Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak louskáte lískové ořechy

Od: planeta® odpovědí: 10 změna:

Chtěla bych poradit s louskáním lískových ořechů, nemám takovou sílu a klasický louskáček na ořechy mi nevyhovuje,většinou se mi oříšek nepodaří vylousknout nebo oříšek rozdrtím.

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Tak snad uz jen malej sveracek na linku:)

ladinpraha*
hodnocení

0x

Prkénko, kladívko a praxe. Nebo tenhle louskáček .

doplněno 02.09.14 17:05:

Ládin mě předběhl.Ten louskáček si kupte,je skvělý ! A ta finta s paličkou na maso taky není špatná ;)

hodnocení

Prkénko a kladívko také používám, dokonce si oříšek přidržuji kolíčkem, abych si neublížila , ale když to dělám v kuchyni , tak jí mám pak plnou skořápek.

Louskáčky mám a různé druhy, ale nemám na to sílu a když už tak oříšek rozdrtím.

cuca*
hodnocení

0x

Prkenko a palička na maso :-D

lidus*
hodnocení

0x

Teskoma prodává louskáček na lískáče, vložíte oříšek a zmáčknete (vypadá to jako lis na česnek.

Ale ta práce . . . .Zajímalo by mě jakou fintu na to mají Turci když dodávají na trh 60% světové spotřeby lískových jader. Ti snad mají armádu cvičených veverek nebo co :-D
sebod*

Vy se s tím teda pářete *zed*. To jste neviděli Marfušu z Mrazíka? Její styl lze použít na všechny druhy ořechů. Pravda, u kokosového občas vyletí panty, ale jinak je to super metoda *palec*

A Teď trochu vážně. Když není louskáček, tak na prkýnko starší utěrku na víckrát složenou a pak to kladivko nebo paličku. Ořechy pak nelítají jak náboje z kulometu po celé místnosti.

veverka*
hodnocení

0x

Cihla a dlažební kostka, kladívko a prkýnko, palička na maso, Marfuša...

Louskáček sika kleště (nastavíte mezeru = nerozdrtí oříšek na kaši)

honnza
hodnocení

0x

louskám sikovkama, všechno, a naprostá spokojenost :) google.cz/...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]