva musí být žáruvzdorná

mowla*

Vypadá takto - kupzarovky.cz/... , pokud jde o "praskání", nemám negativní info (ale svítím s ní teprve cca rok). Vyhřívání terárka bys musela vyzkoušet - já teplotu (výhřevnost) té žárovky nekontroluju, jen usuzuju, že bude o něco nižší... A cena - no, zatím nechutná, běžná žárovka stojí ani ne třetinu, mně se je povedlo tak před tím rokem (a cosi) koupit v nějaké ´akci´ 2 + 2 za cca 60,- Kč (jestli se dobře pamatuju).

doplněno 29.01.13 13:57:

Ohledně terárka - no, asi jak které ´žvíže´, hady jsem vždycky hřál kabelem (zalíval jsem topný kabel do betonu - podle tvaru a velikosti terárka), pro některé ještěry či želvy bude tohle mít možná nevhodnou barvu světla - halogenka je ´bělejší´... No - kup jednu (nebo dvě-tři různých výkonů) a testni to...

;)

doplněno 29.01.13 13:58:

Jo - a pavouky - B. Smithi, jsem vždycky měl při pokojovce, max poblíž radiátoru.. :-D

doplněno 29.01.13 14:34:

Jo jo - smitky jsou hodňoučký, přítulný... :-D - jednou mi jedna utekla a hledal jsem ji na oranžovohnědočerném chlupatém koberci... *smich* Asi dvě hodiny... *smich* A pak jí ještě vymotat drápky z chlupů koberce... *smich*

martinaa*
hodnocení

Tak mně praskají převážně proto, že terárko hodně rosím a občas se žárövce nestihnu vyhnout... a také beru jakési, jsou hodně levné, možná proto nevydrží...

doplněno 29.01.13 14:27:

Jojo, to je mazlík, ale nemám odvahu si ho vzít domů:D

hodnocení

0x

podle toho co mas v terarku , existujou i extra zarovky do terarek /infra , s uvb zarenim/ tam je ale dost palka , jinak v elektru maji jeste doprodej , nebo u tamanu maji ty tepelne koule :)

martinaa*
hodnocení

Popravdě, pro běžně chované hady, což ti moji jsou, jsou speciální žárovky zbytečné. Navíc mnohdy jsou to jen drahé hračičky, které zdaleka neplní, co by měly...

hodnocení

0x

Běžně se už neprodávají. V prosinci před Vánoci je měli v Penny, byly v akci, za 8 Kč kus. měli ale jen šedesátky. Vzala jsem si jich 10, když je člověk celý život zvyklý...

Myslím si, že ještě dneska je budou někde doprodávat. Ale opravdu spíš v řetězcích, v prodejnách elektra už asi nepochodíte. Jaga.

hodnocení

0x

Vim o jednom obchode v Praze, kde je stale maji hojne skladem a bezne vystavene. 60, 80, 100W i silnejsi.

Tusim ale, ze z Prahy nejses, ze? Pokud budes chtit, napisu Ti vnitrni postou, kde to je.

doplněno 29.01.13 14:44:

Samozrejme za beznou cenu zarovek 8-12Kc/kus. Zadna predrazena topna telesa a pod...

hodnocení

0x

V kamenných prodejnách to už bývá problém, protože v zemích EU už se opravdu nesmějí vyrábět.

Ovšem na E-shopech jdou sehnat v pohodě, za přijatelný peníz. Poláci je vyrábějí jak na běžícím páse, ovšem oficiálně jako tepelný zdroj, ne jako zdroj světla :)

Minstrel: Nemáte pravdu. Není zákaz výroby žárovek jako takových. Ale žárovek pro domácnost, viz např zde

ovczaak*
hodnocení

0x

Bývají na aukru a nedávno jsem kupoval v elektru,byly označeny jako "žárovky do technických provozů",cena kolem dvacky

martinaa*
hodnocení

0x

Pěkný den, díky všem za příspěvky. 60W klasické jsem sehnala v elektru bez potíží a ani jsem nevypadala jako blbec:) A že jich tam měli!

Hádě už se vyhřívá*slunce*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]