Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Co mám dělat s nepotřebnými věcmi?

Od: lipogris odpovědí: 21 změna:

Dobrý den,

mám takový malý problém... Můj dům se začína hromadit nepotřebnými "serepatičkami". Např. obrázky a výrobky, nepotřebné dárky (klíčenky, keramické nebo plastové postavičky...) atd...

Je mi líto to vyhodit, protože si vždy přectavím, že si někdo dal velice záležet na tom, aby mi namaloval nebo nakreslil obrázek, vyrobil nějaký výrobek či utratil peníze za nějakou nesmyslnou serepatičku, aby mi udělal radost...

Ale pak se tyhle věco začnou hromadit a já už toho mám plný byt a nevím, co s tím...

Prosím Vás moc, poraďte mi, co mám dělat...

Krásný den přeje Lipogris

21 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ohneta*
hodnocení

0x

Jaké kličenky a jaké množství?

lipogris
hodnocení

Nevím, co tím myslíte.

Prostě normální klíčenky...

Máte snad zájem je koupit?

ohneta*

Pokud jsou nové a nepoužívané, tak možná i ano.

lipogris
hodnocení

Nepoužívané ano, ale nové to říct nemůžu, protože některé z nich se mi povalují doma už přes deset let a drobné známky staří už na nich vidět jsou.

hodnocení

0x

Zkuste nabídnout třeba na auktivě (obdoba aukra)

doplněno 25.06.14 09:10:

Nevím ,ale když jsem viděl (už tam nechodím) na auktivě ten brak za korunu (tuším je to tam nazvané jako blešák) ,tak si říkám proč by to tazatelka nemohla zkusit!

lipogris
hodnocení

To si jako fakt myslíte, že by si někdo chtěl koupi nějaký výrobky nebo obrázky?

buss
hodnocení

0x

Vyhodit, vyfotit a nabídnout k prodeji na spec webech, uspořádat na zahradě výprodej, na nějakou burzu, sepsat seznam a nabízet ...

doplněno 25.06.14 20:48:

Když nemáte odvahu nabídnout k prodeji, tak dejte do krabic a nechte u popelnic.

pedrog*
hodnocení

0x

ano , od toho je sbazar a aukro , tam lidi prodavaj sad cokoliv obrazne

lipogris
hodnocení

Prosím Vás, snažte se pochopit, že já především mluvím o dárcích jako jsou např. ručně vyráběné nebo malované výrobky nebo obrázky...

Vy byste si snad koupili na nějaké burze či bleším trhu něco takového? Vždyť pro nikoho kromě mě to nemá žádnou cenu...

...mě to nemá žádnou cenu.

to tvrdíte vy. Zkuste vyfotit a dát to na aukro od koruny+ poštovné, a bazary..

zirafka
hodnocení

0x

Mám doma něco obdobného. Pokoušeli jsme se prodat na různých bazarech nebo aukru, vždy bez úspěchu, je to zbytečná námaha. Pokud je to nějak cenné, jedině nabídnout nějakým starožitnostem. Peníze vám dají, až když předmět prodají.

ladinpraha*
hodnocení

0x

Prodat na bleším trhu, protože tohle přesně jsou věci, které tam patří. Já chodil dlouhá léta na Kolbenku v Praze, jeden čas i prodávat. Už jsem tam strašně dlouho nebyl právě z toho důvodu, že těchto věcí, tzn. toho, co lidé najdou doma a přinesou, je tam už minimum. Dřív bývalo podobných burz povícero a myslím si, že to dost chybí.

kocka*
hodnocení

0x

Pokud mohu poradit tak lze věnovat třeba Armádě Spásy určitě by to od vás vzala ale asi zadarmo pokud to tak chcete to ale záleží na vás jak se toho chcete zbavit ona Armáda Spásy má možnost věci věnovat i matkám s dětma co jsou samy tak to zvažte a adresu Armády Spásy najdete na internetu a potom to je už na vás jak se rozhodnete my s manželem také nosíme nepotřebné věci i oblečení na Armádu S.a to byste koukal jak jsou rádi berou tam vše tak zatím a přeji pěkný den.

hodnocení

0x

U nás je vždy vypsaná cedule na nástěnce,že sbírají oblečení a lidi tam dávají své neponičené věci,také,které jim doma zavazí.

A každé jaro i menší kusy nábytku. A jiné ,,i vysavače funkční a pod..porůznu.Já to mám ve sklepě v pytlích ale je mi to líto vyhodit těžko se loučí s věcma- někdy pak se mi i stalo,že jsem šla to hledat do sklepa do pytle a bylajsem ráda,že jsem to našla,,

olaf71*
hodnocení

0x

to znám. hlavně staří lidé neradi něco vyhodí. já to vyhazuji a rodiče to vytahují z popelnice a co kdyby náhodou se to hodilo. kousky lina,koberce, cokoliv požkozené třeba na díly. proto také máme na zahradě tři kůlny a plné nesmyslů. jednou to poletí komplet i s ...

S kým, čím?

Tohle znám. Uklízel jsem půdu a babička mi to od popelnic tahá zpátky. Tak jsem se na to vykašlal, na půdě je místa dost.

hop®
hodnocení

0x

Zkusil bych dát na Aukro od korunky, myslim že nedávno zrušili poplatky za vystavení.

A pokud se nikdo nechytí, tak nevyhazujto.cz, třeba dostanete čokoládu... ;)

lidus*
hodnocení

0x

Kdysi jsem sbírala růžový porcelán a Modranskou keramiku-mini kousky max 10cm velké, vyhodit mi to bylo líto a tak si vnučka s její kamarádkou vybavily kuchyňky. Sousedka je jiná, ta prostě vše nahrnula do pytle a bez problému vyhodila, mě to dělalo roky radost a tak k tomu mám vztah ale nemyslím si, že uspějete s prodejem.

figurek*
hodnocení

0x

naskládat na hromádky, vyfotografovat, na Aukro umístit nabídku Prodám konvolut upomínkových předmětů, cena od korunky. On už se kupec najde.

A jen na okraj, mimo váš dotaz. Pokud se vám doma hromadí jen drobné předměty, pak to s vámi ještě není tak strašné. Jsou i takoví, kteří dotáhnou domů kdejaký vrak a postaví si ho na zahradu. Mrkněte se na obrázek. Vidíte dávno nefungující bagr, buldozer, několik autobusů, asi deset náklaďáků a dvacet osobních aut. Sousedi mají radost.

Co mám dělat s nepotřebnými věcmi?

vintage
hodnocení

0x

Jen pro zajimavost zkuste Fler a klikněte na Vintage, tam se Vám rozbalí co všechno se nabízí. Nejedná se pouze o starožitnosti, ale i věci pouze starší. Kolikrát hledím co všechno se nabízí a někdy i prodá--starý cedník, používanej , vyroben kolem roku 1980 a podobně, někdy zase perfektní vintage kousky. Mrkněte za pokus to stojí.

mmm*
hodnocení

0x

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]