Nejste přihlášen/a.
Ahoj. Dnes se hodně probírá v médiích to, že pan Martin Stropnický údajně poškodil naši Armádu ve včera odvysílaném dílu kriminálky. Taky si to myslíte, nebo to je jen taková povolební politikářská atrakce?
Udělal něco špatného herec co hrál ve filmu "Zítra vstanu a opařím se čajem" Hitlera? Zajisté řeknete,že ne,tak zrovna totéž p.Stropnický nic špatného neudělal! Jen dostal roli a zahrál ji.Roli,co někdo jiný napsal,někdo to zrežíroval. Navíc jádro tohoto seriálu je na skutečných příbězích!
Většinou se nejvíce ozývají Ti co o daném neví lautr nic!Proto ho kritizují !
Stropnický jen odříkal scénář, herec snad dobrý i když k mým oblíbencům nepatří. Říkávalo se "ševče, drž se svého kopita" snad to platí i dnes a tak o ministrování MS si myslím své.
Díl seriálu jsem viděla a na mnoha místech děje jsem si říkala, že z toho bude nějaká ostuda, že se to rozmázne. Jen jsem čekala, kterým směrem.
Podle mě je problém v tom, že před krátkým časem se s obrovskou pompou pohřbívali padlí vojáci a udělali se z nich velicí hrdinové. Jenže nějakou dobu předtím někdo napsal scénář, někdo ho schválil, někdo zaplatil natáčení. A pod seriálem je připsáno, že jednotlivé díly jsou podle skutečných událostí. Jistě nejsou podány doslovně a realisticky, ale divákovi je přesto předloženo sdělení, že někdy se na zahraniční misi něco podobného stalo. Drogy a možná vražda. Společnost oplakává padlé hrdiny, laskavé otce rodin, skvělé vojáky s vysokou morálkou... a seiál ukazuje část mise jako partu drsňáků s pochybnou morálkou. To samo o sobě je poněkud zvláštní a věřím, že lidé, co vidí svět černobíle, mohou být velmi zmatení, někteří rozčilení.
Fakt, že role nejvyššího kriminalisty dala ministru obrany do úst ona slova, je jen třešničkou na tomto zvláštním dortu. Pokud se chceme zlobit na někoho, kdo poškodil pověst naší armády, tak v první řadě ti ze "skutečných událostí". Pak možná dlouho nic, pak možná televize, která se nám z komerčních důvodů rozhodla tuto informaci takto sdělit. Kdyby se něco takového nestalo, těžko by to scénaistovi a režisérovi ve schvalovacích řízeních prošlo.
Celkem věřím tomu, že na podobných misích, kde jde o život a kam se dobrovolně jen tak někdo nevydá, se žije všelijak. Někdy jsou na vině nervy, jindy povaha, v neposlední míře i peníze.
Sice už je to pár let, co jsem byl na vojně, ale myslím, že všichni vojáci nejsou skvělí a vzorní, potkal jsem hafo "furťáků" co byli totální deb.lové a že se někteří z nich zapletli do různých kšeftů je celkem známé. Ta detektivka neukázala nic nového, ani nic, co bychom už dávno nevěděli. Pověst armády poškozují především její skutečné průsery - viz třeba ta zvláštní výběrová řízení - nikoli detektivka na Nově.
Navíc je televizní detektivka fikce, nikoli dokument z reálného prostředí. Scénář se psal před několika rokama, takže bych z toho rozhodně nedělal takový cirkus, jako někteří politici.
Jaké konkrétní věci řekl v nějakém seriálu?
To mi nevadí.
Ale že se práci ministra nevěnuje na plný úvazek a ještě si vedle toho chodí na vedlejšák dělat něco jiného, to mi tedy vadí. Respektive mi vadí, že takovéhle typy lidí lezou do politiky, a že jim to projde (v Česku to myslím není, ale v Německu - nebo alespoň v některých spolkových zemích - musíte mít při práci na plný úvazek souhlas zaměstnavatele s vedlejšákem, že vás to nebude omezovat při výkonu vaší hlavní práce, a brigádničení bez takového souhlasu je důvod k propuštění). Že se konkrétně MS nevěnuje práci ministra, to bude (bohužel) spíše prospěšné.
Nemyslím si, že práce na plný úvazek spočívá v tom, že člověk bude pracovat 12 hodin denně, 7 dní v týdnu. Každý, a to i ministr, má svůj volný čas a je jeho věcí jak jej stráví, Někteří jdou na fotbal, lyžují, hrají golf. A Stropnický dělá to, co má rád, věnuje se herectví. Určitě to není na úkor jeho práce, scény s ním se natáčejí o sobotách a nedělích.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.