Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Co je na Rolls-Roysu tak špatného?

Od: barbakan* odpovědí: 23 změna:

Že si ho kupuje málo lidí?

23 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

01.11.14 11:45
hodnocení

5x

Cena.

hodnocení

2x

rolls neni pro obycejne lidi , je prave delany pro bohate , kteri jsou neco vic a chcou to dokazovat. Takze asi proto si ho kupuje malo lidi :) a mladi bohati chcou zas ferrari , porsche , lambo , maserati atd... :)

layborr*
hodnocení

1x

Jestli má někdo 13- 15 mega tak si ho koupí , ale asi moc lidí na to nemá.

tipcars.com/...

Ojetý je i za 9 mega , to už jde

rexona*

Ojety je i za 500 000,-Kc, a jezdit bude, jen mu trochu potece hydraulika, takze koupit si ho muze kazdy vesnicky zebrak, kdyz proda domek.

hodnocení

1x

Jediný Rolls- Royce, který mě fascinuje už pouhým zvukem je Rolls-Royce Merlin. Stačí slyšet, ideálně naživo - posuďte sami :

martinhajek*
hodnocení

0x
Nechtěl bych ho ani zadarmo. Co s takovou krávou...
trtr

Zdravím, za cenu vozu můžete mít flotilu lepší vozidel a na každý den jiné.

5mihy

Nad takovýma "kecama" spodních 10mil obyvatel se vždy akorát usměju. Když na to nemám, tak to aspoň pomluvím a řeknu, že bych to nechtěl ani zadarmo.

No a co s tím. Třeba se v tom dá pohodlně cestovat. Když si najmeš řidiče, tak si můžeš pohodlně jezdit do hospody na pivo. Tyto auta jsou otázkou prestiže. Neříkám, že je to dobře či špatně. Někdo si na to potrpí, někomu je to jedno, v čem jezdí.

Kdo nemá miliardy a je naopak třeba ma podpoře, tak aby zvýšil svou prestiž na ubytovně, tak si koupí tepláky adidas.

No,já bych ho chtěl ,třeba takovej RR Silver Ghost neměl by chybu (odkaz na něj : auta5p.eu/... ) nebo Phantom II z roku 1930 nejsou krasavci? (odkaz : auta5p.eu/... ) a že jsou trošku větší? No a co,jsou lidi co si koupili ještě větší třeba tatru 813 8x8 tahač

doplněno 01.11.14 19:30:

Jo a víte o tom,že Rolsy mají stejný systém odpružení jako citroeni (např DS,BX,XM,Xantia, C5 a C6?)!

eulalie*
hodnocení

0x

No řekněme si to takto, letadlo beoing taky každému nestojí v hangáru, že. Takže asi tak. Rolls-Roys je jen pro určitou sortu lidí, určitě to není pro běžného našince s podprůměrným českým platem...

chizuru*
hodnocení

0x

Tohle není ani tak otázka auto-moto, jako spíš otázka priorit.
Jak bylo zmíněno, cena je pro spoustu lidí onou brzdou, ale na druhou stranu jsem na střední škole měla tři spolužáky, co byli jak se říká "za vodou", a to hodně.
Dva z nich si kupovali nejnovější a drahé věci- Jak oblečení, tak elektroniku a další. Oba nosili oblečení celkově v řádech desítek tisíc, jeden kupoval vždy nejnovější Samsung Galaxy, druhý zase iPhone, iPad apod., měli k tomu sluchátka za několik tisíc a tak dále.. Prostě peněz na vyhazování, ale..
Jeden jezdil ve Favoritu a druhý ve Felicii. Jednou na to padla řeč.. Oba řekli, že by si klidně mohli dovolit nějaké dražší auto, ale že to prostě není jejich priorita, že je pro ně automobil prostě jen něco co je dopraví z bodu A do bodu B.
Třetí byl jejich pravý opak.. Oblečení jako ze Second Handu, telefon asi deset let starý.. Do školy ale jezdil v novém luxusním Audi.
Je to prostě o tom, jaké má daný člověk priority.. Samozřejmě jsou tací, co musí dobře vypadat ve všech ohledech, ale těch je spousta.
Asi takhle bych to shrnula.. :)

doplněno 01.11.14 20:33:

k2: Snažila jsem se předat myšlenku. Mé spolužáky jsem si vzala prostě jen jako příklad. To hlavní je to, že někdo prostě nechce RR i když má miliardy, zatímco někdo si to může koupit i když na to sotva má a třeba si i půjčí.
Nejde ani tak o peníze, jako o vkus. Já bych takové auto nechtěla ani jako miliardářka- nejen že se mi nelíbí, tak také jakožto ekologicky smýšlející osoba bych nechtěla něco se spotřebou a výfukovými plyny tanku.. :)

k2

Vase spoluzaky neznam, jak moc jsou za vodou nevim, ale RR je stale sakra jiny level nez jakekoliv nove luxusni Audi...

k2

někdo si to může koupit i když na to sotva má a třeba si i půjčí
To je ale v pripade RR dost naivni myslenka, to neni fabia na leasing. Vase uvahy o spotrebe a ekologicnosti jsou pak tez znacne mimo, ale vyvracet Vam to nebudu, jako miliardarka si pak jezdete treba na kole...

hodnocení

0x

Špatného na něm není nic, ale každý na něj nemá peníze.

hujer123*
hodnocení

0x

Hned po roku 89 se vrátil kamarád z německa a přijel se pochlubit v RR Silver Shadow. ( teprve později se ukázalo, že mu ho svěřil šéf k prodeji). Pár dojmů, když mě ho nechal asi 50 km řídit. Byl to první vůz s automatem, který jsem řídil. Reakce na plyn nebyla nijak drastická, nicméně při podržení plynu zrychloval, že jem měl pocit, že bude zrychlovat až vzlétne. Okna v elektrice se dala ovládat jen od řidiče. Uvnitř jediný hluk byl vrzání kůže na sedačkách. Interiér jen kůže, dřevo, kov a sklo, nikde žádný plast. Dokonce i koberce z ovčí vlny. Spotřeba kolem dvaceti litrů na sto - traduje se, že kdybyste u pumpy nechali při tankování běžet motor, nikdy se vám nepodaří nádrž naplnit :).

trautn

"Traduje se, že kdybyste u pumpy nechali při tankování běžet motor, nikdy se vám nepodaří nádrž naplnit."

To co je za hovadinu?

daniel*
hodnocení

0x

Cena ... ta začíná u "nejlevnějších" modelů značky kolem 9 000 000 Kč ale vyšplhat se může daleko za 30 000 000 Korun, tady se může cenově měřit jen s Maybachem ten stojí 25 000 000 Kč. Ten kdo si koupí tohle auto ho v životě řídit nebude zpravidla sedí vzadu. Oproti nim "konkurenční" Mercedes-Benz S class který v nejvíšší výbavě stojí necelých 5 000 000 ale dá se pořídit i za 2 000 000 Kč, působí jen jako "chudý" příbuzný.

Jak tedy jde vidět za cenu nejméně vybaveného Rolls Royse můžu mít 2x MB S class v nejvyšší výbavě. nebo třeba velký dům.

ben®
hodnocení

0x

Dobrý den, je to auto, které by si asi neměl majitel řídit sám, aby se společensky neznemožnil.

Takže si ještě musí platit šoféra (jako to dělá např. pan Trávníček). Zdravím!

doplněno 02.11.14 10:44:

rollsroyceclub.cz/...

humbucker*
hodnocení

0x

Ahoj. Tak, špatná je asi ta otázka sama. Je to prostě RR a od toho se to všechno odvozuje. Je to i otázka priorit. Jsou to věci, které se odvozují podle chutí. To já, bych si nechal říct. Jen by mě vadilo, kdyby mi to musel řídit někdo jiný. Ale, ty éra od Promona, to bych si teda taky nechal líbit. Ty bych mohl. Můj sen je, vozit se ve Škoda 130 RS. Tím asi začnu.

doplněno 05.11.14 23:50:

To je neskutečné. Tahle hračka je nabízena v nejetém stavu za pouhých 600 000 Kč.

pavel41
hodnocení

0x

Tak asi si kupuje Rolls Royce málo lidí kvůli ceně, protože za méně peněz můžeš mít stejnou muziku, vezmi si třeba Dacii Logan v lepší výbavě.

k2

za méně peněz můžeš mít stejnou muziku, ... třeba Dacii Logan
Jo treba tu. Treba si to nekdy nejaky majitel RR precte, prozre a pochopi jaky je trouba, ze si koupil tak drahej kram a z hruzou si bude predstavovat, kolik za ty prachy mohl mit Loganu v plny palbe...

hop®
hodnocení

0x

Určitě hlavně kvalita vozu a dodací lhůty, potom nekvalitní vnitřní vybavení, o jízdních vlastnostech nemluvě.

Tenhle dotaz je na úrovni bývalého kolegy Michala Kolesy a patří třeba na server odpovedi, nikoli poradte, že, pane kolego z odpovedi-cz?

Nahlašuji dotaz, aby byl přesunut do rubriky Volná zábava...

barbakan*
hodnocení

Že bys se představil? Já se za svůj nick "nikde" nestydím, na rozdíl o tebe.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]