Víte co jíte? Hnus

Od: Datum: 10.04.14 21:11 odpovědí: 23 změna: 11.04.14 19:59
Seznam odpovědí:
 
moment čekejte prosím, probíhá přenos dat...
Zobrazení struktury odpovědí v otázce
Skrytí struktury odpovědí v otázce
Zobrazení struktury odpovědí v otázce

 

Odpovědi na otázku:
Datum: 10.04.14 21:15
avatar

A řekneš si "chleba". A jak pestrá strava to přitom je.

Od: jezevecmoudry
Datum: 10.04.14 21:16

Albert. No... Nepřekvapuje mě to. Pro chleba chodím k pekaři, pro maso k řezníkovi. Pro znechucení do Alberta.

Datum: 10.04.14 21:39
avatar

Ale furt... Je tam napsáno, že MŮŽE obsahovat. Ale určitě se výrobce snaží, aby neobsahoval... Muhe :-D

doplněno 10.04.14 21:42:

Ale na druhou stranu... Půl kila krevet za třináct kaček, to de, ne?

Datum: 10.04.14 21:52
avatar

jedine, co dokazu pochopit je vlci bob, ktery muze rust v obili jako plevel, ale rybu jsem na poli jeste nevidel... tady to spis vypada, ze nekdo pancuje mouku rybi mouckou a orechama a vsim, co tam jde beztrestne domichat... a ted si vemte, co tam jeste vsechno muze byt, co nepatri mezi alergeny

doplněno 11.04.14 01:56:

no ono kupte si bramborovy knedlik v obchode a tam je napsano ze obsahuje arasidy :-D

Datum: 10.04.14 22:00

Ono to neznamená, že se to tam vyskytuje. Znamená to, že to mohlo zkřížit cestu surovinám, ze kterých je ten chléb vyroben a že postupy na pracovištích nezaručí čistotu bezpečnou i pro alergiky. To, že si koupíte chléb u pekaře neznamená, že je pro alergiky bezpečný. Spíš naopak, je úplně bez jakékoli záruky.

Ono, když si koupíte geneticky vylepšené jahody či rajčata, budete v nich mít obsaženy rybí bílkoviny. Slušný prodejce na to alergiky upozorní. Jiný ne.

Od: ofla
Datum: 11.04.14 06:50

Jaká je spojitost mezi tím, že je potravina GMO a že bude obsahovat rybí bílkoviny? Zdroj?

Datum: 11.04.14 17:54

Protože ta rybí bílkovina zabraňuje hnilobě, zajistí odolnost proti vodě. Je to svělé, jen alergici mohou zavrkat.

Datum: 10.04.14 22:02
avatar

V tomhle pripade udelala pekarna chybu, za kterou se omluvila. Nechce se mi to ted hledat, ale oficialne priznala ze toto tam opravu nema byt a neni.

Datum: 11.04.14 00:29
avatar

Podle mě je to stadnadní text, který tam nechal dát bl*ej právník, aby měli pokoj od alergiků.

Datum: 11.04.14 02:12
avatar

No všchno to jsou pro lidi (bez alergie) neškodné věci, ale ten nezvýrazněný oxid siřičitý už je na tom hůř.

Datum: 11.04.14 05:29
avatar

Fuj, tak to je tedy hnus! Ja jsem zacala pect chleb sama. A je skvely. Take ten pocit mit " svuj " chleb. Ma to neco do sebe. Muzu dodat jednoduchy recept, kdyby to nekoho zajimalo.

Datum: 11.04.14 07:39

Hlavně na ten chleba lepte stejnou nálepku. Protože obsahuje totéž. Nebo si myslíte, že v té pekárně někdy pekli krevety?

Datum: 11.04.14 07:46
avatar
Začala jsem být z toho strašení úplně hodně nešťastná. Pořád mě někdo straší, děsí. Od rána do večera. V rádiu, v televizi, v časopisech, na netu, na nálepkách na zboží, kamarádi, rodina. Pořád mi někdo říká, ať něco nedělám, nejím, nepiji, neříkám. Toho NE už mám dost. Fakt plné zuby! A taky jak mám žít zdravě, co mám jíst a pít a dýchat. Problém je i tam, že za pár dní Američané, Angličané nebo nějací Turci udělají výzkum a zjistí, že to, co bylo zaručené, není vůbec pravda, ale opak je pravdou. *sok* A také pořád někdo povídá jak bude zle: zdraží všechno, bude sucho, budou povodně, nebudou brambory, nebudou meruňky, nebude. . . A nad tím vším visí ohnivým písmem: Měj se rád, mysli pozitivně, nauč se viděl klady života. *zed* Těžká schíza. Fakt! Přestala jsem koukat na televizní noviny, nečtu životní doporučení, nálepky se složením, s vyjímkou granulí pro Dorku, odmítám poslouchat řeči typu "dnešní doba, dnešní jánevímco, jen počkej, co bude zítra". Přežila jsem tolik desetiletí bez těchhle negativ, budu žít i bez nich. ALE SEJŘÍ MĚ TO!
Od: sepi®
Datum: 11.04.14 08:38
avatar

přesně takhle to cítím i já ...a každý se stává odborníkem po přečtení několika článkú a začne hlásat do světa svojí pravdu ...

Datum: 11.04.14 09:13
avatar

@babkazov: Moje řeč, TESAT DO KAMENE!

Datum: 11.04.14 10:27
avatar

Tak to tak neprožívejte. Žiju jak žiju, jím to co jím už víc jak půl století a problémy nemám. Co já už zažil změn v názorech na zdravotní závadnost či prospěšnost různých potravin (a nejen jich)...

Vejce - strašně nezdravé, téměř jedovaté / výborný zdroj energie, nepostradatelné

mléko - nenahraditelné pro zdravý vývoj / pro některé jedince téměř smrtelně nebezpečné

špenát - zdroj obrovského množství železa / vlastně obyčejná zelenina, neobsahující nic mimořádného

tabák (já osobně nekouřím) - neškodný požitek, kdo nekouří, není chlap / smrtelně jedovatá droga

pitný režim - pijte aspoň 5 l vody denně / omezte zbytečný přísun vody, je to nezdravé

hliník - dokonalý materiál na výrobu nádobí / poškozuje nervovou soustavu...

Tak by se dalo pokračovat hodně dlouho. Takže jím a piju co mi chutná, v množství které mi vyhovuje. Nejsem alergik na potraviny, takže složení čtu jen když nakupuju pro přítelkyni alergickou na ořechy. Mám dost jiných starostí, než abych se zabýval nesolidními informacemi, které výrobci pouštějí mezi lidi podle toho, co se zrovna snaží prodat. A ty úsměvné informace o složení některých výrobků chápu. Výrobce se tak jistí, aby neměl problémy v případě, že se někomu po konzumaci jeho výrobku udělá špatně. On za to přece nemůže, on vás varoval. Čím víc nesmyslných příměsí ve výrobku připustí, tím je více krytý. Takže proto třeba stopy kaviáru v mléčné čokoládě.

Od: buss®
Datum: 11.04.14 10:56

A co je dnes k jídlu to nej, když celý svět ja zapráskaný? Takový mišunk nemusí být špatný, když to obsahuje vše, superantikontramultiextraunikátní mutivitamínový.

Datum: 11.04.14 11:19
avatar

Pravdou je, ze stopy arasidu, soji, korysu atd. clovek najde skoro vsude. Take jsem tento tyden badala slozeni GOJI (kustovnice) a ty stopy tam jsou taky. To jsem nechapala a nechapu... Ale ryby tam nastesti nebyly...

 

Datum: 11.04.14 12:28
avatar

Naučte se žít na fotosyntézu, ať se tím chlebem neotrávíte, když je to taková hrůza. Zajímavé, že vám vadí "může obsahovat korýše, měkkýše, ryby...", ale velkoryse přecházíte "vločky z bramborové kaše". Za to můžou židozednáři.

Od: bmbx®
Datum: 11.04.14 12:50

Kdo se někdy zbýval pečením chleba po domácku, tak moc dobře ví, že přidáním vařených brambor, nebo kaše se chleba vylepšuje - je měkčí a chutnější

Datum: 11.04.14 16:08
avatar
bmbx, svatá pravda. Když jsem pekla chleba, do těsta jsem strouhala vařený brambor. Chleba byl vláčněší, nedrobil se tak a vydržel být vláčná mnohem déle.
Datum: 11.04.14 19:59

Ahoj. A vážení a milí spoludebatéři. Podívali jste se někdy do příbalového letáku, v některém z léčiv? Tam je toho popsáno tolik, že by se někdo, kdo se všeho bojí, to nevzal ani do ruky a v krabičce. Dcerka z lékárny mi řekla, že se tím léky vyrábějící firmy kryjí, pro případ, že by něco, nějaká látka z léku, na někoho třeba ze 100 000 pacientů, zabrala nějak nevhodně. A pak, nějaké potíže pacienta, nemuseli řešit soudně, nebo mimosoudně.

 

 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz

 
Copyright © 2004-2016 Poradna Poradte.cz. Všechna práva na poradně Poradte.cz vyhrazena.