Nejste přihlášen/a.
Ahoj
Zajímali by mě vaše názory na to, jakým způsobem vznikl život. Které hypotéze se nejvíce přiklánite a z jakého důvodu?
Díky za odpovědi.
Rozhodně je naprosto mylná hypotéza, že zde život nemohl vzniknout sám od sebe a že tedy sem byl dopraven mimozemskou civilizací.
Ani žádný bůh v tom nebude mít prsty.
S tím v principu souhlasím. Dopravení života sem mimozemšťany (či meteoritem) akorát oddaluje problém původu života. A bůh je taky nesmysl, přinejmenším jakkákoliv představa boha, kterou si lidé za ta tisíciletí vymysleli (křeštanský, židovský,islámský, Odin)
Názor na vznik života? Všichni jsme uhlík, v každém z nás je kousek vesmíru. No, vědou se dá ledacos vysvětlit. Viz např. počáteční singularita a Velký třesk. Tam ten život vznikl. Ale teď mě napadá... kdo ten Velký třesk vlastně způsobil? A co bylo před ním? Nic? A když není nic, jak může vzniknout něco? Je zajímavé bádat a číst si o vzniku vesmíru, potažmo pak tedy i života. Nebo na PC sledovat simulaci naší galaxie.
Eulalie, podle teorií kvantové fyziky může z ničeho vzniknou něco. Takže velký třesk nejspíš opravdu vznikl sám od sebe z ničeho.
V Bibli je pravda. Svět a všechno živé stvořil Bůh, který existuje od počátku. Jak by se podle Darwina mohl zrodit tak složitý lidský organismus z nějaké mořské buňky, a zdokonalit se z opice, která tu je stále a nějak se nevyvíjí...
Čím jste si tak jistý, že v Bibli je pravda? Proč ne třeba v Koránu či v jiných svatých textech?
A přečtěte si něco o evoluci, tam je vysvětlené, jak se může z jednoducých organismů vyvinou něco složitého. Je vidět, že o tom nic nevíte, podle toho, co píšte o opicích. Takový šimpanz se vyvíjel stejně jako my, není naším předkem. My se šimpanzy máme stejného předka, jehož někteří zástupci se někde izolovali a díky jiným podmínkám vyvinuly až v člověka.
Přesně tak jsem se zeptal katechety, když jsem kdysi dávno jako zabloudilý prvňáček vkročil do třídy s náboženskou výukou. Řekl na to. Děti nechte ho, on se neučil.
Dnes bych dodal, že takové otázky nemají odpověď. Nevíme nic. Nevíme, proč vypadáme zrovna tak, jak vypadáme, k čemu je veškerý život... Víme jen, že jednou tato planeta skončí, skončí i Slunce. Tak skončí i veškerý život. Náboženství nic nevysvětluje, jen podává jakési imaginace. Někdo se v tom vyžívá. Proti gustu žádný dišputát.
Já věřím ve 12 měsíčků..
a v lednu mám zamluveného melouna..
Jinak se říká, že ve vesmíru je spousta buněk, které jsou schopné přežít a osídlit planetu... Takže věřím, že je, bylo a bude ve vesmíru mnoho obyvatelných planet, jen je otázka, jestli se doba naší vyspělé civilizace shodne s těmi jejich... Miliony let jsme se vyvýjeli, pár let tu budem a pak zase zanikneme, jinde se mohli vyvynout před miliony lety, nebo po miliardě let po nás.. Tak se můžeme minout
Ivzez .. s tímto jste otravná.. :P
doplněno 26.09.14 16:51:Každý se někdy splete, nebo napíše hrubku, a hluboce se Vám omlouvám, že Vás to tak uráží..
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.