Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Co všeobecně nejvíce zajímá mladé lidi?

Od: eulalie* odpovědí: 9 změna:

Dobrý den. Otázka je cílená spíše na mladé ročníky (řekněme ve věku 15 až 26 let), no kdo odpovíte (smysluplně), budu ráda. Je to hudba, móda, život celebrit, příroda, sex? O čem si mladí lidé rádi přečtou v časopisech, novinách...

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Těch 26 nemám moc daleko, tak zavzpomínám. Mě zajímalo, jeslti je valenční syntax vhodná k implentaci na základních školách v širším měřítku a zda by mohla nahradit současný (analytický) přístup ke skladbě češtiny. Ale mám takový pocit, že jsem se svým zájmem byla dost na okraji. Kamarádka dokázala (a dokáže i dnes :-D) žvanit dvě hodiny o tom, co si její rodiče a známí koupili a kde byli. Mám ji ráda z jiných důvodů než společné zájmy :)

Z věku 20 - 26 si tak nějak obecně pamatuji velkou deziluzi z toho, jak vlastně funguje svět - hlavně politika, trh, trh práce a třeba i společnost a komunikace v ní. Jak se člověk dovídá, jak tyhle věci fungují... mívala jsem asi naivní představy.

doplněno 17.10.15 15:37:

Eulalie, a co když vzorek průměrného mladého člověka neexistuje? Dneska je tolik možností, že si myslím, že takový ten "klasický raný dvacátník" možná ani neexistuje - nebo aspoň není tak častý, jako dříve. Frosti (který mne mimochodem trochu děsí) možná bude představitelem nějakého širšího proudu, ale znám plno lidí, kteří to tak neprožívají a přece nejsou "okrajoví" jako já.

Hodně určitě poletí seriály, takový Big Bang nezná málokdo. A nějaká část tyhle seriály vůbec nemusí a vyhraňuje se proti nim. To jen tak z toho, co jsem zaznamenala mezi mlaďochy. Ale hlášky z nich jsou časté a když někdo řekne "Bazinga!", tak většina ví, o co jde.

doplněno 17.10.15 15:45:

Nee, to není o formulaci. Vím, co chcete říct (a dozvědět se). Jen zkouším předeslat k úvaze myšlenku, že takový průměr dneska bude těžší najít. Možností zájmů je tolik, že každý vzorek bude daleko různorodější než vzorek mládeže z dřívějších dob.

eulalie*
hodnocení

No právě, Naufrago. S takovým zájmem nesplňujete takový ten řadový průměrný vzorek mladého člověka. Něco podobného mám doma, moje mládě se taky zajímá o věci, o kterých průměrný mladý člověk nemá ani ponětí a ještě o tom dokáže vést dvouhodinovou přednášku... takže nemám to patřičné srovnání. Ale díky za odpověď. ;)

doplněno 17.10.15 15:41:

Naufrago, no průměr - jak jsem to měla lépe zformulovat? Většina?

frosti*
hodnocení

0x

Mě je 23. Já osobně se tedy zajímám nejvíce o hudbu (koncerty, CD, iTunes...). Život celebrit, co nosí, co mají o co se zajímají atd... Moc rád se od nich inspiruju v oblasti mody (a nejen já). Určitě jste si všimli, že posledních pár let mnoho mladých lidí nosí merch různých zpěváků, raperů... Ať už to jsou mikiny, snapbacky, trika. Tím dáváme najevo sympatie k různému typu hudby, ale hlavně k sympatiím daného umělce. Pak poslední dobou hodně letí youtubeři. Taky mám pár oblíbených. Točí videa, kde třeba mluví o modě, o různých značkách, o kosmetice, o eshopech atd... Už mnohokrát jsem díky nim objevil dost dobré věci. Každý youtuber má nějaké zaměření, někdo točí o videohrách, někdo zase o sportu a kulturistice a další třeba právě o takovém tom "lifestyle". Ale jinak asi co je úplně na špici pro dnešní mladé, tak to je elektronika. Mít co nejlepší mobil, tablet, sluchátka... Protože my už si nedokážeme představit, že bychom nebyli připojení 24 hodin v kuse na instagramu, FB, Twitteru a dalších sociálních sítích :D

mirekvoracek

No, milá eulalie, já vám tedy taky něco napíšu, abyste si nemyslela, že máte doma nějaké exoty. Každý jsme jiný, máme jiné zájmy, jiné priority, nelze to škatulkovat. Reaguji záměrně na příspěvek mého kolegy, který je jen o 2 roky starší než já- mně je 21, ale spoustu věcí vidím jinak, tak alespoň poznáte ten rozdíl...

Co se týče hudby, to se dá se říct, nesleduju vůbec, písničky, které se mi líbí, získávám spíš a hlavně z poslouchání v rádiu a potom si třeba najdu na internetu její název a podobně. Na koncerty nechodím, CD nekupuji.

Co se týče módy obecně, tu taky neřeším, hlavní je, abych se v tom daném oblečení cítil dobře a líbilo se mi to, nějaká móda mně nechává chladným, ani se neinspiruju od celebrit a podobně.

No, bulvár prakticky nečtu a ani si nic k tomu nekupuju, nejvýše si přečtu něco v časopise, když už ho máme doma a koupil ho někdo jiný, jinak mě opravdu nezajímá, že se třeba teď Borhyová rozešla s Hrdličkou, je mi to putna, je to jejich věc, jejich starost.

Co se týče elektroniky, nejnovější věc, kterou mám, je PC, ale zejména pro studijní účely. Sluchátka nepotřebuju, nejnovější mobil taky rozhodně nemám.

Internet využívám především k nějakému poznání, hledání informací, Facebook z principu odmítám, donedávna jsem nevěděl, co to vlastně je Instagram (tam se také z principu neangažuju). Pokud potřebuji komunikovat přes internet, využívám jiné možnosti. A nepotřebuji být připojen k internetu 24 hodin denně, rád si od něj odpočinu.

Jediné, s čím musím souhlasit s "kolegou" výše, je ten systém videí na youtube, to považuju za dobrou věc, taky mám od jednoho uživatele odběr, protože mám společný zájem jako on.

Co se týče mých zájmů konkrétně, mám tedy blíž k té přírodě, chovatelství, četbě knih a podobně a veřejné dění (podotýkám, že o politiku se detailně nezajímám, ale úplně mimo mě nejde) aj.

Jo a ještě jsem zapomněl televizi, tu prakticky nesleduju, jednak mám internet, a jednak prostě není čas, mé záliby jsou opravdu velmi pestré, takže nějaké seriály atd., to jde mimo mě.

solenza*

Tak to jsme dva. Naprosto souhlasím.

dylin
hodnocení

0x

Nejvíc mě zajímá trojjediný Bůh ... dělám pro lidi a rozmrzuje mě, jak se některá boží hovádka mezi námi dokáží dostat do neuvěřitelných průserů. A když toho mám naživo dost, tak chodím ještě na tenhle server, abych si o tom mohl ve volném čase číst.

Jsi uctívač nebo mythbuster?

klera*
hodnocení

0x

Mladí lidé si dnes hlavně (ve většině) v časopisech nečtou..."noviny"maximálně tak internetové zpravodajské servery. Nejvíc času asi tráví na facebooku a youtube (případně na twitteru, instagramu)...to by se dalo považovat za "zájmy"a k hrubý představě by mohly stačit žebříčky oblíbenosti (u Čechů)- 365tipu.wordpress.com/... youtuberi.tv/... Jenom u toho facebooku je to trochu pochybný...Co vím ze svého okolí, tak u těch mladších, okolo sedmnácti, je docela populární Superstar, známí youtubeři- tzn. videa z jejich života, hraní her, u holek tutoriály na péči o pleť, vlasy atd., dál jsou to populární zpěváci, skupiny...dostávají se ale i k informacím o uprchlících, Zemanovi atd. Každou chvilku se objeví na internetu nějaké virální video- třeba "hrníček", někdo z Výměny manželek nebo Prostřena a to pak koluje facebookem vždycky týden, dva. Velká část mladých lidí a to už platí pro celou tu věkovou skupinu se zajímá o počítačové hry...to je hlavně u kluků, u holek sice o dost míň, ale výjimky to dneska už asi nebudou. U o něco starších lidí už to bývá víc ta politika (aspoň v mým okolí to tak je...), řeší se teď hlavně uprchlíci a Zeman...(jak jinak, že).

Takhle zhruba bych to viděla. :) Ale zase, to, že jsou skoro všichni na facebooku, neznamená, že hodně z nich nemá svoje vedlejší vyhraněnější zájmy...to by docela stálo za průzkum :) .

doplněno 17.10.15 16:15:

Ještě pro doplnění- zapomněla jsem na seriály...dneska rozhodně nejpopulárnější- Game of Thrones. Snad známý i těm, kteří ho neviděli :D. Potom je to Teorie velkého třesku, Breaking Bad, The Walking Dead, Upíří deníky (dívčí záležitost), stále Simpsonovi a milion dalších. Potom jsou to filmy- teď celkem čerstvě Labyrint, Divergence, Hunger Games, Marvelovky a další...

Ještě dodám- těch lidí s vyhraněnějšími zájmy bude určitě víc než se zdá...u mě jsou to komiksy a další literatura, filosofie, sociologie, politika, umění...ale stejně se ve velkém účastním i toho mainstreamu...a myslím, že takových lidí určitě nebude málo ;) .

jumba
hodnocení

0x

Studuji, takže škola. Po škole honem na trénink a večer opět učení. V Praze nikam nechodím, neláká. V pátek přijedu domů, chvilku se nechám maminou hýčkat, poškádlím ségru a běžím za přítelkyni. Někdy o víkendu, když je práce, tak makám u známého. Jinak s přítelkyni pomáháme o sobotách skautíkům nebo jsme s partou v klubovně. Nedělní dopoledne trávím s rodinou, odpoledne s přítelkyni a večer odjíždím na privát. Na nic jiného zatím není čas.

Počítačové hry nehraji. Hudbu raději vážnější. Do divadla 1x-2x do roka. Kino u nás není a do města se mi nechce. Mám rád přírodu, vandry a jízdu na kole. Politika mne nezajímá. Pivo, alkohol nepiji. Jiné knížky, než učebnice nečtu, není čas. Televizi jsem již hodně dlouho nesledoval. Svoje zájmy dělím na školu, přítelkyni, sport, brigádu a prima partou u nás doma.

doplněno 17.10.15 18:39:

jen ještě doplním: v zimě lyžování, běžky, sjezdovky nebo jen s partou blbneme na sánkách. U nás je vždy nějaký sníh. Nebo jedeme s tatkou a bráchou do Alp na ledovec. Také bouldruji.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]