Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak zužitkovat sladký tvaroh s rozinkami?

Od: renatav odpovědí: 14 změna:

Spolubydla koupil omylem namíchaný tvaroh s rozinkami, takový co se dává do různých buchet a tak podobně. Existuje nějaké jednoduché jídlo, kam se to dá přidat? Nás napadá jen namazat na chleba :) něco lehčího bychom asi upéct dokázali. Návod si klidně na internetu najdeme, ale nevíme co přesně hledat :))

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Palačinky, ale do těsta trošku prdopeče. Pak ještě teplé namazat směsí a je to bašta.

kika*
Co je to prdopeč?

PRášek DO PEČiva je prdopeč

cuca*
hodnocení

0x

Kdyz jsem pracovala v laznich v kuchyni, delali zapecene testoviny prave s tvarohem a rozinkami. Na sladko, promichali, zapekli. Zkusila bych to s "fleky".uvarit, zamichat ten tvaroh, jen musi byt řidší, pridala bych mleko, a zapect.navrch praskovy cukr.

Mozna v tom bylo i neco jineho, ten presny recept neznam, ale je to mňam.

hodnocení

0x

A co obyčejná žemlovka? Dávám kromě jablek a skořice i tvaroh a hrozinky..

hodnocení

0x

Já bych si ho vzal večer k televizi a lžičku po lžičce spořádal (teda pokud ho není kilo - to by bylo aspoň na dva večery). *frajer*

hahanaj*
hodnocení

0x

Na chleba bych to zrovna nemazala , ale udělat žemlovku a přidat i jablka to bude bašta. Nebo uvařit pudink a smíchat s tím udělat z toho dezert .

Jistě i palačinky budou dobré s tím tvarohem. Já tedy raděj s džemem, ale někomu s tvarohem to chutná.

hodnocení

0x

Přesně tak. Sníst samotný jako dezert /možno v misce ozdobit ovocem, čerstvým nebo kompotovaným/ a máte pohár!

Koupit pár rohlíků a upéci zemlbábu /tedy žemlovku/. Tam musí kromě jablek se skořicí přijít i tvaroh s rozinkami. Náplň do palačinek.

Já bych s tím udělala pěkné buchty "honzovky", takové ty balené cihly.

Sladký tvaroh se podle mě na chleba nehodí. Vůbec. Leda tak naslano, s paprikou, cibulkou nebo pažitkou. Jaga.

hodnocení

0x

Já bych uvařila rýži v mléce, smíchala s tím tvarohem, přidala kousek másla a snědla tak. Anebo bych k tomu přidala žloutek a vmíchala sníh z bílku a dala do vymazané a vysypané zapékací misky zapéct. Bezva nákyp. ;) Toho tvarohu je troška, tak lžičkou sníst tak, naprudko.

hodnocení

0x

rozhodně zemlbábu - sladký tvaroh s jablky, to bude mňamka :)

sebod*

smaženku. Potřebujete bílé pečivo (rohlík, houska, veka). Rohlík rozříznete podél napůl , řez namažete tvarohem, pak přiklopíte druhou půlkou rohlíku. Vložíte do rozpáleného oleje, opečete na obou stranách, po vyndání z oleje obalíte v cukru a sbaštíte.

michanytvaroh
hodnocení

0x

Já bych měl otázku, jak dlouho takový tvaroh vydrží? V lednici při 4 stupních? U kupovaného bude asi nějaké datum spotřeby předpokládám, my jsme namíchali tvarohu více než bylo potřeba, chtěli bychom jej použít zase až v něděli, je to problém? Nebo dá se i zamrazit? Děkuji.

V lednici nějaké 4-5 dnů. Zamrazit je asi logické. Asi se dá. ;) Když se mi stalo něco takového, dala jsem misku nebo talíř na linku a dala do toho 2 lžičky. Bez nabízení. Jen jsem to nechala na kredenci stát. Za chvíli to zmizelo. Kdybych nabízela, všichni by se zamysleli a většinou odmítli. Ale když se to nabízelo samo, bezmyšlenkovitě každý šoupl do pusy :-D

doplněno 25.03.14 07:53:

Jetro, jojojo, v obchodě se to jmenuje Míša :)

Pro ochucený, našlehaný a zamražený tvaroh se používá zavedený název "domácí zmrzlina"a dokonce se na to prodávají i patřičné formičky

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]