Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nesmyslné opakování jedné myšlenky

Od: trapeni odpovědí: 5 změna:

Zdravím,už tak půl roku mě trápí jeden problém a týká se neustálého opakování jedné myšlenky. V hlavě mě napadne nějaká myšlenka,kterou musím zopakovat. Pokud bych ji nezopakoval,měl bych pocit,že jsem ji nepochopil,že jsem hloupý. Někdy třeba přemýšlím celý den nad jednou myšlenkou,nic nemůžu dělat,jen pořád myslím na to samé,neustále myšlenku opakuji. Nedokážu ji potlačit,moc se trápím,jsem z toho neš´tastný,mám z toho deprese. Nevíte,prosím,někdo,co s tím mám dělat? Děkuji za všechny rady.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Nejsem odborník. Vypadá to na neurózu, kompulsivně-obsedantní poruchu. V televizi někdy dávají různé pořady. Neodbytné myšlenky/a, která se pořád vrací a nedokážete to rozumem ovlivnit. Zkuste nejprve psychologa či konzultaci s psychiatrem

doplněno 10.10.14 19:46:

tzv. nutkavé myšlenky

Souhlasím s jancaakem. Taky jsem to měla a občas mě to chytne, ale už vím, co je spouštěčem, protože jsem chodila na psychoterapii. Taky to souvisí se sebevědomím a výchovou. Já byla hodně přísně vychovávaná a udělat chybu nebo zapomenout zhasnout, uklidit nebo něco vypnout, se přísně trestalo. Dokonce mě otec mlátil hlavou o zeď za to, že jsem nedala hrnek do dřezu, že byl vedle. A to nebyl můj hrnek! Je to strašně let, ale zapomenout se na to nedá. Málem mě kvůli tomu zabil. Pokud máte doma cvoka, udělá ho snadno z vás...U mě je to myšlenka, která se vrací, jestli jsem vypla sporák nebo žehličku. Dnes to byl sporák. Ale raději ráno už nežehlím, abych celý den nemyslela na to, jestli je nebo není vypnutá.

eulalie*
hodnocení

0x

Dobrý den. Ta jedna myšlenka, na kterou musíte stále myslet, je jen jedna a pořád ta samá, nebo se jedná pokaždé o jinou myšlenku? Pokud vám činí toto takové potíže, že z toho máte až deprese a nemůžete nic dělat, bylo by vhodné navštívit odborného lékaře - psychiatra. Jde to i bez toho, abyste musel/a jít nejprve za obvodním lékařem. Psychiatr většinou nasadí léčbu léky, probere s vámi vaše problémy a také nastíní, jak se s takovými myšlenkami se poprat v budoucnosti.

trapeni
hodnocení

Jde pořád o tu samou myšlenku,přemýšlím nad někdy i 2 dny,nemůžu ji potllačit,pořád se mi vtírá. Jsem schopný přemýšlet hodiny o tom,že 15x11 je 165. Pořád se ujiš´tuji nad tím,jestli je to pravda,jestli jsem to vypočítal správně.

hodnocení

0x

Toto se mi stává, když mám horečku nebo když jsem hodně přetažená, někdy po hodně silném stresu. Mám mozek jako zaseklý gramofon. *sok* pokud nemám horečku, vím, že musím začít pracovat. Většinou popadnu kbelík a hadry a čistím okna. Žádné pomalé pohyby, ale pěkně svižně. Než to dodělám, je myšlenka pryč. Možná, že když si půjdeš zaběhat nebo něco fyzicky náročného uděláš, mozek se prokysličí, prokrví a bude se snažit koordinovat tělo a na myšlení zas až tak čas nebude mít. Vyzkoušej, uvidíš.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]