Nejste přihlášen/a.
Dobré ráno. Za 2 týdny si jedeme pro nové štěňátko Labradorského retrívra a nevím jaké mu vymyslit jméno.
Koukám se na všelijaké psí kalendáře, ale stále nemůžu najít to pravé. Původně jsem chtěla, aby se jmenovat Dusty (Dasty), ale ostatním členům rodiny se nelíbí a ani mým známým ne... Prosím, napište jaká psí jména se Vám líbí, jen tak pro inspiraci, aby nám to šlo jednodušeji.
Nechci žádného Maxíka, Rexíka, Punťu nebo Beníka.
Prostě nějaké krásné originální jméno, aby se líbilo všem.
Děkuji
Měla jsem labradora Arona, známá paní má Akima.Hezké jméno je i Kim. Ten Dasty -znám zlatého retrívra Dastyho a není to taky špatné. Líbí se mi krátká jména - co třeba Dan, Lord, Sir? Sira jsem znala velice hodného Boxera. Když jsme šli okolo, vždycky jsem říkala: Musíme si pohladit Sirečka!
Jeden herec/myslím že pan Ondřej Havelka/,má pejska a sám mu vymyslel jméno HAFIŠTĚ. Prý se hodí pro pejska i pro čubinku!
Známý pán měl pejska jménem Dandy. Jenže děti mu to jméno postupně zkomolily na Dendyka.
Jinak mám kalendář s psími jmény a tam si každý, i sebenáročnější člověk, určitě musí vybrat. Tak až pěkně roste a vyber mu to nejhezčí jméno. Mělo by být krátké a snadno zapamatovatelné, až na něj budeš volat. Jaga.
Nakonec to bude Monty, Montík Moc se mi to jméno líbí
Kdysi se takhle jmenovat náš kocourek a byl zlatíčko
:*
Omlouval se za chybu "jmenoval"
Monty je moc pěkné jméno, ale proč byste pojmenovávala po nějakém zvířeti, které už v rodině bylo? Podle mě by si všechna zvířata, která s rodinou nějaký čas žila a žijí, zasloužila svoje vlastní jméno. Ať už se jedná o psa, morče, andulku... Třeba já už nikdy pro jakéhokoli případného dalšího zvířecího kamaráda nezvolím jména Darek, Ferda, Pepík...
Potkáváme nádherného mlaďocha buldoka Tondu, francouzského buldočka Hagrida, labíka Fida, čivaváčka tuláka Čárliho, černého Filipa, jozefčíka Čendu, pak ještě Džoa, Džonyho a Ervína.
Když si před skoro 20ti lety syn přinesl malinké štěňátko, prohlásila jsem , takového Vasila doma nechci. Jméno mu už zůstalo a měli jsme ho 15let. Byl to nejchytřejší pes co jsem vživotě měla. Po několika letech si manžel pořídil loveckou kokršpanělku a ta byla Dáša. taky moc šikovná, ale už je taky ve psím nebíčku. Nejlepší jméno je co vás první napadne až štěnˇátko uvidíte.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.