Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vepřové maso v mrkvi

Od: olaf71* odpovědí: 12 změna:

dnes jsem vařil toto oblíbené jídlo a setkal jsem se s tím, že místní připravují toto jídlo tak, že mrkev strouhají. já osobně mrkev krájím na půlkolečka. jak to děláte vy?

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Jj,krájím pěkně na půlkolečka nabo i celá kolečka.A na máslíčku,to je mňamka :-P

jmhad*
hodnocení

0x

V hospodě to strouháme,pochopitelně na robotu

hodnocení

0x

já krájím na kolečka - je to hezké pro oko a je do čeho kousnout, křoupe to... ;)

hodnocení

0x

Mňamky, to mám inspiraci, co bych mohla v sobotu uvařit. Mrkev krájím na kolečka, ať je vidět, že tam je.

hodnocení

0x

Zdravím.Dělám to často,jelikož máme mrkev rádi a krájím to na půlkolečka nebo celá kolečka podle toho jak jsou mrkve velké.Ale dělal jsem to i na kostičky a v závodní jídelně to taky měli na kostičky.Nastrouhaný jsem to ještě neviděl.

hodnocení

0x

Doma rozhodně strouhanou. S krájenou jsem se setkal jenom ve školních jídelnach.

Strouhané je to takové kompaktnější.

hodnocení

0x

Dělám vepřové maso jinak - nevím proč kazit dobrý matroš mrkví. *frajer*

zwiki*
hodnocení

0x

Ahoj.

Jedl jsem mrkev na kolečka a teď žiji na severní Moravě a tady to strouhaj.tak jsem si zvykl.

lidus*
hodnocení

0x

Často dělám plecko v mrkvi, kousky masa orestuji zvlášť na pánvi, v tlakovém hrnci osmahnu cibulku, mrkev na kolečka a přidám maso, osolím, opepřím, podleji vodou a uvařím do měkka, pak vyberu pár lžiček mrkve (asi polovinu ) a rozmixuju ponorákem, udělám řidčí máslovou jíšku ( kousek másla + lžíce hl. mouky) a vše smíchám. Příloha brambory.

doplněno 16.05.14 11:13:

To jsem ráda, že vám chutná a někdy můžete přidat i sterilovaný hrášek (přidávám ho až do hotového aby se nerozvařil).

alusska*

Liduško, podle Vašeho receptu jsem připravila dnešní oběd a je to fakt dobrota!

hodnocení

0x

Ve školkách podobně dělali maso v kapustě, maso v zelí, maso ve fazolích. A do toho masa v mrkvi někde dávali ještě i hrášek, někde brokolici. Nejvíce jsem milovala maso v kapustě. ;) Prošla jsem mnoho školek a zažila mnoho kuchařek. Na všechny s láskou vzpomínám. :-D

ruzenka
hodnocení

0x

Ja krajim na kolecka a delam zvlast mrkerv a zvlast maso. Teprve na zaver smicham dohromady. Stavy se mi spoji, ale neni to ta klasicka mrkvova kase s masem. Nicim nezahustuju, zadnou jisku. Maximalne podleju troskou bileho vina.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]