Nejste přihlášen/a.
Dobrý den. Je mi 18 let a v poslední době přemýšlím nad jednou pro mne nepochopitelnou otázkou. Proč mladí (např. studenti SŠ a VŠ) nevstupují do mládežnických organizací politických stran nebo rovno přímo do "plnohodnotných" partají? Často se setkávám s názorem, že politici jen kradou, nic nejde změnit, 1 člověk nic nezmůže aj. To mně příjde docela smutné. Spousta mých vrstevníků nechodí ani volit a neorientuje se v politickém dění, jak se potom tedy něco může změnit? Díky za všechny názory, proč tomu tak je.
Naše dějiny říkají: Náš národ byl vždycky národem plebejců. Krátké období první republiky a teď po revoluci zdaleka nastačí, aby národ vyspěl a stal se národem vnitřně svobodných lidí. Když polovina národa bude tvrdit, že za bolševiků bylo líp, tak u této poloviny národa proces sebeosvobozování ještě ani nezačal. Bude to běh na moc dlouhou trať. Bude se muset začít s každodenní drobnou, ale vytrvalou prací v občanských združení. Angažovaní občané, to je noční můra všech mafiánský spolků a nepoctivých politiků...
Ještě nepochopili, jak se dá lehce přijít prachům, majetku, co dělají známosti, jaké jsou možnosti, co jim pak bude nabízeno... , všimni si, jaké účasti kde politici mají, k čemu se skrz známosti, možnosti informací dostanou.
Ale politik musí umět mluvit, lhát, orientovat se v zákonech, přesvědčit i o ptákovině, žere to čas a to neumí, nechce každý. Zkus to.
Protože normálnímu mladému člověku, který netouží po moci, korytu apod., je z politiky na blití. Chápu, že nechodí v volbám, a chápu i to, že se v tom bordelu tady neorientují. Jestli dát hlas jednomu lháři, anebo druhému zloději, to je docela fuk.
Mimochodem, znala jsem dva tři fajn sečtělé lidi, dnes jim je plus minus od pětadvaceti výš. Byli chytří, pohodoví, příjemní, oblíbení. Bohužel začali dělat do politiky a jsou z nich jednoduše řečeno kreténi.
A proč bych se o politiku měl zajímat? Mimochodem, je mi také 18. Několik let je vidět, že ať tam sedí kdokoliv, nic se nemění. Jsem politikou naprosto zhnusen, stejně jako můj starší bratr a rodiče. Uvedu příklad. Šel jsem volit stejně jako zbytek rodiny. Jak já, tak rodina a všichni moji známí volili jednu místní stranu, protože za ni kandidovali lidi, které známe a víme, že dokážou něco změnit. Umístili se na druhém místě. Na dalších místech byla ČSSD, ANO, ODS a Strana zelených. Tyto 4 strany se dohodly na koalici a naši místní stranu úplně odsunuly. Většina obyvatel je tím naprosto zhnusena, protože všechny tyto strany měly sotva přes 6%. Místní strana měla okolo 17%. Takže nám opět vládnou ty stejné strany, co minule. Nic se tu za celou dobu vládnutí nezlepšilo k lepšímu, právě naopak.
A vím jedno jistě-příště volit nejdu!Jak vidím, zvolili jsme si stranu, kterou ostaní strany stejně odsunuly, aby zůstaly u koryta. Zbytečná ztráta času.
Pokud je většina (skutečně většina) obyvatel zhnusena, má vaše místní strana našlápnuto mít v příštích volbách prostou většinu. Pouze musíte vytrvat a všichni přijít k volbám. Jak je to prosté, že? Obávám se ale, že velké části lidí buď taková situace vyhovuje nebo jsou to idioti či se jim jen nebude chtít k volbám a dopadne to jako v našem městě v letošních volbách. Titíž lidé, na které také "všichni" nadávali, budou zvoleni s velkou převahou.
bagas, zeptejte se těch ostatních, zdali jsou spokojeni. Zkrátka většina musí vládnout menšině. Pokud jste v menšině, musíte příště získat většinu. Nikoliv sdělit, je to sviňárna a nejít k volbám.
--------------
Spoustu lidí říká, že si politici nakradou, jiní říkají, že je vše již rozkradeno. proč má spoustu lidí dojem, že ten druhý krade?
Politika je o správě věcí veřejných - těch věcí které se dotýkají a ovlivňují nás všechny, celou společnost. Pokud se v politice , ve volbách, neangažujeme,npř.nezůčastnime se, tím dáváme prakticky pravomoc těm kteří se angažují - chodí volit, aby rozhodli i jménem těch z nás, kteří se neangažují. Volbou dávají pověření - pravomoce zvoleným, aby i našim jménem rozhodovali o věcech veřejných. V tom případě podle mně, poté nemáme ani právo kritizovat-být nespokjojení. Mně se rovněž nelíbí povolební vyjednávání - koalice, které v mnohém změní i volební výsledky. Jak to ale řešit? Možná tím, že by bylo povinností oznámit případné koalice ještě před volbami.
-miro
Celý článek je jen výplod počítačového nihilismu rozkladu.Hloupě dělaný popis usvědčuje autorství nefyzicky nepohyblivému individuu.Kde jsou potřebné směry s podrobnými popisy jak pohotově jednat dále?Nikde,ono se to samo mým plácnutím zlepší .Plácnutím se nastřádaná osobní fyzická zkaženost intimity pisatele vytratí jen ,proto ,že vleze zase mezi své intimní zkažence a počne s nimi dál společnou zkažeností degenerovat.Zkaženost čisté plody ,náměty nerodí.
Je to stejné ,jako kdyby v rámci EU plál plamenně oheň o zaměstnanosti obyvatel Evropy ,tím,že zaměstnanost Evropy dělají zaměstnavatelé,majitelé bohatství.Nedělají zaměstnanost jak správně praví ministryně práce Marxová.Nikdá zaměstnanost nedělali,protože jediným cílem majitelů bohatství jejich investic je v zaměstnanosti zaměstnanců ušetřit na zaměstnávání lidí co nejvíc ,,,jak v počtu zaměstnanců potřebných pro práci ,,,tak i zaměstnance otesat otrokářsky na všech jejich zaměstnaneckých potřebách včetně zdraví při práci,,,.
Proč je 1 ze sedmi kriminalistických otázek.Jednoduchá odpověď,ještě nestačili zestárnout.
doplněno 22.10.14 19:58:Až si je mikroorganizmy stačí rozebrat a tím zestárnou,tak půjdou volit mezi prvními.
doplněno 26.10.14 14:28:Je to ode mne ale taková až neslušná odpověď.Domnívám se,že mladí pozorují okolo sebe stále více nárust šílenství u těch,kteří nalezli do míst výnosných, aby svou samolibost mohli předvádět celému světu.Stále stejné dějinné anabáze,ne nepodobné Římanům. Iracionalita si dělá blázny stále.Mě v hlavě taková všední pitná voda.Voda co dává život nebo jej bere.Na internetu se dá zabrousit do i do výrob umělých hmot i certifikátů chemické kvality finálních materiálů.
Tak například ty stoupačky ,které má každý v bytě ,takové umělohmotné šedivé nic s vodoměrem, se z umělé hmoty dělá za přímého vstupu olověných pigmentů.Díky tomu mají pružnost ,kterou by ztratily a lámaly by se potrubí,praskaly by.Na dotaz u chemiků co se stane, až se ta olověná část ze stoupaček vyplaví do našich hrnců a šálků na kafe,tak prý jednoznačně POPRASKAJÍ.
V Římě z olověného potrubí obyvatelstvo nezešílelo také za den.hihihi hehehe.
Nic nového pod sluncem.A pak prý věda informace hýbou světem.Se světem něco hýbe ale rozum to opravdu není.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.