Nejste přihlášen/a.
Ahoj chtela bych se zeptat jen tak pro informaci jaký pes je nejhodnější kamarádka mi říkala že nejhodnější jsou boxeri díky
S tím souhlasím ale nejlepší pes na učení je neměcký ovčák a pes který si hodně chce hrát je bordel kólie
S německým vlčákem souhlasím! Máme ho, je neskutečně chytrý, hodný po paničce, která by neublížila ani mouše a po mě a otci je poslušný... pevná ruka, to víte.
Dokonce i teď co byl napaden cizím psem a byl sešitej. tak je ke kolemjdoucím psům, lidem a dětem hodný, ani ho nemusím mít na vodítku. Vyjímkou je jenom jeden starý konkurenční vlčák v ulici za plotem (jinak štěkat na záploťáky jsem ho odnaučil) a psi, kteří ho napadli, už když byl i jako malé štěně.
Jako důkaz mě třeba napadá, že se používá u bezpečnostních složek.
Je ale potřeba se mu hodně věnovat, usměrňovat ho, dávat mu lásku a poskytnout mu každodenní procházky. Pokuď toto nedokážete poskytnout, tak si ho nepořizujte. Vlčak v nesprávných rukách... byl by to problém.
Jinak doplnění známý a pravdivý fakt "Pes je odrazem svého pána".
Myslím, že nelze určit, které plemeno je nehodnější. Podle mě ani nelze vyjádřit, co znamená "hodný pes". Třeba takový NO z pracovní linie nebude mazel, ale pracan, jiná chs může chovat NO se zaměřením na vzhled a další zas na něco jiného.. Záleží tedy na mnoha věcech. Na původu psa, genetické výbavě od předků, jak bylo odchováno štěně a hlavně na výchově, které se mu dostane.
Rozhodně nezáleží na plemeni, ale na povaze a taky, jak si ho člověk vychová. Prostě, jaký si to udělá, tak takový to má. Ale jinak se mezi taková ty hodnější plemena zařazují retrívři (labradoři, flati, goldeni) a rozhodně jich je mnohem více. Projeďte si na netu psí atlas. Když mám čas, tak se koukám i na pořad (na YouTube) Znalec psí duše a tam jsem slyšela, že většinou jsou klidnější větší plemena psů. Ale to opravdu záleží nejvíce na povaze psa a taky jak si ho pán vychová.
Micka
Omlouvám se zakladatelce, že trochu odbočuji, ale snad se to tu "ztratí".
Když mluvíte o tom, že VŠE je o výchově, nebo že je to HLAVNĚ o výchově... fakt chcete říct, že se na doma na gauči můžu mazlit s rotvajlerem nebo dobrmanem, zatímco mi labrador ohlídá barák a bude cenit zuby na kolemjdoucí? Že ti všichni staří jezevčíci, co na mě v dětství u kamarádek vrčeli a vyjížděli, byli jen špatně vychovaní? Že by se čivava pozvolně loudala vedle staršího pána jako věrný německý ovčák?
Jsem docela schopná pochopit, že tzv. "bojová plemena" (ano, já vím, že je to zavádějící termín, netřeba připomínat) se dají vychovat v mazlíky. Ale o jezevčících si myslím své a o tom, že z labradora udělám postrach ulice mě taky budete přesvědčovat dlouho... ale jasně, ptám se proto, že o tom nic nevím. Jen moje zkušenost je jinačí.
Zkazit se dá každý pes. Pral jsem se na ulici se psem jen jednou a byl to labrador. Napadl bedlingtona, kterého jsem venčil.
To není úplně to, co jsem myslela (ale stejně díky za odpověď, asi jsem se nevyjádřila přesně). Je mi jasné, že když budu psa např. bít, tak bude vzteklý a agresivní, ať je to jakékoliv plemeno, může napadat lidi a ostatní psy apod. Ale lze udělat ze psa, který má nějaké předky a byl k něčemu využíván, psa jiné povahy? Např. paličatost jezevčíků je prý dána tím, že pes se využíval do nor, kde něco vyhrabával (jezevce? ). Tudíž byl zvyklý spoléhat na svůj rozum nebo instinkt a je těžké z něj udělat psa, který vždy a za každých okolností poslouchá. Co toto?
Navštivte nějaké myslivce a možná budete překvapen jak jsou jezevčíci nejen "vzteklí" a agresivní (viz některé předchozí příspěvky) ale i učenliví a jak rádi vykonávají povely svého pána,tudíž i dobře cvičitelní
Jojo, je to tak. Byla jsem se podívat na mysliveckou akci, soutěž jezevčíků v norování. Páááni, to bylo! Maličká dlouhosrstá josefčička, taková panenka jako kaštánek, vlítla do nory. Myslivci šli po deskách, které kryli umělou noru, v jednom místě ty desky odklopili a vytáhli tuhle "kaštánku" zakouslou lišce, veliké jako kráva, do krku. Kdo neviděl, neuvěří Koukali jsme celý den na rozmanitost jezevců a jejich chování. A říkali si, že když myslivec je se psem nějakých 12 hodin denně, z toho polovinu jen on sám v lese, pak ani není třeba nějaké povely. Pes prostě rozumí pouhému mrkání.
Ale ve městě? V bytě?
Díky všem za vysvětlení (i když nevím, proč na mě uživatelka klarahahnova vyjíždí...), asi mám jen nějakou omezenou zkušenost a tou jsem se řídila.
Syn má kříženku jezevčíka s bůhvíčím, z útulku. Zlatíčko nejzlatější. Ta tvrdohlavost tam je, ale nám to připadá roztomilé, protože psinečka má 6 kg a když někam nebo odněkud nechce, prostě ji zvednu a odnesu, aspoň se mohu pomazlit. Je zjizvená, kdoví čím prošla, takže nesnese, aby k ní pes čuchal. Sama si nikoho nevšímá.
Tak to pozor, já mám labradora a když chci aby trhal tak trhá a to řádně, je to i tím jakým směrem ho směřujete, labradoři jsou chytří psy a tůdiž podle mého zněj udělat cokoliv, našeho labradora se bojí všichni kolikrát i znýmý protože na ně vrčí cení zuby a občas když se mu něco nelíbí tak ty co nikdy neviděl kouše za kotcem kousl tetu když si ho chtěla pohladit, asi před 2 měsíci! Takže labradora můžeš udělat jak chceš! o tom mě ty přesvědčovat nebudeš když doma svého mám!
A vy jste si toho labradora udělala tak, aby Vás kousal a cenil na Vás zuby? Já mám doma taky labradora, ale chci, aby z něj byl příjemný a hodný pes. Prostě, aby to byl náš člen rodiny, a ne nějaký postrach v kotci. Samozřejmě někteří lidé začínají mít z toho mého taky trochu respekt a to obvykle ze štěkání, ale každý pes štěká, to je samozřejmé.
Micka
ahoj, boxeři teda nejdodnější jako tak nejsou jsou někdy i ostří, ale jako každý i ten nejostřejší pes se dá vychovat na největšího mazla světa který neublíží ani mouše! Vlastně se říká jaký majtel takový pes, pes taky sleduje jak se chováš k lidem tak se on chová podobně akorát v psí dominanci je to takhle prostě psi ve své a lidi ve své, pes se chová tak jak majitel prostě!
Nejhodnější je Husky - ani neotravuje štěkáním a ještě si sám dokáže čistit srst, takže nesmrdí jako ostatní psi. Není nikdy agresivní. Akorát to není obranář. Znám taky jednu moc hodnou a inteligentní čivavu - jen vše pozoruje a zdá se že rozumí i tomu co po ní člověk chce, což mě celkem překvapilo. Už jsem si to párkrát ověřil - buď umí číst myšlenky nebo rozumí lidské řeči. Fakt si nedělám srandu, chování tohoto konkrétního psa je pro mě záhada. Rozhodně nedoporučuji jakékoliv větší, neřkuli bojové plemeno. Tito psi se bez kvalitního výcviku stávají pro okolí horrorem a často jako zcela nezvladatelní končí v útulcích, kde na ně potom musíme platit velké peníze. Taky bych nebral psa, který hodně slintá, jako je třeba ten boxer. Je fakt hnus přijít k někomu, kdo má doma všechno oslintané a smradlavé. To je potom jako návštěva u bezdomovců.
Zrovna nedávno tady v okolí někoho vážně pokousal Husky. Ale lidé, kteří nevědí, jak si mají psa vychovat, tak ať si ho ani nepořizují, konec, tečka. Já spíše ze svého hlediska za takové ty mírumilovné a příjemné psy beru Labradroské retrívry, ale tento pes výchovu taky hodně potřebuje a bez ní prostě vyroste obrovský pako.
Micka
Za mě rozhodně Kavalír King Charles. Máme kavalírka, a je to opravdu zlatíčko,neštěká, takže báječný i do bytu. Je poslušný, takže i pro začínajícího pejskaře ideální. Až si někdy říkáme, že by nebylo naškodu, kdyby byl trochu dravější. Ale to už by asi zase nebyl kavalírek.
Musím souhlasit s odpovědí , že velmi hodná rasa je hasky. Ale je pro domácnost a i do auta již velký pes. Proto jsme již po třetí vollili velkého špice. Je velmi milý a hodný k dětem , dobrý hlídač i obranář. Rozumí skoro každému slovu , nikdy nepáchne - protože má samočistící srst. A přestože je nádherně bílý , tak je vždy čistý a nepelichá. Je to stále se smějící a pozorný pes. Hlavně netrpí žádným onemocněním - je to mimořádně zdravá rasa, ale není módní. Jinak super pro jeho milující povahuk dětem a své rodinné smečce.
Neexistuje od přírody zlý pes. A pokud je pes vyloženě zlý, může za to jeho pán. Kdo umí, ten umí, a zlý člověk udělá kousavého a nepříjemného psa z jakékoli rasy. Samozřejmě i pejsci mají své vrtochy a nálady, někdy jsou mrzutí, bez nálady - pak je ale přece nebudeme zbytečně něčím otravovat. Pesan vycítí, jestli ho trénujeme a vychováváme z nějakého rozumného důvodu, anebo si jen honíme vlastní ego. Ale z mé zkušenosti jsou "hodnější" a klidnější spíše větší rasy. Mají totiž nad životem určitý nadhled, a než aby otevřeli tlamu ke kousanci, tak se na to radši vykašlou. Menším rasám někdy schází sebevědomí a z toho jsou nervózní a bázliví, potom preventivně zbytečně vyjedou i na člověka nebo většího psa...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.