Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Dárek pro Němce

Od: mon* odpovědí: 8 změna:

Dobrý den, jedu na týden se školou do Německa a budu tam v hostitelské rodině... potřebuju poradit, co typicky českého jim mám dovézt jako dárek?

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Před dávnými časy byla typická naše Becherovka. Já sama jsem ji vozila do ciziny jako dárek. Ale v dnešní době už asi ani nebude "naše". Od doby co už necestuji, jsem ji nekupovala, tak ani nevím.

vernon
Proč by Becherovka neměla být "naše"? Má stále téhož majitele. Vtip je v tom, že pro skopčáka to není nic co by si nemohl u nich koupit - v Německu je k dostání běžně.

uska*
hodnocení

0x

Už je to dávno, co si Němci přímo řekli o Lázeňské oplatky a domácí slivovici.

Usko, ty oplatky je dobrý nápad *palec* Být tazatelem, koupila bych je.

vilik*

Já je nedávno ochutnal. Nějak mi nechutnaly. Nekupoval bych je.

:-DNojo, tak to jsem si neuvědomila. Máte pravdu. Dnes by to byla špatná volba. Já je totiž už nekoupila dvacet let...

ctenar*
hodnocení

0x

Jestli to jsou zapadni Nemci odjinud nez z Bavorska, tak bych jim dovezl nemecky psanou knizku o Ceske republice s hodne obrazky. Oni si mysli, ze za Bavorskem zacina Divoky Vychod, ktery nikdy nepoznal civilizaci. Knizka muze byt bud o historii nebo o prirode.

majsterjoe*

Jo kniha by byla taky fajn. Takove sudety se do kufru nevlezou. Tak knihu, treba Modlitbu pro Katerinu Horovitzovou. Jen nevim jestli se vydala i v nemcine.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]