Nejste přihlášen/a.
Obecně je lepší odvykat postupně, při odvykačce naráz může mít tělo pěkný šok. V první řadě IHNED zlikvidujte všechny zásoby hulení i rostliny. Jakmile to neuděláte, vždycky si najdete důvod, proč si trochu trávy nechat "na potom". Přeruště kontakty s huliči, kteří vás neustále budou svádět k tomu, abyste si dali dalšího jointa. Aby vás to nesvádělo k hulení, udělejte si program - hlavně sportujte, choďte do nějakého zájmového klubu, vyrazte za kulturou - prostě cokoli, abyste zaměstnali mozek i tělo natolik, že drogu nebude potřebovat. Hodně pijte a spěte, aby se tělo mohlo regenerovat o odplavovat škodliviny z těla. A pokud je to nezbytné a máte pocit, že to sami nezvládáte, obraťte se na rodinu, na své blízké, kterým věříte.
Některým lidem stačí pouze vlastní vůle, když si řeknou, že fakt nechtějí být zhulenými troskami. Jiným, kteří na to sami nestačí, pomáhá řízený detox v léčebně. Snažte se, aby tento detox nebyl potřeba!
doplněno 10.04.13 16:52:Bohužel, proto něvěřím kecům, jak je marjána neškodná, měkká apod. Se závislým ex jsem si užila svoje. Zda přestat rovnou, nebo postupně, to záleží na vás... je ale fakt, že když člověk bouchne do stolu a řekne si "konec!", zničí všechny zásoby i kytky, tak je to lepší, než si nechávat dalšího jointa na večer, abychom pomalu odvykali. To je jak s kouřením, u každého je to jiné, někdo odvyká měsíce, jiný skončí ze dne na den.
Ať se rozhodnete jakkoli, hodně štěstí. Záleží jen na vaší vůli, zda s tímto hnusem skoncujete, nebo budete za pár let vyhulené trosky.
Nikdy bych neřekla, že odvykání z marihuany může být tak těžké. Každý říká, jak si na to člověk nemůže zvyknout, ale opak je pravdou, asi je to hodně o psychice.
Jen mám pochybnosti, zda skončit úplně že si dneska řekneme konec a nebo postupně aby to tělo nemělo takový šok
Jinak děkuji za názor.
Musíte skončit najednou, tělo se s tím srovná po svém, bude se vám chtít třeba víc spát, pořád jíst, nebo budete nervozní. Na tu nervozitu i na odvykání celkově platí ŘÁD. To vám řeknou v každé léčebně "dodržuj řád a řád dodrží tebe". Ohromná pravda. Prostě ten čas, který věnujete hulení musíte vyměnit za něco jiného. Třeba procházka venku, hry, četba, cokoliv. I když se vám nebude chtít, nebrat to jako zábavu, něco co nemusím, ale jako povinnost. Prostě v 19.00 jdu ven. Pravdu má arwi, v "káčku" vás tohle všechno naučí, poradí. Držím palec, je to jednodušší, než si teď myslíte, ale fakt.
Nejlepší bude,když navštívíte K-centrum.Tam mají zkušenosti a nejlépe vám poradí.A nebojte se je tam vše anonymní.
Jsou to krizová centra,kde pomáhají lidem hlavně s řešením jejich závislostí.(alkohol,marihuana,drogy,automaty...)Radí tam zadarmo a opravdu se snaží každému co nejlépe pomoci.Velice dobrou zkušenost mám s Káčkem v Kolíně.Jmenuje se Prostor a mému synovi tam pomohli.
nevyděl bych v tom takovej problem... mariuhana není nijak fizicky navyková... ale pouze psychycky. takže je to o tom jen řict stačí a dal už ne... sam kouřím už víc než 3 roky, a až budu chtít vím že přestanu... není třeba si odvykavat, po pul roce je to jen otazka slabý vůle tak samo i pasivita či ottažitost. jasně člověk chce si dat ještě, ale když vam to neděla dobře nebo se citite provinile tak už to nekuřte. ja ji mam rad, a v době duševní pohody,tupe prace, nebo relaxu mě povnaší do euforie či rauše.znam přatele co po několika letech,s tím bez vetších problemu přestali. takže je to jen na vas...
vanik - ... sam kouřím už víc než 3 roky, a až budu chtít vím že přestanu, není třeba si odvykat
Každý tělo je jiný a pokud jste nevyzkoušel s tím seknout po 3 letech, tak to netvrďte. jJe to závislost jako každá jiná a nedávejte zde falešné naděje tazatelce. Léčebny jsu plné lidiček co také chtěli s tím praštit a nedokázali to. A nakonec to nedokázali ani po léčbě.
Jenže právě to je problém. Psychicky návyková látka se odnaučuje HŮŘ než fyzicky. Na problémy a bolesti při abstinenci na fyzicky návykové látce existují léky. Psychiku si musíte překopat sám. Viz. třeba problém a rozdíl mezi Pervitinem - psychicky návykové, není na odvykání nic a Heroinem - fyzicky návykové, na odvykání máte methadon.
100% učinek má léčba pomocí ibogainu, mám zkušenost ze svého okolí, zabralo to dokonale na hodně velkou závislost na marihuaně.
doplněno 11.04.13 13:44:Na internetu je toho kolem této problematiky mnoho a je to jediný zaručený způsob na mnoho závislostí, že se o tom málo ví je nejspíš v tom, že by farmaceutici, lékaři, léčebny přišly o kšeft, jiné vysvětlení nejspíš není.
Nebudu psát to co už napsané je ale dovolím si vás poprosit, pokud budete chtít, o průběžné informace jak se vám daří v boji. Šanci máte velkou, nejste na marihuaně tak dlouho a nezkusili jste (doufám) perník a podobně. Osobně bych našla protidrogové centrum v regionu.
lidus:
léčba závislosti pomocí ibogainu je téměř ze dne na den a většinou stoprocentní, protidrogové centrum je proti tomu nejstá ztráta času.
"bmbx" věřím, že ano a věřím, že hodně záleží na psychice jedince a na tom zda opravdu chce mám pocit, že hromadná sezení a společný boj v centru může pomoct.
Ano, ale musi vydržet, pravidelně se účastnit sezení. Pomocí ibogainu se stačí rozhodnout, podstoupit jednou a po 24 hodinách má to do konce života, je to jako neustále fungující antabus na alkohol
bmbx, nedalo mi to ä ten IBOGAIN jsem vyhledala, no nevím ale asi bych to nezkoušela. V šedesátých letech byl ibogain populárnější spíše pro svou schopnost navozovat až několikahodinové halucinogenní stavy. Navíc laboratorní pokusy odhalily, že tato látka je toxická pro některé typy nervových buněk. To stačilo, aby se snahy využít ibogain k léčbě závislosti dostaly na vedlejší kolej.
lidus:
Užití je jednorázové a pod odborným dohledem, s vedlejšími učinky udělá podstatně méně škody než několikaletá závislot na drogách. To že je na vedlejší koleji má ve zkutečnosti zcela jiné důvody, věřte nebo ne, ale je to jeho zázračná účinnost. Moho léků jsou svými vedlejšími účinky nebezpečné a nemocní musí užívat pravidelně. Ibogain je jednorázový a jak jsem psal jeho zázračnost jsem poznal ze svého blízkého okolí a jsem za něj vděčný.
doplněno 13.04.13 12:56:
Tak já sem kouříl asi 8let. Z toho poslední 4 roky hodně. Teď se snažim přestat, no fyzicky to neni nic strašnýho, jediný s čim mám problém, je nespavost. Spíš je to v hlavě, ze zvyku a tak, ale taky sem si to ředil tabákem, takže jsem možná i závislej na něm. Chce to překonat, prostě pár dní vydržet a bude to lepší. Ideálně si naplánovat hodně aktivit na ty první dny, hlavně nesedět doma na prdeli. Taky sem dost žvejkal a prostě mít vůli. Jinak trávu nevidim, jakou špatnou věc, ale tak si dát o víkendu jeden , možná dva jointy. A ne jako sem to dělal doteď, gram deně a většina přes bong.
Tak peace, love and soul a pevný nervy.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.