Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Matematika-Dosazovací metoda

Od: endmark odpovědí: 9 změna:

Dobrý den.
Potřeboval bych vypočítat tyto příklady protože v tom mám veliký bordel :D Předem děkuji
za odpověď
1) 7+3y=21 3) 4x+2y=6
14x+9y=0 5x-3y=13

2) -15x+6y= -18 4) 2x+3y=16
4x-6y= -26 x-2y= -6

výtka
Upozornění od sys strejc 22. 05. 2014 17:59:13
To je špatné, potřeboval bych vypočítat. Vypočítej a vlož ke kontrole. Domácí úkol za tebe nikdo dělat nebude!

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

endmark
hodnocení

Já vím ale pokouším se to vypočítat druhý den a učitelka mi pořat říka že je to spatně... Nevím si rady :/

Tím, že to za tebe někdo spočítá se nic nenaučíš! Pracuj na sobě!

endmark
hodnocení

Už jsem psal, dělám to druhý den. Vysvětlení na internetu mi nepomohlo. Učitelka říká každy den že to mám spatně. Nevím si rady proto bych to potřeboval vypočítat. Jde mi o známku na vysvědčení... Opravdu vás moc prosím.

A k čemu ti bude taková známka? K ničemu, protože ji získáš podvodem!

endmark
hodnocení

Už nevím co mám dělat... Myslel jsem že mi tu někdo pomůže.

sebod*

Takže vem si první příklad. na jednu stranu převeď číslice, na druhé nech číslici s písmenkem. To, co půjde sečti nebo odečti. Pak Ti výjde,že několik "y" se rovná nějakému číslu. Takže uděláš co? Obě strany vydělíš stejným číslem )tím, které je před písmenkem). Jestli opravdu neumíš ani ten první příklad, tak to je s Tebou moc špatné. Na konci roku bys to měl ovládat. Proč nezajdeš za učitelem, nebo kamarádem, aby Ti to vysvětlili? Jestli to fakt neumíš, tak mi dej do vnitřní pošty tel.číslo a já se Ti to pokusím vysvětlit. Ale počítat to za Tebe nebudu, Ty se budeš snažit.

doplněno 22.05.14 19:10:

U těch dalších příkladů si vypočítáš třeba "x" a to, co Ti vyjde, dosadíš do rovnice. Takže budeš mít jen jednu neznámou.

endmark
hodnocení

Díky zkusim to podle tebe.

dzordz*
hodnocení

0x

Je nutné je počítat dosazovací metodou? Ony jsou všechny tři metody (porovnávací a sčítací) prakticky stejné a třeba hned první příklad by s využitím některé z těch druhých dvou byl jednodušší a z hlavy pohodlnější.

doplněno 22.05.14 19:29:

Erm, tím jsem chtěl říct asi to, že hlavní je se nějak dopracovat k výsledku.

iz*
hodnocení

0x

A paní učitelka ti neřekne, v čem děláš chybu? Dej se své výpočty, podíváme se na to.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]