Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kolik mesíčně naspoříte?

Od: setrilek* odpovědí: 30 změna:

Já dokážu odložit asi dva tisíce a to musím opravdu šetřit a nekupovat si třeba nové oblečení a tak. Jak jste na tom vy?

30 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

zwiki*
hodnocení

0x

Pokuď oba pracují nebo jsou důchoci tak to jde.Samotného to stojí mnoho sil nebo neušetří nic.

hm*
hodnocení

0x

Dokážu klidně odložit o poznání víc, ale radši bych si něco trvanlivého užitečného koupil. Nebo ty peníze vrazil nějakým užitečným způsobem do své rodiny. Protože peníze dneska akorát trvale ztrácejí hodnotu.

Tím trvanlivým a užitečným rozhodně nemyslím zbytečné obměňování kravin typu elektronika, oblečení, auto apod.

hodnocení

0x

Buďte rád. Dva dospělí a 2 děti z jednoho platu, je to přesně tak, jak píše Zwiki. Nula od nuly pojde... V lepším případě.

moula*

No jo, chce to, aby vydělávali oba. Za totáče jsme tak s manželkou a dvěma kluky dělali, já běžně měsíčně navíc 10směn. No dnes je vysoká produktivita práce je málo. Něco zkusit z domova na internetu?

To už se tu řešilo. Bez znalosti jazyků na úrovni překladatelské, či bez znalosti programování nebo počítačové grafiky je to problém. A co se týká práce s docházkou do zaměstnání: Zkrácených úvazků je málo a babičky neseženete ani pod pultem.

zirafka

No vidíte, to já bych klidně dělala někomu hlídací babičku, ale zájem tady žádný není. Snad jen ve velkých městech.

hodnocení

0x
Dřív tak 10 000. Ale jak se zhoršuje zdraví, tak toho chci ještě hodně stihnout a vidět, tak už prosustruju všechno.

lidus*
hodnocení

0x

Celý život jsme byli zvyklí spořit v pohodě i z manželovi výsluhy a mého ID, od prosince minulého roku, dík zeťovi, často musíme sáhnot do úspor a neušetříme nic. Kolik ušetříte, to záleží na příjmu a na vašich nárocích, učili mě i z mála každý měsíc něco odložit, bohužel nyní se mi to nedaří.

hodnocení

0x
Kdybych neutracel za blbosti, tak bych mesicně ušetřil těch 10.000 a začít se omezovat v jídle, tak bych dokázal ještě tak 1500-2000 návrh dát...

No právě, ale co bys z toho života měl? Leda prachy na účtě a dědici by se pak jen smáli...

ivik*
hodnocení

0x

Já bych to spíš vyjádřila v %,kolik odložíme...Je zkreslující uvádět konkrétní částky,které odkládáte, když se neví, z jakého příjmu:).

hodnocení

0x
Plat pres 30 000, ze svého setrim cca 10 000,s tím, že zaplatím dvě dovolené v průběhu roku. Muž platí další dvě ze svého. Radi a kvalitně se najime, oblekneme a kosmetika :-D na účtu máme peníze pořád, pro případ výdajů,tam odchází každý měsíc 5000, a na dalším si setrime na stari, abychom mohli dříve do důchodu. Nasetrila bych asi i vic ale jsem zvyklá užívat si života a neomezovat se;)

uska*
hodnocení

0x

40% z příjmu

hodnocení

0x

Na spořící účet si měsíčně ukládám 20% výplaty + 1 500kč penzijní sp. Ale to nemám kromě nájmu žádné výdaje. Do hospody si zajdu maximálně jednou za měsíc. Ženskou, která by mě obírala o prachy taky nemám, takže to celkem jde. Z části naspořených peněz si jednou za rok udělám pěknou dovču nebo si koupím něco do fotovýbavy. Jinak neutrácím. Vedu nudný život, ale mně to, jakožto introvertovi zas tak nevadí ;)

ivik*
hodnocení

0x

Také zhruba 40%...

hodnocení

0x
Ony ani ty % nejsou vypovídající. Jiné je to z platu 12 000 a jiné z 60 000. V 1. případě třete bídu s nouzí, ve 2. si žijete nad poměry... při úspoře 40%.
ivik*

Tak to je snad jasné,ale asi tady těžko bude někdo psát, kolik bere,to už by bylo asi moc osobní.(Ale asi tady bude málo těch, kdo bere těch 60 jako třeba já) :):)

A v kterém to night clubu vás najdeme?
ivik*

Na co bych vám to psala, stejně by vás tam nepustili :)

takesetrilek
hodnocení

0x
Minimalne 30 tis., vetsinou mezi 40-50.
ukyg9

Taky tak nějak.

majsterjoe*

jj taky tak. Ale za pulrok

hodnocení

0x

já vyjdu tak tak... neušetřím nic... *plac*

zwiki*
hodnocení

0x

Tak tu píšou své rozumy samí pracháči :)

Při platu 10400 Kč nic.Proto pracuju 16 hod denně abych vyžil.

eulalie*
hodnocení

0x

Nula, nula, nic. Z rodičovského příspěvku a děckem na vysoké, když jsem na všechno sama, tak to fakt šetřit nejde :(

moula*

A vysoké alimenty od dvou otců nejsou?!

eulalie*

Co je to za dotaz? Alimenty od dvou otců?

moula*

No já myslel při dvou dětech.

petrrsk
hodnocení

0x

No, je to dost k ničemu položená otázka - každý máme jiný standard. Osobně bych například nejel MHD, ale zase nepotřebuji jíst v restauracích za 1000 Kč-večer.

Takže ušetřím cca 15 000, 30% platu.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]