Nejste přihlášen/a.
Já dokážu odložit asi dva tisíce a to musím opravdu šetřit a nekupovat si třeba nové oblečení a tak. Jak jste na tom vy?
Dokážu klidně odložit o poznání víc, ale radši bych si něco trvanlivého užitečného koupil. Nebo ty peníze vrazil nějakým užitečným způsobem do své rodiny. Protože peníze dneska akorát trvale ztrácejí hodnotu.
Tím trvanlivým a užitečným rozhodně nemyslím zbytečné obměňování kravin typu elektronika, oblečení, auto apod.
Buďte rád. Dva dospělí a 2 děti z jednoho platu, je to přesně tak, jak píše Zwiki. Nula od nuly pojde... V lepším případě.
No jo, chce to, aby vydělávali oba. Za totáče jsme tak s manželkou a dvěma kluky dělali, já běžně měsíčně navíc 10směn. No dnes je vysoká produktivita práce je málo. Něco zkusit z domova na internetu?
To už se tu řešilo. Bez znalosti jazyků na úrovni překladatelské, či bez znalosti programování nebo počítačové grafiky je to problém. A co se týká práce s docházkou do zaměstnání: Zkrácených úvazků je málo a babičky neseženete ani pod pultem.
Celý život jsme byli zvyklí spořit v pohodě i z manželovi výsluhy a mého ID, od prosince minulého roku, dík zeťovi, často musíme sáhnot do úspor a neušetříme nic. Kolik ušetříte, to záleží na příjmu a na vašich nárocích, učili mě i z mála každý měsíc něco odložit, bohužel nyní se mi to nedaří.
Na spořící účet si měsíčně ukládám 20% výplaty + 1 500kč penzijní sp. Ale to nemám kromě nájmu žádné výdaje. Do hospody si zajdu maximálně jednou za měsíc. Ženskou, která by mě obírala o prachy taky nemám, takže to celkem jde. Z části naspořených peněz si jednou za rok udělám pěknou dovču nebo si koupím něco do fotovýbavy. Jinak neutrácím. Vedu nudný život, ale mně to, jakožto introvertovi zas tak nevadí ![]()
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.