Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Poznej ´klobouček´

Od: mowla* odpovědí: 26 změna:

Materiál je nějaký plast (PVC?), zakoupeno po roku cca 1990 (za úplně jiným účelem, takže toto vodítko ´padá´), vnější průměr kloboučku je 15 mm.

Napadá mne krytka něčeho s vývodem pro hadičku nebo vodič/káblík - ale upřímně, vůbec mne nenapadá krytka čeho.

;)

Poznej ´klobouček´

26 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ifkali*
hodnocení

0x

Hmmm,a kde jste to našla?

mowla*
hodnocení

Našel (su chlap ;) ) jsem to na jehlici na pletení - jako ´zarážku´ na konci, proti padání oček (při příliš široké ´pletenině´, taky se dříve používaly třeba kousky špuntů) - a ne, já nepletu - leda semo-tamo některé hlavu...

:-D

ifkali*

Proto jsem se ptala v ž.rode,ochrana jehlice:) jinak se omlouvám,že jsem nerozlišila pohlaví nicku,sory:)

Hezký večer všem

mowla*
hodnocení

Omluv netřeba - podle avataru vypadám jako pískle - což už dávno nejsem, podle nicku zase jako blbec - což, doufám, nejsem taky - jsem matoucí...

*smich*

hop®
hodnocení

0x

A kde to bylo zakoupeno už asi nevíš, jestli třeba v nějakém specializovaném krámku (Mototechna, Kovomat, Narpa), mohlo by to napovědět...

mowla*
hodnocení

Já to, Hope, nekupoval - ale, podrž se - prý v textilní galanterii...

*smich*

hop®

*sok*

Tak teď se přiznám, že mi došly kecy i fantazie... *nevi**plac*

mowla*
hodnocení

Mně to připomíná jakousi podivnou placatou ´fajfku´ na svíčku, ta drážka ve větším otvoru i pružnost materiálu dělají dojem, že původně to mělo být utěsněné (proti vodě?)...

albatros498022*
hodnocení

0x

Zatracená skleroza a ne a ne si vzpomenout...

ovczaak*
hodnocení

0x

Není to z držáku venkovního teploměru?

andrea1*
hodnocení

0x

Když to bylo zakoupeno v galanterii a vnější průměr je 15 mm, tak to může být koncovka na šňůru, kterou se stahuje dole bunda. Na konci šňůry je uzel, aby se nemohla vyvléknout z koncovky. Uzel je v "jamce" koncovky.

doplněno 12.02.13 22:28:

Ještě pravděpodobně chybí víčko, které se zacvaklo do drážky. Tak a teď to víte. *ee*

mowla*
hodnocení

To se mi nezdá:
- je to měkké
- příliš mělké na případný uzel
- ve větším otvoru je drážka - pro ukončení šňůry naprosto zbytečná
Ale možné je vše. ;)

hodnocení

0x

Mám pocit, že jsem to už někdy viděla a že to sloužilo k přemotávání nebo svíjení vlny. Aby se zkroucence a cumplochy, které se udělají svíjením a navíjením vlny nedostaly do klubka. Proto je tam ta dírka. Jedno nebo více vláken se tou dírkou provléklo a pak se to celé navíjelo. *jasne*

ladaadal*
hodnocení

0x

Mowlo, tak je to jakoby gumový?

mowla*
hodnocení

Je to "jakoby gumový", ale taky jakoby plastový - ohebné, pružné, měkké, ale třeba na povrchu se nevytváří zvětralá vrstvička, jako na gumě, neotíra se to.

doplněno 13.02.13 10:53:

Na omak je to hodně podobné současné izolaci el. kabelů,možná trošku měkčí.

ladaadal*

Tak to nevím, napadlo mě, jestli to nemohlo být nějaké pipítko na flašku, ale to ty bylo gumový. Tohle jsem teda fakt nikdy neviděl. Ani u mámy při pletení.

sanyo*

Je to pružný. tipuji nějakéj zapínací patent na něco...

hop®

Hele, Mowlo, jediný co mě napadá z galanterky, jsou takový ty konce na stahovací šňůry třeba od bund nebo tepláků, se to protáhne tím hrdlem, udělá se tam uzel a zašpuntuje se to víčkem, který prostě nemáš...

mowla*
hodnocení

No - já si myslím, že do té galanterky se to dostalo nějakým ´fíglem´ (jak se zbavit neprodejných zásob něčeho z koupené průmyslové fabriky), že to není původní určení... Jak už jsem psal - "krytka něčeho s vývodem pro hadičku nebo vodič/káblík", kdyby to měl v průměru cca 9-10 mm, řekl bych, že by mohlo jít o krytku na sluchátka (špunty) - ale takhle leda pro ´osla´ ;)

hop®

Neee, tou trubičkou provlíknout šňůrku, tam udělat uzel a zašpuntovat víčkem (který nemáš), byl by to elegantní konec šňůrky třeba od tepláků nebo kraťasů...

mowla*
hodnocení

Jasně - tomu rozumím - ale ten otvor pro provlečení šňůrky má cca 3 mm v průměru a hloubka kloboučku od drážky po ´konec´ je cca 1,5 mm. Takže víčko (aby skrylo uzel) by muselo být aspoň cca 10 mm vypouklé (při šňůrce 3 mm) - a to se mi prostě nezdá...

:-D

doplněno 14.02.13 00:20:

Jen ilustračně přidávám foto s uzlíkem na 3 mm reep šňůře...

Poznej ´klobouček´ #2
hop®

Ježišmarjá, ja fakt nwm, je přemějšlím nahlas...

Tak třeba tenčí šňůrku... :-P

A už mě nech bejt, du spinkat, kámo :)*placni*

zabu
hodnocení

0x

Já bych to tipnul na konzoli na záclony.

hop®

ZABU: s patnáctimilimetrovým kloboučkem? *bzum*

ar*
hodnocení

0x

Tak tys to fakt nepoznal? To je přeci stetoskop od soudruhů z NDR, proto je z plastu . Jen tam není membrána a hadičky :D

Hele novější model dělá Littmann dodnes *smich*

Poznej ´klobouček´ #3
mowla*
hodnocení

Nad kloboučkem nějaké přísavky (třeba pro elektrokardiograf) už jsem taky dumal - ale to mi tam zase chybí otvor na odsátí vzduchu balonkem... Na stetoskop to nevypadá, nedá se to pořádně chytit do ruky...

doplněno 14.02.13 00:43:

..."nedá se to pořádně chytit"... - ledaže by soudruzi z eNDéeR opět udělali chybu.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]