Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Pes jako jídlo-proč ne?

Od: zrout odpovědí: 32 změna:

Zdravím,co je špatné na tom sníst psa?Vždyt kráva je taky zvíře a jíte jí,akorát krává není roztomilá tak jí sním ale pes je roztomilí toho nesním?Velice inteligentní.Chápu to ještě u vegetariánu ale u těch co jí ostatní zvířata?

32 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jonny*
hodnocení

0x

Pokud máš psa jako domácího mazlíčka a má jméno tak ho jíst nebudeš pokud ho máš na maso tak je to jiná ale nevím jak na to nahlíží naše zákony. tuším že v indii to tak mají rozdělené, že psa kterého mají za mazlíčka tak na nej nedají dopustit ;) jiný kraj jiný mrav jinde zas nejí krávy:))

hodnocení

0x

Souhlasím.

Psa bych vědomě nikdy nejedl, neb máme doma též mazlíčka, ale také bych nedokázal zabít koloucha, kozu, krávu, byť tato zvířata konzumuji. Jde jen o morální zábrany, snad tradici. V době války či hladomoru jdou však veškeré zábrany stranou. V konzumaci psího masa nevidím problém.

Přesně tak, já souhlasím s každým slovem. V dětství jsem taky jedla psa, nevědomky - byl mi nabídnut jako skopové. Od té doby nemám skopové ráda :) . Trávila jsem hodně času u babičky na venkově, kde bylo malé hospodářství - kráva, koza, husy, slepice, králíci... prostě klasika. Králíků bylo v králíkárně na devadesát - všechno bylo určeno pro konzumaci - rodinou, známými i na prodej. Malé králíčky jsme si pojmenovávali, hladili je, chovali - ale jak vyrostli a byl jejich čas, byli na pekáči a nikdo se nad tím nepozastavoval. Prostě to k tomu bylo určeno. Dnes je mi tak trochu divné, když vidím králíky jako domácí mazlíčky - jedl by ten chovatel králičí maso třeba z obchodu? Ale když má někdo jak domácího mazlíka třeba i prase (u nás dokonce mají takové malé černé v bytě na sídlišti a chodí s ním po městě na procházky)... Nevím, jestli oni třeba jedí vepřové... :) .

krajira*

A to vám nedochází, že domácí mazlíčci jsou vyšlechtěni na chov a ne jezení (chov jako takový ne na maso!) králíci které chováme doma jsou zakrslý, z kterého by se nenajedlo ani 2 leté dítě, protože na něm nic není za to králík obyčejný je už jiná věc která se jormálně konzumuje! Takže řešení: Psa si jez, pokud není domácí (což se ti hledat bude těžko protože je to uzákoněné že zvířata jako mazlíčky se konzumovat nesmí, ale pokud by si našel psa který takov není asi nenajdeš :DD)

Teda, docela mně překvapila vaše reakce, ale vám zase asi nedochází, že v třeba útulcích jsou také zvířátka, která podle vašich slov "nejsou vyšlechtěná pro chov". Odvedu si odtud třeba štěňátko, které bylo nalezené třeba uvázané v lese, nebo kotě z popelnice a budu ho mít jako mazlíčka. A tam nejsou umísťování jen psi a kočky, ale zvířata obecně v ohrožení. Pokud si nějaké odtud odvedu, samozřejmě ho nebudu chtít k jídlu, to je bez debat. A vůbec, co to vlastně "mazlíček" je? Psala jsem, že jsme měli v králíkárně králíčky, jež jsme hladili s nimiž jsme se v podstatě mazlili. Byli to "mazlíčci", které jsme pak zkonzumovali? Byli to podle vás jen "obyčejní králíci"? Prostě byli to králíci! *cert* To ovšem neznamená, že bych psa vědomě snědla. To opravdu ne. Ještě bych se ráda dozvěděla, kdeže je uzákoněno, která zvířátka se považují za "mazlíčky", a tudíž se nesmějí konzumovat. Jsou tam i ta prasátka, králíčci a pod? Pokud ano, pak by se většina naší populace chovala protizákoně... Myslím si, že ten problém je úplně jinde.

Zmatenko-řekl bych ,že ten problém má každý sám ve svém mozku!Nebo tím útulkem chete naznačit že jsou v takových útulcích i děti,v "dětských domovech"?

Osobně jsem psa jedl,pkd bych dostal sním,svého psa bych za NORMÁLNÍCH okolností nesnědl,i B.Němcová píše v bBabičce že se jedl nejen prasce či králíci ...ale i jiná zvířátka!

No Diesle, máte mně na svědomí - při čtení vašeho příspěvku jsem málem utrpěla šok! :) Jak si můžete myslet, že já si myslím... Tolik fantazie ani morbidnosti ve mně není *stop* . Ale jinak máte pravdu že to je problém každého jedince a jeho mozku.

humbucker*
hodnocení

0x

Ahoj. Ano, sežrat svého domácího mazlíčka, téměř člena rodiny je nechutné a neomluvitelné. Ale, zbaštit úplně cizí neznámé psisko, to je jiná kategorie. To jeden agronom-myslivec, takhle někde na polích, ulovil velkého psa. Baštili jsme ho v kovárně týden. Měl jsem to štěstí ,že jsem zrovna tento týden měl praxi v dílně. Jak začala pečínka vonět ze vrat, tak se chlapi z polí, začali stahovat kůli různým smyšleným nutným opravám svých strojů. To se mohl mechouš vzteknout a řádil jak černá ruka, aby je od kovárny odehnal. Nějaký názor na to?

doplněno 10.11.14 22:30:

Filipe, nedokážu ji popsat. Už od roku 1982 jsem žádného pesana nechutnal. Pečený maso bylo dobrý, jako guláš taky a sekaná mě tenkrát nijak nenadchla. Přidám: Nutrie- lepší fajnové králičí, pštros- lepší jak telecí a pštros zase horší hovězí. Pečené vepřové- boží mňamka. Hlavně to ,,točené,, .

filip17*

jen tak ze zvědavosti, jak chutná? dá se k něčemu přiřovnat?

doplněno 10.11.14 22:32:

Díky za odpoveď ;)

petr02
hodnocení

0x

Je to o tom, jak nastavené hranice má dotyčná kultura. Jiné hranice jsou v Evropě, jiné v Asii, jiné v Africe. Člověk není dokonalý tvor, jeho život se skládá z různých schémat, vzorců, zásad, zvyklostí a dle nich jedná. Pokud panuje všeobecný konsenzus, že psi a kočky se nejí, většina lidí to dodržuje a ani by psa sníst nedokázali, protože na to nejsou zvyklí a psa vnímaj jako společníka a mazlíčka, ne jako potravu. U králíků je to tak půl na půl. Já chápu, že se vám nezdá, proč tohle jíme a tohle ne, když je to zvíře jako zvíře, ale asi vás zklamu, člověk je prostě takovej. Vy tenhle princip zcela určitě používáte u jiných věcí, aniž byste si to uvědomoval.

hodnocení

0x

Když je kulturně podáno ... Bobika -

;)

bambula*
hodnocení

0x

Znal jsem jednoho rákosníka, který vykupoval pouliční směs do 100 korun českých, možná i v některém jejich kutlochu lze si dobře pošmáknout

hodnocení

0x

Pes byl uvedeny jako jatecni zvire i u nas jeste za prvni republiky. Od te doby se lecos zmenilo, ale psi se evidentne chovali na maso i u nas.

lidus*
hodnocení

0x

Ale no tak, pes je kamarád a prase je na jídlo, ovšem pokud je pro někoho prase kamarád chápu, že by ho nejedl a snědl psa. Pokud by byl hladomor a umíraly mi vnučky hlady, bez mrknutí oka bych vařila i toho "kamaráda". Chcete- li vědět jaké je pečené psí maso se zelím a knedlíkem, vězte, že velmi dobré a zcela jistě nepoznáte z čeho to je a nebudete štěkat.

doplněno 11.11.14 14:06:

Zavináč, pochybuji, že byste raděj nechala zemřít svoje děti hlady a nebo jim místo psa uvařila kousek vlastního stehna.

...jsou lidi,kteří sežerou i toho pejska,,,s takovým člověkem pohrdám i kybych měla velký hlad.Ani v krajním případě.Takový člověk nemá cit.Můj názor

martinaa*

Ono se to dobře mluví od plného stolu. Nedávno byl ve zprávách chlápek, co se kdesi na tři měsíce ztratil a málem umřel hlady a žízní. Někteří namítali, že mohl jíst kořínky atd atd, ale opět to jsou lidi, co mají v další místnosti ledničku, takže si houby umí představit, jaké to je. Jen a pouze díky tomu, že snědl psa, dokázal přežít tak dlouho, aby ho našli a zachránili. Nebo by bylo lepší, kdyby se domů k manželce a dětem vrátil pes a pán přijel v rakvi?

Uruguayský ragbyový tým kdysi havaroval v Andách a přeživší měli na výběr buď umřít hlady, nebo jíst již mrtvé kamarády. Kruté, ale nikdo sám neví, co s ním udělá mnohadenní žízeň, hlad a strach, že zemře.

sebod*

zavinac. Věřte tomu, že kdyby na tom záležel Váš život, tak byste snědla nejen vlastního psa. Přesně jak psala Martina. Snědla byste i lidské maso. Asi toho moc nevíte o tom, jak se mění lidské psychika v extrémních podmínkách, že?

Nesnědla nikdy to by mne nedovolil a povaha

krajira*

přesně! Já bych taky nikdy nesnědla a to že ne jen psa, ale normálního domácího mazlíčka, jako domácí mazlíčky neberu prasata dle mě je to nehygienické a prostě prasata nemám ráda at si je ostatní lidoi chovají v bytě je to ale pro mně nechutné!

delfin
hodnocení

0x

Jíte z rozežranosti, nebo nemíti jiný druh potravy?

Jestli snítě hovězí a vepřové, není důvodd sníst jehně, tele, psa, kočku, krysu,nebo je?)) vše savci...člověčí maso+++

Delfín degustacions...vše je o povaze člověka, je to na Vás, tak pobavte vaše smyslné choutky, nebo...?))

Vaše saka mi poser pták

hop®
hodnocení

0x
Psa jsem jedl, věděl jsem, že je to pes. Jen jsem ho neviděl a nepohladil, bylo to annonymní maso.
Před lety kamarád někde "sehnal" asi 12 živých králíků. Neměl jsem problém je postupně zpracovat na potravinu Až na jednoho, Ferdu jsem si oblíbil a pak jsem ho věnoval kamarádce pro dcerku na hraní.
Vše je jen o psychice...

hodnocení

0x

Nic špatného na tom není! Zatím u nás v česku nevíme co je hlad ale až by přišla opravdu extra super krize, a nebylo by co jíst jak by si mnoho dnešních puritánů pochutnávalo i na dnes "nejdlých" zvířátcích! (třeba okapní králíci,pejsci ježci ...) Dokonce i takový vývar z vrány je prý několikrát výživněší než drůbeží!

gobelin
hodnocení

0x

Rozdíl mezi psem a prasetem je nulový a zákaz jíst psí maso v ČR je pouhé pokrytectví, tuším, že to prosadila nějaká ženská, jak jinak. Tím neříkám, že bych si ho dával každý den, pouze konstatuju, že se jedná o kulturní pokrytectví. Tak jako v Egyptě byla posvátná kočka a nedotknutelná, tady zase pes i kočka... V podstatě člověk je stále stejně hloupý, nehledě na právě běžící tisíciletí a stále musí stavět na piedestál něco, co tam nepatří. Prasátko může být a občas také je mazlíkem na vodítku, stejně jako pes.

k2

Az na to, ze zadny takovy zakaz v CR neplati...

Možná je to nepřímý zákaz. Jak totiž usmrtíte doma psa, aniž byste byl obviněn z týrání zvířat?

hodnocení

0x

Opisuji z knihy SAS Příručka jak přežít, kapitola Katastrofy - Doma - Jídlo:

...není možné krmit domácí mazlíčky a vy nesmíte být vybíraví. Je-li třeba vypít vodu z akvária, snězte nejprve ryby. ... Další potravou je kočka. Po upečení je téměř nerozpoznatelná od králíka. Zařaďte do svého jídelníčku morčata, křečky, králíky, andulky a papoušky. Není-li váš pes mimořádně dobrým lovcem, snězte ho také.

lidus*

Bimbam, prosím za manžela, název knihy, autor a kde ji koupím. Díky.

doplněno 12.11.14 18:31:

Díky, už je kniha doma 320Kč v knize, na internetu je levnější ale to by nemohl manžel hned číst, prvních 14 stran přečetl hned v šalině. Díky vám mám doma klídek a neotravuje co bychom mohli dělat.

Dala jsem si do vyhledávače a vyběhlo mnoho odkazů, pravděpodobně i mnoho cen (nová, antikvariáty...). Jeden z nich:

knihy.abz.cz/...

Já mám vydání z roku 1999. Ano, je to v mnoha ohledech zajímavá příručka.

Bimbam-proto se říká kočce okapní králík!

humbucker*
hodnocení

0x

Ahoj. Zase přidám malou příhodu. Jednou jsme přijeli na barák a tak se žena ptala venku sousedky. Kde máte Míšu? Že tady nelítá jako jindy? Ále, znáš to. Nebylo na maso, tak šel. Dodnes nevím, jestli ho fakt sežrali. Byl to člen rodiny.

Celé jsem to jenom četla, bez potřeby reagovat, protože to bylo jaksi ve formě pochopitelnosti. Ale to, co jste napsal nakonec Vy, Humbucker, to mne nadzvedlo ze židle. Protože v tom momentě se mi otevřela kudla v kapse. Nechce se mi sice uvěřit, že by byl někdo tak krutý a zabil svého psa, protože v tom týdnu neměl na kotlety peníze. A co tedy potom, co bude zabíjet příští týdny, když nebude mít na maso. Asi ty zbývající členy rodiny. Hezky jednoho po druhém...

Asi si dělala sousedka legraci. Teda já tomu chci věřit.

humbucker*

Ahoj Suzi. Pro mě to její vyjádření, ta forma, nebyla moc pochopitelná. Oni byli a jsou takoví zvláštní. Takoví trochu buranští. Kdo ví, kde je pravda. I když to tenktrát (asi před 20 lety) řekla tak zvláštně. Třeba ho jen dali pryč. Pak měli po letech dalšího, podobnýho. Porazilo ho, tuláka auto a ona se k němu přihlásila a ještě z toho měla potíže s úřady. Stálo ji to asi 1500 Kč. Baba z Berňáku se na ní hojila za poškozené auto. Pak toho hafana měli několik let a pěkně se k němu měli. Za jakých podmínek potom zmizel už nevím. Ona se i s ním odstěhovala dál a už jsme se moc nestýkali. Lidi, nežerte své čtvernohé členy svých rodin. Děkuji za ně. Ahoj.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]