Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
pravidelně vsázím Sportku a po dvou letech se na mě usmálo štěstí a vyhrál jsem 420 tisíc. Nemám však žádné dluhy a ani rodinu, proto mě zajímá, jak byste s těmi pěnězi naložili vy. Nechci je jen tak utratit. Žiji ve vlastním, hypotéku nesplácím, auto mám.
Je mi 23 let. Mockrát díky
Já bych poslala aspoň 1/4 útulku Kralupy, protože jsou naprosto super a moc se snaží, ale mne neberte vážně, dělám tam dobrovolníka a moc jim fandím. 50 000 bych poslala na záchranu sumaterského pralesa organizaci Prales dětem.
Zbytek bych použila na pěknou dovolenou na Mauritiu, kde se mi moc líbilo. Hotel Lux Grand Gaube to jistí. Hezky si to užijte, je to velké štěstí a hlavně to zas neprosázejte, to by byla největší blbost.
Dobrý den,
gratuluju ke štěstí Jestli chcete nechat peníze úročit, kuste podílové fondy, například ČP invest nebo i jiné, Můžete vložit větší částku nebo tu částku rozdělit do několika měsíčních plateb, záleží na vás, jinak nechat je ležet jen tak na účtu to určitě není dobrý nápad. Rozhodně část bych investoval do sebe udělal si trochu radost, ale neutratit všechno
Ještě doplním, peníze z podílových fondů mlžete kdykoli použít, není tam žádná lhůta, akorát pokud peníze vyberete dřív než za 3 roky zaplatíte daň z výnosů, pokud to tam necháte déle nic neplatíte
Polovinu vložte na stavební spoření a za 6 let máte zúročeno, alespoň zisk pokryje inflaci. Spořit dál nemusíte. Nyní je nejlepší Modrá pyramida. Založením on-line spoření ušetříte na poplatcích. Vlastní rodinu nemáte, ale nemáte ještě rodiče? Část bych jim věnovala neboť oni do vás také museli investovat než jste dosáhl samostatnosti. Zbylo by 100tis, 50 bych procestovala a padesát nechala na přilepšenou.
Na stavebko nic nedavejte.za 6let bude chtit treba auto a na to ty penize pouzit nemuzete a jeste jim date penize aby je za vas mohli rozmnozovat a vydelavat.N..rat
Z rodiny nemám bohužel už nikoho, jen vzdálené příbuzné.
Uvažoval jsem spíš o nějakém aktivním "zúročení" - třeba podnikání? Moc těm finančním institucím v dnešní době nevěřím... může se stát cokoliv
Tak podnikání bych do souvislosti s Vaší výhrou nedávala , podnikání vyžaduje především nápad ( v čem podníkat) a pak znalosti z toho vybraného oboru, činnosti. Jinak to je pouze krok do prázdna a s 90% zárukou nejen ztráty vloženého kapitálu, ale s velkou pravděpodobností i dluhů na krku. Tak to bych Vám ani trochu nepřála. Ale co není, může být, zajímejte se, čtěte a jednou se možná do podnikání pustíte. Jen musíte mít aspoň základní představu a znalosti, v čem podnikat. Ale třeba už všechno máte pohromadě, jen my to tady nevíme
.
Je vám 23 let a máte všechno, hmm šťastný to člověče a ještě jste vyhrál když to vůbec nepotřebujete (nevím proč vám to nevěřím). Pokud nějaké peníze máte, uložte je, jistě příjde čas kdy budete chtít založit rodinu, pak se budou hodit. Rozhodně bych peníze nerozfrcala tak, že bych dala něco na nějaký zvířecí útulek (mimochodem ten Kralupský už mi leze krkem a vnímám to jako reklamu), když už bych mermomocí chtěla ze 420 00 (mezi námi to nejsou žádné velké peníze) něco věnovat na charitu máte na výběr např. spoustu dětských domovů, postižených, seniorů...
Hledat, kde se to zhodnotí (bez rizika!), ono je to poměrně málo, třeba nějakou nemovitost a pronajat, garáž? Stavební nic moc, též fondy, problééém. Něco koupit levněji a prodat dráže. Za komunistů spekulace, dnes podnikání.
To není vůbec špatný nápad to s tím pronájmem... mám 800 tisíc uschováno, kdybych k tomu přidal peníze z výhry, možná by se s tím už dalo něco udělat. Děkuju za tip!
Gratulace, jste šťastný člověk, nejdříve je uložte na běžný účet do rozumné banky a pročtěte pár serverů o financích, abyste získal základní informace, stejně bude trvat nějakou dobu, než je vstřebáte. Pak byste mohl asi polovinu částky investovat, zatím do podílového fondu, a vzhledem k Vašemu mládí byste měl také investovat do sebe, a to do vzdělání, sportu, cestování, do něčeho, co rozvine Vaši osobnost. Jestli je to málo nebo hodně peněz, to je relativní, záleží, jak je dovedete využít. Někomu je málo všechno, někdo z mála dokáže hodně, to záleží na každém, ať Vás štěstí neopustí .
Pokud se nejedná o fake a opravdu chcete nějak poradit... zamyslete se nad svou budoucností ... tj.:
Budu mít rodinu? Budu bydlet u rodičů nebo ve svém- musím koupit dům/byt? Mám zajištěnou budoucnost - práci, zdraví...?
Na Vašem místě bych investoval na krátkodobý vklad - tj. stavební spoření s vkladem třeba 300tis - to se v budoucím nákupu domu neztratí a vybrat můžete v podstatě kdykoliv...
No a jelikož jste mladý, můžete si za nějaké penízky udělat malou oslavu, udělat pár lidem radost... Na fondy bych nedal korunu - vždy přímá pomoc... !
V prní řadě gratuluju a v druhé řadě mě překvapuju, že máte ve 23 letech rozum a peníze nechcete utratit. V současné době mi to přijde jako dost ojedinělé. Ve vašem případě bych se obrátila na několik finančních nebo investičních poradců a od každého bych si nechala vypracovat investiční plán. Podle toho, bych se rozhodovala dál. Pokud neřešíte bydlení a žádné dluhy, tak byste peníze nějakou dobu nemusel potřebovat a mohl byste je díky investicím dobře zhodnotit. Jen je lepší peníze rozdělit do více investic, nedávat všechno pouze do jednoho, Takže to různě rozložit do dluhopisů, cenných papírů, akcií, podílových fondů nebo třeba investovat do zlata. A já osobně bych si třeba 50 tisíc nechala a vyrazila bych na nějakou hezkou dovču nebo si něco koupila, abych si ty peníze i nějak užila rovnou
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.