Nejste přihlášen/a.
Materiál je nějaký plast (PVC?), zakoupeno po roku cca 1990 (za úplně jiným účelem, takže toto vodítko ´padá´), vnější průměr kloboučku je 15 mm.
Napadá mne krytka něčeho s vývodem pro hadičku nebo vodič/káblík - ale upřímně, vůbec mne nenapadá krytka čeho.
Našel (su chlap ) jsem to na jehlici na pletení - jako ´zarážku´ na konci, proti padání oček (při příliš široké ´pletenině´, taky se dříve používaly třeba kousky špuntů) - a ne, já nepletu - leda semo-tamo některé hlavu...
Proto jsem se ptala v ž.rode,ochrana jehlice jinak se omlouvám,že jsem nerozlišila pohlaví nicku,sory
Hezký večer všem
A kde to bylo zakoupeno už asi nevíš, jestli třeba v nějakém specializovaném krámku (Mototechna, Kovomat, Narpa), mohlo by to napovědět...
Když to bylo zakoupeno v galanterii a vnější průměr je 15 mm, tak to může být koncovka na šňůru, kterou se stahuje dole bunda. Na konci šňůry je uzel, aby se nemohla vyvléknout z koncovky. Uzel je v "jamce" koncovky.
doplněno 12.02.13 22:28: Ještě pravděpodobně chybí víčko, které se zacvaklo do drážky. Tak a teď to víte.
Je to "jakoby gumový", ale taky jakoby plastový - ohebné, pružné, měkké, ale třeba na povrchu se nevytváří zvětralá vrstvička, jako na gumě, neotíra se to.
doplněno 13.02.13 10:53:Na omak je to hodně podobné současné izolaci el. kabelů,možná trošku měkčí.
Tak to nevím, napadlo mě, jestli to nemohlo být nějaké pipítko na flašku, ale to ty bylo gumový. Tohle jsem teda fakt nikdy neviděl. Ani u mámy při pletení.
Hele, Mowlo, jediný co mě napadá z galanterky, jsou takový ty konce na stahovací šňůry třeba od bund nebo tepláků, se to protáhne tím hrdlem, udělá se tam uzel a zašpuntuje se to víčkem, který prostě nemáš...
No - já si myslím, že do té galanterky se to dostalo nějakým ´fíglem´ (jak se zbavit neprodejných zásob něčeho z koupené průmyslové fabriky), že to není původní určení... Jak už jsem psal - "krytka něčeho s vývodem pro hadičku nebo vodič/káblík", kdyby to měl v průměru cca 9-10 mm, řekl bych, že by mohlo jít o krytku na sluchátka (špunty) - ale takhle leda pro ´osla´
Neee, tou trubičkou provlíknout šňůrku, tam udělat uzel a zašpuntovat víčkem (který nemáš), byl by to elegantní konec šňůrky třeba od tepláků nebo kraťasů...
Jasně - tomu rozumím - ale ten otvor pro provlečení šňůrky má cca 3 mm v průměru a hloubka kloboučku od drážky po ´konec´ je cca 1,5 mm. Takže víčko (aby skrylo uzel) by muselo být aspoň cca 10 mm vypouklé (při šňůrce 3 mm) - a to se mi prostě nezdá...
Jen ilustračně přidávám foto s uzlíkem na 3 mm reep šňůře...
Ježišmarjá, ja fakt nwm, je přemějšlím nahlas...
Tak třeba tenčí šňůrku...
A už mě nech bejt, du spinkat, kámo
Tak tys to fakt nepoznal? To je přeci stetoskop od soudruhů z NDR, proto je z plastu . Jen tam není membrána a hadičky :D
Hele novější model dělá Littmann dodnes
Nad kloboučkem nějaké přísavky (třeba pro elektrokardiograf) už jsem taky dumal - ale to mi tam zase chybí otvor na odsátí vzduchu balonkem... Na stetoskop to nevypadá, nedá se to pořádně chytit do ruky...
doplněno 14.02.13 00:43:..."nedá se to pořádně chytit"... - ledaže by soudruzi z eNDéeR opět udělali chybu.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.