Dobrý den, už nějaký ten čas (budou to 3 roky) usiluji o jednu dívku. Nejdřív se mi jen líbila, ale jak jsem si s ní psal, tak jsem se do ní zamiloval. Asi rok a půl měla jednoho kluka, takže to bylo bez šance. Jenže před tím jsme si psali o vztazích ve třídě až došlo na nás, ona napsala toho kluka a mě a já ji. No ale ona si vybrala jeho, protože je hezčí. Nejdřív to bylo jen takový chození nechození, ale pak to byla láska. Za tu dobu jsme se stali nejlepší kámoši a říkali jsme si všechno, takže jsem věděl vše o tom jejich vztahu. Asi před 4 měsíci se rozešli a řekl jsem si, že přišla moje šance. Třeba na výletě jsme si leželi na ramenech apod. až to vypadalo, že jsme pár. Ale pak jsme se vrátili do školy a vrátilo se to ke starému: neprohodili jsme spolu téměř ani slovo a celkově jsme se, resp. ona přehlížela mě. Ale pak jsme si úplně v pohodě psali odpoledne na FB.No a teď byla na operaci nohy a zmeškala skoro měsíc školy, takže jsem ji pomáhal z učením, kopíroval zapisy a teď s ní dělám i úkoly (jen přes FB). Teď se se mnou baví i ve škole Chtěl bych tento vztah posunout dál, ale bojím se dvou věcí: Že mě odmítne a nebo kdybych s ní chodil a pak se rozešel, že bych přišel o nejlepší kámošku a opravdového přítele. Pozvat ji někam je nemožné, protože bude teď 4 měsíce o berlích. A kdyby už bychom byli někde osamotě, tak se obávám toho, že by nebylo o čem mluvit. Klidně jsme si psali i 8 hodin za den, ale teď na to není čas a navíc se hodně známe a témat pořád ubývá. Prosím poraďte, jak mám tento vztah posunout dál a jestli je to vzájemné. Děkuji předem )
Mně přijde divné, že když se hodně znáte a hodně si píšete, tak stejně témat ubývá. To by snad mělo přibývat, ne? Jako jednoznačnou odpověď pro vás nemám. Nejprve mi to přijde, že jste pro to děvče takový ten kamarád, co pro ni všechno udělá, a ona je si toho vědoma a také toho využívá. Učíte se s ní, kopírujete zápisy, co by si bez vás počala? Tak si na to zvykla. Asi jí dáváte hodně najevo zájem o ni. Někdy si toho ani holky neváží a raději randí s kluky, co sice zájem takový nevykazují, ale jsou hezčí. Ale jestli ji máte opravdu rád a milujete ji, tak by to děvčica měla vědět, i kdyby výsledkem bylo, že bude po kamarádství. Protože jinak vás to bude pořád štvát a nebude mít klid. A jak to posunout dál? Když chodí o berlích, tak ona vůbec nikam nechodí? Však jste psal, že chodí do školy, tak snad by se dobelhala i do nějaké blízké cukrárny či někam podobně, ne?
tero
Zápisy jen teď když chyběla, jinak sem tam jsem jí pomohl s ukolem (asi tak jednou do měsícem). Do školy i ze školy ji vozí rodiče. Už ani nechodí na obědy, prostě tu nohu nesmí zatěžovat. Ona ví, že jí mám hodně rád a nejspíš toho i využívá, ale nijak moc mi to nevadí No a témata ubývají, napsali jsme toho opravdu hodně (na fb je to kolem 57k zpráv, ale to číslo je zkreslené). Přemýšlím o tom dost často, obzvláště, když se stalo něco jako na tom výletě, kde jsme kromě noci byli téměř pořád spolu a vyhledávali automaticky chvíle o samotě.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.