Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jaký dárek učiteli?

Od: mandy* odpovědí: 10 změna:

Ahoj,

nenapadá vás, co bych mohla dát za dárek panu učiteli? Je to náš třídní učitel a teď končíme devítku, takže chci dát něco trošku extra. Dávat bonboniéru, kytku nebo hrnek mi už přijde ohrané. Napadlo mě, že bych mu mohla dát nějaké kvalitnější kafe? Ale co ještě k tomu?

Předem dík.

Mandie

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Mě napadají jen dva dárky, které tvůj učitel, jako chlap opravdu ocení, a to štangly lovečáku nebo lahvinku nějakého dobrého alkoholu. Kytičky, hrníčky, čokoládičky a podobné blbosti zaručeně skončí v koši, ale tyhle dvě zmíněné věci zabodují. ;)

ben®
hodnocení

0x

Dobrý den, a to bude osobní dárek nebo za celou třídu, resp. kolik penízků na to máte?

Snad vypozorovat jaké má pan učitel koníčky a pak např. knihu nebo CD s hudbou. Ale, jestli má rád kávu a je to dárek osobní, tak ho to jistě potěší. Zdravím!

doplněno 26.06.14 12:42:

No, není to zdravé, ale ke kávičce by se hodilo kuřivo - pokud je pan učitel kuřák (jinak moc ne).

doplněno 26.06.14 18:15:

Myslím, že pana učitele nejvíce potěší a dojme, že se našel žák či žákyně, který ho obdarovat chce a jen za sebe. Z tohoto pohledu není podstatná ani hodnota dárku - může to být i něco, co tazatelka sama vyrobí (obrázek, keramika). A, co pan učitel následně s dárkem udělá, už tak podstatné není, protože to je jeho věc.

mandy*
hodnocení

Jako třída dáváme jeden dárek, ale já chi dát ještě něco osobně :).

hodnocení

0x

Raději bych mu koupila nějaké kvalitní vínko ;) Cabernet Sauvignon,pozdní sběr,myslím,že to je dobrá volba. osobnivinoteka.cz/... Mikulov

doplněno 26.06.14 15:25:

Myslím,že dárky tohoto typu absolutně nevadí,proč taky...Nebude ho konzumovat nezletilá,nýbrž zletilý :-D

hodnocení

0x

No, vzhledem k tomu, že jsi stále ještě žákyní ZŠ a jsi nezletilá, vyhnula bych se dárkům typu alkohol nebo kuřivo ;). To kafe by mohl být správný nápad. Popř. vycházet z toho, co vyučující učí, čemu se věnuje, a dát mu nějaký dárek užitečný v jeho oboru.

doplněno 26.06.14 16:14:

No nevím - hlavně ty cigarety. 15leté školačce je nesmějí ani prodat (alkohol tedy také ne). Já bych na místě učitele takový dárek nechtěla. *nevi* Nehledě na to, že by z toho mohl mít problémy.

Tak o koupi alkoholu, doutníků nebo cigaret může tazatelka požádat otce, dědečka, strýčka nebo nějakého zletilého kamaráda. Ona přece nic nebude konzumovat, ale bude pouze darovat. Ale pokud by to měly být doutníky nebo cigarety, je důležité zjistit, jestli je učitel kuřák. A pokud by to mělo být víno, mělo by se nějak zjistit, zda učitel ráději červené nebo bíle, sladké nebo suché...

Ona by je neměla ani přechovávat u sebe... Osobně bych byla ve velkých rozpacích, kdyby mi nezletilá žákyně přinesla takový dárek a ještě na půdě školy.

Já bych to tak nehrotila, dobře, cigarety a doutníky se mi zdají trochu divné, ale lahvinka nějakého dobrého vína nebo kvalitní irská whisky, to by neměl být problém... My jsme normálně na střední dávali našemu třídnímu pivo, whisky atd. A 18 nám ještě určitě nebylo. A nebyl s tím nejmenší problém. Navíc je v deváté třídě a bude příští rok už jinde, na střední, takže klídek pohoda. Lepší než kytku, kterou hodí doma do koše nebo čokoládu, kterou "sežere" manželka.

karelmarinec*
hodnocení

0x

Sebe. A konečně splníš jeho sny.

hodnocení

0x

Chválím za kreativitu, my učitelky už z těch mraků kytek šílíme. Samozřejmě je fajn, že si děťátko vzpomene a ocení práci učitele na konci školního roku, ale ony ty květiny nám pak týden doma vadnou v pěti vázách, a na to je smutný pohled. A to nechtějte vědět, jak ty květiny dostává domů pančelka, která jezdí autobusem s dvěma taškama v rukou přes celé město a ještě to má kilák domů od zastávky.

Kolegyně dostala od své minulé devítky poukaz na masáže, asi 10 masáží to bylo - od celé třídy. Je-li dárek pouze od Tebe, postačí jedna ;) nicméně se obávám, jestli už není trochu pozdě?

doplněno 26.06.14 19:10:

Ještě k těm doutníkům a alkoholu - ano, na ZŠ je trochu divné, aby dítě (deváťák, to je jedno) doneslo alkohol. Když už jsme někdy lahvinku dostali, přinesli ji vždy rodiče. Zabalenou v neprůhledné tašce. Ale možná jsou zvyklosti jinde jiné.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]