Vepřové maso v mrkvi

Od: Datum: 15.05.14 19:06 odpovědí: 12 změna: 16.05.14 11:53

dnes jsem vařil toto oblíbené jídlo a setkal jsem se s tím, že místní připravují toto jídlo tak, že mrkev strouhají. já osobně mrkev krájím na půlkolečka. jak to děláte vy?


Seznam odpovědí:
 
moment čekejte prosím, probíhá přenos dat...
Zobrazení struktury odpovědí v otázce
Skrytí struktury odpovědí v otázce
Zobrazení struktury odpovědí v otázce

 

Odpovědi na otázku:
Od: wamp®
Datum: 15.05.14 19:08
avatar

Jj,krájím pěkně na půlkolečka nabo i celá kolečka.A na máslíčku,to je mňamka :-P

Datum: 15.05.14 19:11

V hospodě to strouháme,pochopitelně na robotu

Datum: 15.05.14 19:16
avatar

já krájím na kolečka - je to hezké pro oko a je do čeho kousnout, křoupe to... ;)

Od: dako®
Datum: 15.05.14 19:27
avatar

Mňamky, to mám inspiraci, co bych mohla v sobotu uvařit. Mrkev krájím na kolečka, ať je vidět, že tam je.

Datum: 15.05.14 19:35
avatar

Zdravím.Dělám to často,jelikož máme mrkev rádi a krájím to na půlkolečka nebo celá kolečka podle toho jak jsou mrkve velké.Ale dělal jsem to i na kostičky a v závodní jídelně to taky měli na kostičky.Nastrouhaný jsem to ještě neviděl.

Od: axus®
Datum: 15.05.14 19:43
avatar

Doma rozhodně strouhanou. S krájenou jsem se setkal jenom ve školních jídelnach.

Strouhané je to takové kompaktnější.

Datum: 15.05.14 19:43
avatar

Dělám vepřové maso jinak - nevím proč kazit dobrý matroš mrkví. *frajer*

Datum: 15.05.14 19:57

Ahoj.

Jedl jsem mrkev na kolečka a teď žiji na severní Moravě a tady to strouhaj.tak jsem si zvykl.

Datum: 15.05.14 20:33
avatar

Často dělám plecko v mrkvi, kousky masa orestuji zvlášť na pánvi, v tlakovém hrnci osmahnu cibulku, mrkev na kolečka a přidám maso, osolím, opepřím, podleji vodou a uvařím do měkka, pak vyberu pár lžiček mrkve (asi polovinu ) a rozmixuju ponorákem, udělám řidčí máslovou jíšku ( kousek másla + lžíce hl. mouky) a vše smíchám. Příloha brambory.

doplněno 16.05.14 11:13:

To jsem ráda, že vám chutná a někdy můžete přidat i sterilovaný hrášek (přidávám ho až do hotového aby se nerozvařil).

Datum: 16.05.14 11:08
avatar

Liduško, podle Vašeho receptu jsem připravila dnešní oběd a je to fakt dobrota!

Datum: 16.05.14 08:05
avatar

Ve školkách podobně dělali maso v kapustě, maso v zelí, maso ve fazolích. A do toho masa v mrkvi někde dávali ještě i hrášek, někde brokolici. Nejvíce jsem milovala maso v kapustě. ;) Prošla jsem mnoho školek a zažila mnoho kuchařek. Na všechny s láskou vzpomínám. :-D

Od: ruzenka
Datum: 16.05.14 11:53

Ja krajim na kolecka a delam zvlast mrkerv a zvlast maso. Teprve na zaver smicham dohromady. Stavy se mi spoji, ale neni to ta klasicka mrkvova kase s masem. Nicim nezahustuju, zadnou jisku. Maximalne podleju troskou bileho vina.

 

 

 

Poslední otázky Poradny volná diskuze
Nejnavštěvovanější otázky v rubrice

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz

 
Copyright © 2004-2016 Poradna Poradte.cz. Všechna práva na poradně Poradte.cz vyhrazena.