Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,milé lidi mám k Vám prosbu,zakoupil jsem si zdravotní ortopedickou koženou obuv se kterou jsem co se týče nošení velmi spokojen.Ale v návodu o ošetřování se píše,že se má obuv po umytí a oschnutí namazat krémem.Neporadil by mi někdo o jaký krém se jedná a jak se jmenuje?Nebo o co se jedná?Totiž tato obuv se nesmí /je i napsáno v návodu/promáčet.Když jsem byl kdysi mladý,vím že se na boty používala indulona.,byla vynikající.Bojím se abych si zas tyto boty neponičil.Neporadil by někdo,moc děkuji za rady či jakékoliv návody.
Na koženou obuv jedině tzv Vojenské leštidlo na obuv! Je ve dvou barvách-na hnědé a na černé boty (třeba zde : vojenskyprodej.cz/... )Ale mělo by být v prodeji s obuví (npař v obchodech lidově pod názvem Baťa) nebo v drogeriích!
Popř od někoho v činné službě (nwn zda-li ještě mají! k dispozici) podušky s olejem,dříve vojáci ZVS i VZP dobře znali.nešlo ale vyleštit,byli neustále matné,ale zato nepromokli tak lehce (v kanadách-boty 60 či 62 jsem mohl až po kontíky do vody a v botě sucho více než v gumácích!)
doplněno 03.05.14 12:17:Malé doplnění-dobrá je taky indolona,modrá ale jej ji škoda na boty,použil jsem ji,když jsem našel asi 20let starou,tudíž jsem měl obavy dát na ruce ale na boty super!
doplněno 03.05.14 14:04:Na KOŽENÉ boty je opravdu jedno z nejlepších Vojenské leštidlo!Teda pokud to nejsou lakýrky do tanečních což asi Vaše nejsou!
Na suchou obuv se nanese kartáčkem nebo kouskem hadříčku,rozetře se ,nechá cca 5 minut působit a pak měkkým kartáče vyleští .Když se s tím dá dostatek práce tak i téměř jako lakýrky!Ta impregnace ve spreji,no nevím,ale přijde mi jen jako placebo!Jinak ty všelijaké dnešní "leštidla"mi přijdou ok jen na vzhled ale ne na funkčnost (promázání ,vyleštění a impregnaci proti vodě).Pár jsem jich vyzkoušel a vše šlo dopr... a opět návrat ke klasice krému na boty,voj.leštidlu!
Dobrý den,děkuji za rady i odpovědi,s indulonou mám dřív také letité zkušenosti,manželka si s tím tenkráte natírala skoro všechny boty i kozačky a jako impregnace to fungovalo perfekt.I boty naše zn.Botas/pak nepromokly/.Toto však mám obuv vycházkovou,takže si myslím,že ten vojenský by asi moc vhodný nebyl,nevím.Jinak totiž v normální obuvi/ne čínani/ mi nabízeli,nebo mají k dostání velký sprey -impregnaci-prý úplně na vše,na bundy,jakékoliv boty,prostě dle nich na vše,ale je dost na mne drahý,199,-,takže nevím,zda ho mám pořídit na jedny boty,jaký na to máte názor,když se tato obuv nesmí promáchat,obuv byla také dražší,tak se bojím,aby se mi nezničila/uvnitř je ortopedická úprava/.Tady je škoda,že nemají menší balení,co myslíte? Moc všem děkuji. Zbyšek.
V obuvi nebo v drogerii kupte impregnaci ve spreji a krém. Několikrát nastříkejte impregnací, tak dlouho, dokud kůže saje a pak namazejte krémem na boty. Takhle ošetřuji kožené boty celá destiletí. Boty vydrží velmi dlouho jako nové a nepromokají.
obuvnadmerna.cz/... Představte si, že já jsem celý život nejprve nastříkala a pak namazala. A ono to má být opačně. Namazat a pak nastříkat. Používám impregnaci Kivi.
doplněno 04.05.14 07:24:Santé boty mám dvoje. Impregnace je ve spreji cca 100kč Snažte se koupit i krém i impregnaci u jednoho prodejce, ať vám prodavačka vybere to, co se bude doplňovat. Pozor, za stejnou značku jsou jiné ceny v obuvi a jiné v drogerii. Hodně různé.
Děkuji p.Babkazov,asi bych zkusil to co radíte,to Kivi je krém? a jak se třeba jmenuje ta impregnace-sprey,jestli to není tajné,radši bych opravdu použil to co mají jiní léta vyzkoušené a mají s tím zkušenosti,pro Babkazov jsem nahlédl do odkazu a tam jsou také značky bot ale moje tam není,Jedná se o naše české boty zn.Santé,co jsem se takhle ptal lidí,tak jsou s touto značkou velmi spokojeni a chválí si je,/v té drogerii že by měli na boty něco jiného,?,zkusím se optat.A to co používáte Vy,je nějak hodně drahé?Ono ten velký sprey ,jak už jsem zmínil,se mi taky moc nezdál,děkuji moc za rady,jsem vděčný,Zbyšek.P.S.Přece jenom bych chtěl aby mi tato obuv vydržela co nejdéle,tak se radši dopředu zajímám,díky .
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.