Nejste přihlášen/a.
Ahoj. Je mi 14. Neznáte nějakou delší básničku (přesněji na A5)? Z Kytice vybírat nemůžeme, protože jsme ji měli v minulém roce. Předem děkuji Dana
Karla Havlíčka Borovského jsem také měla ráda. Jeho řízný humor, adresovaný Bachovu absolutismu, jeho pravdivé epigramy.
Možná bych Ti doporučila některou báseň z knihy Maminka od Jaroslava Saiferta. Ale bojím se, aby to někomu v dnešní době, kdy často bují mezi lidmi neúcta, sváry, nepochopení mezi generacemi, rivalita, aby se to snad někomu nezdálo takové naivní, unaříkané, přehnaně sladké. Ale já si v této knize občas počtu ráda.
Pokud bys báseň nemusela recitovat přímo zpaměti, ale mohla jsi použít text vložený v deskách /umět to, ale občas se do toho podívat/, pak bych radila Františka Halase a jeho Já se tam vrátím. Ale naučit se toto vyznání z hlavy je velice obtížné. Pokud bys mohla mít desky k dispozici, jistě by se to líbilo.
Měla jsem možnosti sledovat pásmo obrázků z přírody tvrdé i poetické Vysočiny. Slovem doprovodil /právě tímto dílem/ Radovan Lukavský. Bylo to tak krásné, že si všichni přítomní potají otírali oči. Jaga.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.