Nejste přihlášen/a.
Já dokážu odložit asi dva tisíce a to musím opravdu šetřit a nekupovat si třeba nové oblečení a tak. Jak jste na tom vy?
Dokážu klidně odložit o poznání víc, ale radši bych si něco trvanlivého užitečného koupil. Nebo ty peníze vrazil nějakým užitečným způsobem do své rodiny. Protože peníze dneska akorát trvale ztrácejí hodnotu.
Tím trvanlivým a užitečným rozhodně nemyslím zbytečné obměňování kravin typu elektronika, oblečení, auto apod.
Buďte rád. Dva dospělí a 2 děti z jednoho platu, je to přesně tak, jak píše Zwiki. Nula od nuly pojde... V lepším případě.
No jo, chce to, aby vydělávali oba. Za totáče jsme tak s manželkou a dvěma kluky dělali, já běžně měsíčně navíc 10směn. No dnes je vysoká produktivita práce je málo. Něco zkusit z domova na internetu?
To už se tu řešilo. Bez znalosti jazyků na úrovni překladatelské, či bez znalosti programování nebo počítačové grafiky je to problém. A co se týká práce s docházkou do zaměstnání: Zkrácených úvazků je málo a babičky neseženete ani pod pultem.
Celý život jsme byli zvyklí spořit v pohodě i z manželovi výsluhy a mého ID, od prosince minulého roku, dík zeťovi, často musíme sáhnot do úspor a neušetříme nic. Kolik ušetříte, to záleží na příjmu a na vašich nárocích, učili mě i z mála každý měsíc něco odložit, bohužel nyní se mi to nedaří.
Na spořící účet si měsíčně ukládám 20% výplaty + 1 500kč penzijní sp. Ale to nemám kromě nájmu žádné výdaje. Do hospody si zajdu maximálně jednou za měsíc. Ženskou, která by mě obírala o prachy taky nemám, takže to celkem jde. Z části naspořených peněz si jednou za rok udělám pěknou dovču nebo si koupím něco do fotovýbavy. Jinak neutrácím. Vedu nudný život, ale mně to, jakožto introvertovi zas tak nevadí
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.